Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwód, dziecko, ja i mętlik.

Polecane posty

Gość gość

Zdecydowałam się odejść od męża, zabierając ze sobą roczne dziecko. Będę mieszkać 900 km od niego. Tymczasowo zatrzymamy się u moich rodziców. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie wiem czy podjęłam słuszna decyzję. Powodem mojego odejścia były przede wszystkim ciągłe klamstwa męża oraz jego krzyki i awantury. W tym związku to ja zwykle podejmowałam ważne decyzję a potem słyszałam że wszystko to moja wina. Do tego doszło konto męża na portalu erotycznym z nagimi jego zdjeciami. Jest mi bardzo przykro ale to chyba jedyne sensowne wyjście z sytuacji. Czy są tu kobiety, które po rozstaniu stanęły na nogi i są szczęśliwe? Bo ja nie widzę teraz sensu życia. Z drugiej strony mąż nie raz obiecywał że przestanie kłamać a ciągle nic się nie zmieniało. Mam mętlik. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Proszę o wsparcie i poradę.

Gość gość
Wiesz zaczecie zycia od nowa zawsze niesie zesoba jakies ryzyko,ale tez wyzwanie,i wielka niewiadoma,tu mialas ustabilizowane zycie,ale bylas nieszczesliwa,mimo ze wiele razy prosilas meza o zmiane na lepsze,nic to niedawalo,wiec stracilac wszelkie nadzieje na poprawe w zwiazku i na normalne zycie,rozwodzac sie czasami jest szansa ze ulizysz sobie zycie na nowo i bedziesz szczesliwa,to tez zalezy od wielu czynnikow czy jestes atrakcyjna,inteligentna,bo to automatycznie kieruje Ciebie na pewno sciezke w ktorej bedziesz sie poruszac,wiadomo znalezc byle kogo to bedzie Tobie latwo,ale znalezc wartosciowego czlowieka to juz nie,tez liczy sie tu Twoj wiek,dzieci,niekazdy facet tez chce sie z taka osoba zwionzac,oczywiscie mowie tu o facetach ktorzy cos soba reprezentuja i maja poukladane w glowie,ale mysle ze mimo tylu nowych dla Ciebie sytuacj warto podjac to wyzwanie nuz zyc w destrukcyjnym zwiazku i niebyc szczesliwym.

Gość gość
Jestem wykształcona i inteligentna. To ja zawsze ciągnęłam mojego męża do góry bo on wiecznie coś zawalal. Na pewno muszę znaleźć pracę i usamodzielnić się.

Gość gość
A to chyba właśnie facet na poziomie jest w stanie bardziej związać się z kobietą mającą dziecko niż jakiś Baran .

Gość gość
"jestem wykształcona i inteligenta"- a w drugim zdaniu "muszę się usamodzielnić". Inteligenta kobieta nie dopuści do takiej sytuacji, aby być zależna finansowo od męża-łajdaka na tyle, że pozostaje jej tylko ucieczka do rodziców :-O Z Twojego opisu wynika że on nie od miesiąca jest jaki jest więc dlaczego to tego dopuściłaś? Dziecko to żadna wymówka, wtedy tym bardziej trzeba się zabezpieczyć będąc z takim chłopem.

Gość gość
Mam pracę do której zawsze mogę wrócić bo właśnie kończy mi się urlop macierzynski ale ze względów osobistych chce poszukać czegoś innego. Mam również jeszcze swój dochod. To chyba logiczne że w małżeństwie jedna osoba jest choć trochę zależna od drugiej. Mam również odlozone środki na koncie. Proszę więc nie oceniaj mnie. Zależność wynika również z miejsca zamieszkania które zostało zmienione w ciągu ostatniego roku.