Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZiutaziutA

Zakaz wstępu do mojego dom rodziny męża

Polecane posty

Gość ZiutaziutA

Hej mam pytanie czy jest Jakis przepis prawny na to aby zakazać rodzinie mojego męża wchodzenia i przebywania w moim domu pod moją nieobecność ? Kiedy ostatnio wyjechałam z domu na dwa tygodnie mój mąż zaprosił swoją matkę i siostrę mimo że wiedział że ja nie życzę sobie ich obecności w moim domu. Ostatnio zasnęłam bardzo dużo złego i z ich strony i nie mam ochoty na żadne kontakty z tymi osobami . Jednak mój mąż stwierdził że to jest też jego dom i on też ma prawo tu być i zapraszać kogo chce nawet kiedy mnie nie ma . Mąż nie stanął w mojej obronie tym bardziej mnie boli że nie szanuje mojej woli . Czy mogę prawnie zakazać im wchodzenia na moją posesję ? Co znaczy że mieszkam w UK.

Gość ZiutaziutA
Sytuacja jest na tyle patowa że przez ich ingerencję w nasze małżeństwo my zaczynamy się kłócić . z każdym dniem jest coraz gorzej i myślę sobie że jeśli tak ma wyglądać moje życie to chyba lepiej będzie jeśli każdy pójdzie w swoją stronę . Ja pochodzę z rodziny gdzie moi rodzice dawali nam miłość i się kochali w przeciwieństwie do mojego męża gdzie u niego w domu byla patologia , I on teraz przenosi to na nasze małżeństwo:-(

Gość gość
a kto placi za dom?

Gość gość
jezeli to jest wasz wspolny dom to niestety obawiam sie ze facet ma racje. jezeli jest tylko na ciebie to nie. dom jest kupiony czy tylko wynajmujecie?

Gość gość
skoro mieszkacie w nim oboje to jest to wspólny dom i sprawa nie jest do uregulowania prawnie tylko polubownie - swoją drogą kretyńskie stawianie sprawy - ma się nie spotykać tam gdzie mieszka z własnymi rodzicami bo ty tego nie chcesz?

Gość gość
Rozwieź się z takim chamem co c***atologię do domu przenosi. Na co ci takie byle co? Jeszcze ci w przyszłości dziecko nakarmią alkoholem jak tylko na chwilę się odwrócisz. Uciekaj od patologii jak najdalej

Gość ZiutaziutA
dom byl kupiony przed slubem i jest na mnie. Moj maz do dzis nie ma zdolnosci kredytowej. Obecnie sytuacja jest fatalna i mysle o rozwodzie. On czesciowo sie doklada do rachunkow, jesli ma pieniadze. Jesli nie to wszystko oplacam sama.

Gość gość
Dla dobra wszystkich lepiej będzie jak się rozwiedziesz. Jesteś złą kobietą,nie kochasz i pewnie nigdy nie kochałaś tak naprawdę swojego męża.

Gość ZiutaziutA
Dzieci nie mamy, staramy sie od kilku lat i nic. Ja robie wszelakie mozlowe badania a on od czerwca nie moze mi dostarczyc badan jego nasienia. Ostatnio mi powiedzial ze mam mu oddac polowe pieniedzy ktore on NA TO(i tu pokazal palcem na moj brzuch) przeznaczyl:-( ryczec mi sie chce i rycze :( :( a jeszcze jego poj***** siostra wydzwania do mojego domu rodzinnego i tlumaczy go ze jaki to on nie jest wspanialy ect. No i jak mam szanowac takich ludzi? Ktorych wiele razy goscilam w moim domu ? Ktorzy do mnie na wigilie przychodzili na krzywy ryj??? I jeszcze po jasnie panie trzeba bylo pojechac, przywiezc i po swietach odwiezc? Mimo ze autobusem to tylko 10min drogi? No jak?

Gość ZiutaziutA
Do goscia- dziekuje za Twoja opinie. O ile latwo oceniac ludzi nie maja przy tym zielonego pojecia o ich sytuacji, prawda? A ty masz meza? Podniosl na Ciebie reke? Nie zycze Ci tego. Wiec swoja opinie wsadz sobie w d...!

Gość gość
znajdz se prawdziwego faceta i nie zadowalaj sie byle czym, wierz mi

Gość gość
i sie zaczyna.....jęczydu.pa, najpierw się pyta czy może zakaż wchodzenia do swojego domu rodziny męża,a w każdy poście coraz większa patologia nagle wynika, ofiara losu, taka biedna i poszkodowana, oj jak mi cię żal!!

Gość gość
a ty sama/m masz probem z opowiadaniem na pytania wiec sie czepisj wlasnego zadu, :-)

Gość gość
Nie szukaj przepisów bo nie ma, wywal walizki i zmień zamki. Po co ci taki nieudacznik, z nim chcesz dziecko ?!?!?

Gość gość
Tak nie kocha. A on ja kocha nic nie daje. Ona wszystko opłaca. A jak facet ma dom i wszystko opłaca i nadodatek się rządzi bo to jego i może zonie zabronić wszystkiego. I co facet może wtedy bo to jego a zona ma cicho siedzieć i się go słuchać. A jak zona kobieta ma dom oplacavwszystko to co nie wolno jej się rządzić. Tak czy siak mężczyzna mi ze sie rządzić wszędzie. Mąż ma opłaca to znaczy że kocha i żon musi szanować Pana domu. A żona kobieta co pogardzana bo mężowi czagis zabrania. Kobieta musi oddać życie facetowi wszystko i nie nazwkac. Tylko się poniztc z pokorą.

Gość gość
przemyśl swoje małżeństwo i zastanów się z kim ty chcesz to dziecko mieć ?po drugie żeby facet kazał mi oddawać kasę za badania które robiłam by dowiedzieć się o moim stanie zdrowia to spakowałabym go w jedną reklamówkę i kazała sp*ie*rd*a*l*ać z mojego życia.to gdzie on pracuje że nie ma wiecznie kasy.ty musisz częściej wszystko opłacać?

Gość gość
He he żeby to był dom męża i on wszystko opłacał i nie lubił twojej rodziny. To ty na pewno nie mialabyd nic do gadania i twoja rodzina wstępu. Przepis prawny jest taki że facet da radę sobie poradzić bo to facet. A kobieta mimo że ma czy nie ma własności domu ma być pokorną dla męża i teściowej.

Gość gość
do gościa dziś 11.13-zakazać to on se może .nikt by mnie nie zmusił do podporządkowania się mężowi,idz się lecz kretynie.dobrze że chata jest na nią.w********i mężusia co ją nie szanuje.ŻYCZĘ AUTORCE MĄDRYCH DECYZJI!!!!!!!!!!

Gość gość
Żebyś ty nie pracowała a on pracował i opłacał to byś nic do gadania nie miała musialabys biegać przed nim jak piesek. A teściowa by cię ponizala i wypominala wszystko.

Gość ZiutaziutA
do: gość 2016.01.23 [11:38 czlowieku!!! do kogo ztym tekstem!? ja cale zycie zap.... i dorobilam sie domu. latwo nie bylo a kredyt bede splacac! tylko ze mnie szacunku nauczono wdomu, nauczono ze trzeba d... w troki i do pracy, bo jaka sama nie aapracuje to z niczego nic sie nie wezmie. Wlasnie przez takich jak ty ja nigdy!!! nie bede na utrzymaniu faceta, bo ty powielasz chore stereotypy a ja znam swoja wartosc.

Gość ZiutaziutA
do: gość 2016.01.23 Dziekuje. Nie sa to latwe decyzje:(