Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cesarskie ciecie

Polecane posty

Gość gość

Witam Kochane chciałabym, abyście pomogły mi sie przygotować do Cesarskiego Cięcia -psychicznie. Bardzo boję się zabiegu, przede wszystkim bólu. Czy te,które to przeżyły mogły by mi powiedzieć jak bardzo rana po CC boli (czy jest to mocny ból, czy piecze, szczypie) i jeśli da się to porónać to do jakiego bólu. I czy ta rana boli cały czas to znaczy czy boli również gdy się nie ruszamy, czy np przede wszystkim podczas wstawania lub chodzenia. Proszę o rady i wasze przeżycia :) Dziękuje i pozdrawiam Was :*

Gość gość
Pisze szczerze... Mialam cc w anglii po cc wrocilam do domu po 2 dniach, Nie bralam lekow przeciwbolowych nic. Zero bolu. Lekkie szczypanie przy wstawaniu itd ale calkowicie do zniesienia. Szwy mialam rozpuszczalne, Rana bez opatrunku, przemywalam woda z mydlem, zero problemow

Gość gość
Twa jasne zero leków przeciwbólowych zero bólu, hahaha co za bajka nie wierzę w to.

Gość gość
Nie Musisz wierzyc Nie mam Po co klamac, w uk jest inaczej. Nie dostawalam lekow przeciwbolowych tylko paracetamol dostalam do domu, wzielam raz ale potem juz nie bralam Bo Nie czulam bolu. Od poczatku Nie czulam bolu. Tylko przy wstawaniu bardzo lekko. Mi pielegniarka powiedziala ze to zalezy Od diety, ja Mialam super wyniki super diete i pilam kilka litrow wody dziennie wiec moze dlatego obylo sie bez komplikacji

Gość gość
Historii o UK nie ma co słuchać, bo tamtejsza służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia jeśli chodzi o opiekę nad ciężarnymi i porody. Poród sam nie boli, dostajesz takie leki, że nie ma prawa nic boleć. Więc tego się nie musisz obawiać:) A potem - no cóż, nie ma co ściemniać: boli. Najlepiej się zorientuj jak wygląda to w Twoim szpitalu i wybierz taki szpital, gdzie nie będzie problemu z opieką nad dzieckiem po porodzie.

Gość gość
Taaak w uk to wogole nie rodza tylko magicznym sposobem wyciagaja bo tam kosmos. Tez mialam CC bez lekow przeciwbolowych, jaaaasne. Juz ci wierze! Tam w uk to wogole rany nie masz uszami wszystko wychodzi. Pfe...

Gość Mussia22
Ja miałam cc 2 lata temu , nie balam się zabiegu ale jak kładli mnie na stół to myślałam ze nie wytrzymam ze strachu niepotrzebnie. Zastrzyk w kręgosłup nic mnie nie bolał sam zabieg przeszedł szybko i bez problemu. Ból był odczuwalny momentami mocniej to miałam podawany ketonal w kroplówce ogólnie nie było zle po 12 godzinach chodziłam z dzieckiem na rękach . W domu wgl nie używałam żadnych leków przeciwbólowych , czasami czułam lekkie szczypanie nawet sama szwy wyjmowałam w domu.

Gość gość
A mieszkasz tu ze wiesz jak tu jest? Czy slyszalas historie? Takie jak ze kazdy polak kradnie itd. Mi kilka razy zycie ratowali i wszystko bylo na 6+ w polsce nigdy bym takiej opieki Nie miala. A to ze Nie trzymaja w szpitalu jak Nie trzeba czy Nie daja Chemii jak Nie boli Nie swiadczy o zaniedbaniu a wrecz przeciwnie. Kazdy tu sie nasmiewa z przewrazliwionych polek ktore co tydzien maja USg albo zwolnienie Bo w ciazy. Tutaj kazda moja kolezanka pracowala do konca w ciazy Bo ciaza to Nie choroba, Nie slyszalam o jednym przypadku poronienia. Nie zmienie twojego myslenia Bo niestety jestes 200 lat Do tylu, powiem ci tylko ze ludzi jest coraz wiecej a Nie mniej a nasze babki rodzily po 5 dzieci podczas prac w polu.

Gość gośćinik
Tam w uk to wogole kosmos, dzieci uszami wychodza. Tez mialam CC. Gdy puszcza znieczulenie po prostu popros o lek przeciwbolowy zeby bol sie nie rozkrecil, bo gorzej usmierzyc.

