Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćgruby

Przytyłam 49 kg w ciąży. Jeszcze 8 tygodni.

Polecane posty

Gość gośćgruby

Jestem taka gruba, kiedy ja schudne... :(

Gość gość
Idź do dietetyka! cO na to twoj lekarz?

Gość gość
boże !

Gość gość
Prowo.

Gość gość
Fajnie byloby gdyby bylo to prowo. Mam zatrucie ciazowe, lekarz podejrzewa, ze to tez przez to... ;(

Gość gośćona2
W ostatnim miesiacu ciąży przytylam 11 kg. Olazalo się, ze mam zatrucie ciazowe. Jak urodzilam kg same mi lecialy 1 kg dziennie, potem 0.5. W sumie w ciazy przytylam 22 kg a 3 miesiace po wazylam juz tyle co przed

Gość gość
No wlasnie lekarz mowi, ze nie wiadomo, ze moge nie donosic. Moze bedzie trzeba cc zrobic. Do lek chodze raz na tydzien i ciagle badam mocz, bo mam wysokie bialko w moczu.

Gość gość
Niemozliwe

Gość gość
Ja przez ciaze przytylam 34 kg mam niedoczynosc tarczycy

Gość gość
Niedoczynnosc tarczycy rowniez mam, biore juz euthyrox 175.

Gość gość
uważam że nie powinnaś się tak przejmować, 48 kg to bardzo dużo ale najważniejsze jest zdrowie dziecka, ja przytyłam 24 kg ale teraz jestem pół roku po i zbędne kg zrzucone samo zeszło, nadal karmię piersią

Gość gość
Nie wyobrazam sobie jak mozna przytyc 20 kg o wiekszej ilosci nie wspomne, sama jestem w 37tyg mam 6kg na plusie i jest mi bardzo ciezko

Gość gość
Pewnie sama z siebie gruba jestes co ?:) Otyle to malo tyja...

Gość gość
przestancie juz zwalac wszystko na tą biedna tarczyce tez mam niedoczynnosc i co? i tez byly okresy gdy bylam gruba , wystarczylo sie poruszac i mniej zrec:/ najlepiej zwalac na tarczyce autorko współczuje ci bardzo-nie mialam na mysli nic na temat zatrucia ciazowego-to inna sprawa mysle ze jak urodzisz zatrucie minie i bedziesz mogla zadbac o siebie

Gość gość
Ja w ciąży przytylam 20kg, nie mialam zatrucia ani innych schorzeń, ale za to bardzo dopisywal mi apetyt:-) 3 miesiące po porodzie ważyłam 25kg mniej ale córka dala ostro popalić. Piersią nie karmilam, diet nie stosowalam.

Gość gość
Autorko nie chce cie straszyc ale moja przyjaciolka miala zatrucie ciazowe. Przytyla 27 kg, byla bardzo spuchnieta. Twarz, dlonie, lydki, wszystko wygladalo jak ludek z opon michelin. Miala bialko w moczu i nadcisnienie. Doszlo do powaznego stadium rzucawki. Dziecko nie zyje, ona doznala takich uszkodzen mozgu, ze dzis jest roslina. Dziwie sie lekarzowi. Moze poradz sie w tej sprawie jeszcze kogos. Ktos kto nie mial do czynienia z tymi powiklaniami nawet nie zdaje sobie sprawy czym grozi zatrucie ciazowe. Ty masz juz stan przedrzucawkowy. Rzucawka wyglada tak, ze ma sie napad padaczki, lec****ana z ust, potem spiaczka. Ale na tym nie musi sie skonczyc. Pamietam, ze zawsze miala tak, ze jak weszla do sklepu robilo jej sie slabo, musiala wyjsc. Raz zemdlala. Teraz jak widze kobiete w ciazy w kolejce to odrazu ja przepuszczam.

Gość gość
Nie bardzo wierzę. Słyszałam, że babki tyły ok. 30 kg, ale nie 50... Bez jaj. Jeśli tak jest na prawdę, to moim zdaniem powinnaś leżeć w szpitalu. To nie jest normalne.

Gość gość
Dokładnie - udaj się do innego lekarze, jedź na ip. Może lepiej abyś leżala w szpitalu i mieli nad tobą i dzieckiem codzienną kontrolę?