Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karo88oooo

Mój chłopak cierpi na zespół diogenesa

Polecane posty

Gość karo88oooo

Potrzebuję pomocy. Niedawno psycholog zdiagnozował u mojego chłopaka tzw. zespół diogenesa, co w języku obiegowym nazywa się zbieractwem. W praktyce oznacza to, że jest uzależniony od następujących rzeczy: zakupy ponad stan i chorobliwe kolekcjonowanie przedmiotów, których nie używa ani nie potrzebuje. Jego mieszkanie zawalone jest wszystkim. Przedpokój przypomina tunel w jaskini, gdzie żeby dostać się do jego pokoju, trzeba krążyć wśród wąwozów ksiązek, kanionów płyt, a samo wejście do pokoju zagracają coraz to nowe sprzęty z tele mango, w tym najnowszy ab shaper, który został dostarczony wczoraj, a który nie będzie nigdy używany. Mój chłopak na zakupy wydaje niebotyczne sumy, czasami nie wystarcza na to jego pensja. W konsekwencji oprócz codziennych wizyt kuriera w domu (do czego już się przyzwyczaiłam), dolączył bocian provident i ekspres kasa. Wszystko to aby kupować coraz więcej. Na początku dotyczyło to mody, jednorazowych wyjazdów do Bydgoszczy po ciuchy, po koszule do Mediolanu. Z czasem jego zbieractwo przybrało wymiar patologiczny i rozszerzyło się na elektornikę, sprzęty agd, a nawet zestawy noży kuchennych, których ma już 20. Z powodu swojej choroby używa mieszkania niezgodnie z przeznaczeniem, to mnie nie dziwi, ponieważ uniemożliwiają mu to wszystkie sprzęty i gadżety, które przez tyle lat kolekcjonuje. Miarka przebrała się w czasie odpustu, kiedy podszedł do straganu i kupił 6 wianków obwarzanek, których oczywiście nie zjadł i połowę wyrzucił. Pomocy, co mam robić?

Gość gość
10/10

Gość gość
Siedzi ciągle w beczce?

Gość gość
Szukałaś dla niego pomocy lekarza lub terapeuty?

Gość gość
diogensizm dot. raczej ludzi starych i wiąrze sie z zaniedbaniem psycho-fizycznym. on ma natręctwo siakies

Gość gość
stawiam na klasyczny zakupoholizm

Gość gość
Dobrze,że tylko tyle.Nie jakiś stuknięty,którego fascynuje świat wampirów, demonów, black metal i inne nieszczęścia. Moja kuzynka spotykała się z takim jednym,pieprzył jak potłuczony straszne głupoty i myślał, że wszyscy powinni być zachwyceni:-)

Gość gość
Do pomoc idź do jakiegoś księdza mądrego albo egzorcysty. Poczytaj o tym e necie. Może znasz niedaleko jakiegoś dobrego księdza.

Gość gość
uciekaj gdzie pieprz rosnie.z tym czlowiekiem nie stworzysz szczesliwej rodziny

Gość gość
Hahah dobre

Gość gość
Nie wierze w to co czytam

Gość gość
Zostaw go

Gość gość
Jak zakupi wagony kolejowe z lokomotywą i postawi przed klatką , to wsiadaj do tego pociągu, i zwiewaj nim gdzie pieprz rośnie. A tak szczerze, wyjątkowo nieudolne prowo! :P

Gość gość
A moja dziewczyna cierpi na zespół herkulesa. Wydaje jej sie, ze jest przypakowana i ciagle spuszcza mi wpie..ol

Gość gość
i to jest qrwa wreszcie jakiś prawdziwy problem...

Gość gość
A ja zdrowy psychicznie i fizycznie, zadbany i nigdy nie byłem w związku ani nie uprawiałem seksu a jakiś chory z upośledzeniami jest w związku

Gość Xyz

Mam to samo nie wytrzymuje juz z nim

Ale prowokacja! Infantylność autorki jest już równie wielka, jak swędzenie miedzy jej nogami. Cóż za sublimacja popędu seksualnego - pisanie prowo!