Gość gość
Nie wiem kto pisze te komentarze ale ludzie ogarnijcie sie. Nie ma znaczenia gdzie czy w uk czym polsce bol czy brak bolu to jedyne do jest w temacie. Napisalam ze rodzilam w uk Bo zaraz by bylo ze Nie mozliwe ze bez lekow albo ze po 2 dniach wyszlam Bo w polsce to 2 tyg po cc sie lezy. Dlatego tylko wspomnialam o tym, Nie napisalam gdzie lepiej ani nic. Jestescie zakompleksionymi idiotkami. Chce pocieszyc dziewczyne Bo wiem ze pewnie sie boi, pisze szczerze ze obylo sie bez bolu a wy tylko chcecie kazdemu dokopac, oskarzyc o klamstwo itd Nie bede juz o tym dyskutowac. Autorko: przysiegam, ze nie czulam bolu tylko bardzo lekkie szczypanie przy wstawaniu to wszystko. Pij duzo wody, nastawienie tez jest mega wazne. Bedzie dobrze

Gość gość
Mnie po cc bolało tylko wtedy jak przystawiałam dziecko do piersi i jak wykonałam jakiś nagły ruch. Poza tym było ok. Wiadomo, że rana trochę ciągnie, ale nie było dramatu.

Gość Mussia22
Dokładnie nie ma co straszyć lub coś to wszystko zależy od szpitala ludzi i własnego nastawienia jak to potrafi wytrzymać ból . Ja rodziłam w Polsce w Olsztynie bo w poprzednim komentarzu nie napisałam . Było naprawdę dobrze leżałam w szpitalu 4 dni.

Gość gość
Bo w polsce to 2 tyg po cc sie lezy. x Dziwna sprawa, bo ja 3 dobie wyszłam. A też w pl rodziłam ;-)

Gość gość
Ja rowniez pseudo angolu! 3 doba i do domu, wiec co ty wiesz... Skoro twoja inf jest to, ze w polsce po cc lezy sie 2 tyg!

Gość gość
Sorry moja kolezanka 10 dni lezala wiec Nie wszedzie 3 dni. Nie mieszkam tam wiec Nie wiem napisalam zeby wytlumaczyc czemu tak szybko wyszlam nic poza tym. Wy Nie wiecie nic o anglii a obrazacie, wypisujecie Jakies podslyszane opinie o slubie zdrowa itd ktore dla mnie g... Sie maja do rzeczywistosci ja o polsce Malo wiem ale Nie obrazam

Gość gość
Przetoczylam jakie by byly komentarze Nie napisalam ze mysle ze tyle dokladnie sie lezy albo cos. Same znudzone k***y tu siedza ktorych maz Nie chce Dotkac ze tylko patrza do czego sie moga przypieprzyc? Gdzie jakas milosc akceptacja pomoc? Szkoda mi waszych marnych zyc i myslenia

Gość gość
Bol to raczej pieczenie niz bol, do przezycia. Zawsze mozna poprosic o leki przeciwbolowe. Wychodzi sie na 4 dobe. Ciezkopo tym wstac lepiej to robic bokiem. Mozna lezec tez dluzej jak dziecko ma zoltaczke ale tak to na 4 dobe wypuszczaja. Jestes znieczulona ale dotyk czujesz i jak dziecko wyciagaja tez czujesz.

Gość gość
Ja tez mialam CC. Bolalo mnie bardzo, ale na drugi dzien juz obylo sie bez przeciwbólowych. Chyba dlatego że u nas po 6 godz kaza wstac, wykapac sie i po troche spacerowac.

Gość gość
Ja miałam cc 3 i pól roku temu. Wspominam ja bardzo dobrze. Co prawda wstałam dopiero po 24 h ibardzo słabo sie wtedy czułam nie miałam siły podnieść sie z łóżka ale odrobina rosolu i sie podniosłam. Brałam przeciw bólowe w szpitalu ketonal ale nie karmilam piersia. Najgorzej było wstac z łóżka albo sie przekrecic wtedy bolało no i chodziłam w pól zgięta. Cc miałam w piątek w poniedziałek byliśmy już w domu. W domu już żadnej tabletki nie brałam bo było już dobrze.

Gość gość
Ja miałam poro naturalny rodzilam 3 dni .. Po zalozeniu szwów chciałam iść sama na sale bo myślałam ze tak trzeba . Leków nie dostawalam dziecko 3200 a po kilku dniach jak zaczelo się goić to byla masakra brzuch mi się wciągnąć szybko bardzo i to re bolalo mocno .szwy się niektóre rozeszly miałam pod sam tylek bo dzieckoszlo z raczka przy glowce .