Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

o 3 dniach ciemnosci, ktore maja nastapic.Polecam.

Polecane posty

Gość gość
Bog uchroni ludzi bedacych w lasce uswiecajacej oraz szukajacych ratunku u Maryji.

Gość gość
popieprzony oszołomie, nie mąć ludziom, mam w d...pie takie "proroctwa". Ciekawe, gdzie ten twoj bóg był w Auschwitz, Rwandzie, Jugosławii i teraz, gdy islamiści mordują ludzi? Na kawę poszedł????? Wal się dewocie pos...ny!!!!

Gość gość
to nie Bog morduje, tylko ludzie sami sie nawzajem morduja. Czlowiek ma wolna wole, gdyby Bog zabranial kazdego zla, ludzie byliby jak roboty nastawione na czynienia dobra, jednak nie jestesmy maszynami tylko ludzmi z wolna wola. Niedlugo przyjdzie czas oczyszczenia ziemi. A potem nastapi okres 1000 lat pokoju gdzie nie bedzie juz zadnego zla, tylko dobro i milosc. (--->Apokalipsa wg sw. Jana)

Gość gość
To prawda o 3 dniach ciemnosci przed powtórnym przyjściem J/ezusa C/hrystusa, który przyjdzie na obłokach. Beda sie palić wtedy tylko poświęcone świece. Nie bedzie innego światła na ziemi. O tym mówił ojciec Pio i inni święci. Poczytajcie jego proroctwa. Polecam też proroctwa ze str. ostrzezenia.net też i o tym i o innych rzeczach tam pisze. Sprawdzają się one teraz na bieżąco. Najważniejsze jeszcze przed rozpoczeciem III wojny światowej będzie tzw. Mały Sąd Ostrzeżenie sumień. W tym samym czasie wszyscy na 15 min doświadczą tego jakby widzieli swoje życie Oczami Pana i poczują skutki swoich wyborów. Wiele osób uwierzy wówczas, że ma duszę. Warto być w łasce uświęcającej aby przetrwać bez bólu blask J/ezusa. Wcześniej znakiem będzie strach ludzkości, że dwie duże komety uderzą w ziemię. Ale nie będzie kataklizmu ale na niebie będzie widoczny wielki krzyż z czerwonymi promieniami. Warto mieć zapas jedzenia i wody na min. 10 dni. O tym spotkaniu pisze też św. Faustyna.

Gość gość
13:57 dokladnie, warto robic zapasy wody i jedzenia oraz miec swiecone swiece w domu. Polecam rowniez bloga dzieckonmp wordpress com. Ciekawa strona.

Gość gość
Wielki ucisk juz trwa. Wedlug oredzi Maryji zaczal sie z koncem 2012 roku.

Gość gość
co za brednie tylko poświęcone świece będą się palić..... a co się stanie z latarkami ledowymi ? Pan Bóg je wyłączy ?

"Czlowiek ma wolna wole, gdyby Bog zabranial kazdego zla, ludzie byliby jak roboty nastawione na czynienia dobra" x Boże jak ja cię nienawidzę. A źle by ci było tłuku gdyby każdy był nastawionym robotem na czynienie dobra? Pytam się tłuku z****** - źle by ci było wtedy?

Gość gość
slowianin a chcialbys byc robotem? bo ja nie. Bog chcial stworzyc wolnych ludzi, a nie niewolnikow. Gdyby chcial stworzyc niewolnikow, ktorzy od rana do wieczora spiewaja dla niego w chorkach z aniolkami i go wielbili, tak by zrobil.

Gość gość
Wystarczyłoby, gdyby stworzył ludzi którzy nie mordują, nie troturują i żaden sposób nie krzywdzą innych. Nie widze specjalnej świętości w chóralnym śpiewaniu i wielbieniu Boga, jesli takie osoby są jednoczesnie np. podłymi świniami.

Gość gość
5:48 no alr nie rozumiesz, masz wolna wole wiec sam wybierasz czy mordujesz czy pomagasz innym. Bog stworzyl czlowieka w pelni wolnego. Gdyby stworzyl czlowieka ,,wolnego, ale bez mozliwosci wybyoru, to nie byla by wolnosc tylko niewolnictwo kontrolowane. Moze i latwiej byoby zyc na swiecie gdybysmy byli ,,polniewolnikami´´ niepotrafiacymi krzwdzic innych. Ale Bog stworzyl nas takimi jakimi jestesmy i musimy to akceptowac. Tylko on wie czemu tak jest, ja nie jestem Bogiem. Zreszta Bog stworzyl ludzi ,dobrymi´´ a my ponosimy na nasze nieszczescie konsekwencje grzechu pierworodnego Adama i Ewy.

Gość gość
tylko*

Gość gość
Dziwi mnie że taka pobożna morda jak ty wkleja zdjęcia nagich panienek. To po pierwsze. Po drugie, to ty nie rozumiesz, cały czas rozmawiamy o tym że postępowanie Boga jest absurdalne, bo lepiej gdyby nie powstało tyle zła ile wynika z osławionej wolnej woli. Clou leży właśnie w tym "tylko on wie czemu tak jest". Pewnych rzeczy wiara nie wyjaśnia, bo nie maja one sensu i tylko człowiek odważny oraz inteligentny potrafi przełamać lęk przed Bogiem i zadawać pytania o te niedorzeczności, podczas gdy tchórz trzęsie tyłkiem na mysl o piekle. Jeśli Bóg jest mniej logiczny albo mniej dobry niż ja, człowiek, to powstaje pytanie o zasadność wiary.

Gość gość
Dziwi mnie że taka pobożna morda jak ty wkleja zdjęcia nagich panienek x chlopie czy tys sie z choinki urwal? jakie nagie zdjecia? nigdzie takich nie zamieszczalam pobozna? nie twierdze tego. Jestem zwyklym grzesznikiem jak wszsyscy.

Gość gość
Nie ty? Ok. Nie jestem chłopem.

Gość gość
ps a czy ja twierdze, ze wiara wszystko wyjasnia? NIE! sama mam wiele watpliwosci w kwestii wielu spraw co do wiary panie ,,inteligentny´´.

Gość gość
Ale na kwestie postawione wyzej, odpowiedzialam wedlug mnie dosc logicznie. Choc monopolu na wiedze nie mam i nie moge wiedziec wszystkiego, chocbm chciala.

Gość gość
Niczego ci nie zarzucam, zwracam tylko uwagę, że w sferze religii w pewnym momencie logika się kończy i nie ma żadnej odpowiedzi, poza "Bóg tak chciał" / "taka jest wola Boża" itd.

Gość gość
Wiele objawień mówi o Trzech dniach ciemności a apokalipsa św Jana i Ksiega Daniela mówi o wielkim ucisku przed Sądem Ostatecznym.

Oto jestem i mówię wam - baczcie aby nie zwiodły was żadne religie gdyż one są jak śnieg na niskich górach który wnet stopnieje, wy zaś gór się chwytajcie.