Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy przestałyście karmić dziecko w nocy?

Polecane posty

Gość gość

Kiedy i jak przestałyście karmić dziecko w nocy?

Gość gość
Po drugim miesiącu nie karmiłam już w nocy. Potem jako półroczne dziecko miał jakiś kryzys i budził się na jedzenie, ale przeszło po kilku dniach. Jak przestałam? Właściwie on przestał, po prostu spał a ja nie budziłam. Wiem, miałam szczęście ;) Dodam że wtedy jeszcze piersią karmiłam, więc niekoniecznie musi być butla mm żeby się najadło.

Gość gość
syn miał 4 miesiące kiedy zaczął przesypiać noce

Gość gość
U mnie było tak- 8 mscy karmiłam wyłącznie piersią, potem przez miesiąc mieszanie. Jak miał 10 mscy nie jadł już w nocy.

Gość gość
Ja karmię piersią i córeczka budzi się w nocy na jedzenie. Nie wiem co zrobić żeby przestać ją karmić bo jest już duża, ma 6 miesięcy.

Gość gość
A czy synek sam przestał jeść w nocy czy musiałaś go jakoś przyzwyczajać?

Gość gość
Jak skończył 2 lata.

Gość gość
U mnie akurat w ogóle było dziwnie, bo najpierw córka zaczęła szybko przesypiać noce, a potem (mając ok 7 miesięcy) zaczęła się budzić w nocy kilka razy na jedzenie. Ostatecznie zawalczyłam z tym jak córka miała około 11 miesięcy, gdy wiedziałam już, że nie chodzi o jedzenie, ale o przytulenie do piersi:) 6 miesięczne dziecko to jeszcze w sumie maluch, ile razy się budzi? I czy jesteś pewna, że chodzi o jedzenie, a nie o przytulenie (albo ząbki, albo inne tego typu rzeczy)? Jeśli o jedzenie to może zacznij podawać na wieczór kaszki, żeby nie była głodna w nocy?

Gość gość
Jam matka polka swieta! Jak syn mial 7 lat. Karmienie piersia, cud jak miod!

Gość gość
Właśnie u mnie też było tak, że do 5 miesiąca super spała w nocy a od ponad miesiąca budzi się kilka razy. Faktycznie mogą być to ząbki bo półtora tygodnia temu pojawił się pierwszy:) Jak jej daję pierś to od razu zasypia a kiedy biorę ją na ręce żeby się przytuliła to marudzi więc nie wiem co robić. W sumie nie powinna być głodna bo na wieczór je naprawdę sporo.

Gość gość
gość dziś Właśnie u mnie też było tak, że do 5 miesiąca super spała w nocy a od ponad miesiąca budzi się kilka razy. Faktycznie mogą być to ząbki bo półtora tygodnia temu pojawił się pierwszyusmiech.gif Jak jej daję pierś to od razu zasypia a kiedy biorę ją na ręce żeby się przytuliła to marudzi więc nie wiem co robić. W sumie nie powinna być głodna bo na wieczór je naprawdę sporo. X No i widzisz, możliwe, że to ząbki:) Tak czy inaczej - przejdzie jej w końcu. Ze snem małego dziecka jest tak, że wszystko się potrafi zmienić z miesiąca na miesiąc, nie ma nic na stałe.

Gość gość
To i u mnie tak było z synkiem. Teraz ma 11 msc i nie wyrabiam... a pamiętam jak wszyscy mi nie dowierzali, że mam 2 miesięczne dziecko i wysypiam się w nocy:) Jakieś rady proszę?

Gość gość
Okropna jest taka zmiana, prawda?:) Człowiek się przyzwyczai do spania w nocy a tu nagle szok i pobudka co godzinę, dwie...

Gość gość
O tak, jest to okropne... gdyby jeszcze tak było od początku, to trudno, człowiek by przywykl:(

Gość gość
Pozostaje wierzyć, że się znowu dziecku odmieni...

Gość gość
11 miesiecy, sam odrzucil. Nadal się budził, ale nie jadł.

Gość gość
A czy kiedy dziecko je mm to jest inaczej?

Gość gość
Okolo 4miesiaca corka przesypiala od polnocy do 5 rano, czyli ok. Potem zabkowanie przechodzila i jedynie kp pomagalo. Ogolnie karmilam ja w nocy 16 miesiecy. Synka nadal karmie, od miesiecy tylko w nocy, ma 19 m.

Gość gość
A czy kiedy dziecko ma ząbki to można je karmić mm w nocy?

Gość gość
Nie powinno sie. Umyj zeby mu i w nocy tylko woda bo inaczej prochnica

Gość gość
Mój syn ma półtora roku teraz i ciągle pije mleko w nocy, jest karmiony mm od urodzenia, budzi sie około 3 w nocy i domaga sie mleka próbowałam chyba wszystkiego nie umiem go tego oduczyć czekam aż samo przyjdzie.

Gość gośćmi
Moja córka mając 10 tyg przesypiala od 20.00 do 5 rano, wiec nie budziłam na jedzenie. Potem gdy zaczęła po 4 mcu jeść kleik z mlekiem to spala do 7 rano. Od początku była na mm

Gość gość
Sory za pytanie ale nie chcialas kp nawet w szpitalu, zeby siare dostala i te wszystkie przeciwciala?

Gość gość
Nie wiem czy to do mnie ale odpowiem, tak dostał siare pozniej nawet karmiłam 2 tygodnie tylko piersią a nastepnie mieszanie po skończonym miesiącu tylko mm.

Gość gość
A co zrobic kiedy dziecko jest na mm, ma zabki i w nocy domaga sie jedzenia? Jak go tego oduczyc? Na dobranoc tez dostaje mm i od razu idzie spac.

Gość gość
Może myć ząbek po jedzeniu?