Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Małżeństwo, partnerstwo to nie tylko piękne obrazki

Polecane posty

Gość gość

Często na tym forum w tematach o porodzie pada stwierdzenie, że mąż nie powinien być przy porodzie, by nie oglądać żony w takim stanie, zmęczonej wysiłkiem, zakrwawionej itd. O ile uważam, ze obecność partnera powinna być ustalana indywidualnie i każda para powinna podjąć decyzję sama, to ten argument mnie po porstu śmieszy. Przecież małżeństwo to nie tylko wypachniona, wypielęgnowana żona, ogolony, zadbany mąż. Życie nas zaskakuje. Mój mąż był przy dwóch porodach, raz nawet przypadkiem znalazł się w centrum wydarzeń, i zobaczył jak rodzi się główka to jakoś nie stracił mną zainteresowania, nie zdradził mnie i jakoś go nie obrzydzam. Co więcej, jakieś dwa lata temu złamałam obie ręce w nadgarstkach, ból był okropny, wiec pomagał mi we wszystkich czynnościach higienicznych. Teraz sam potrzebuje pomocy, miał operację jelita grubego. Przez tydzień leżał w łóżku, ja mu pomagałam myć się, goliłam, zmieniałam podkłady. Jestesmy ludźmi, nasza fizjologia jest jaka jest, może nie jest piękna ale naturalna. Nie wiemy czym nas zaskoczy życie, a w małżeństwie musimy być gotowi na opiekę nad druga osobą, bo na tym polega miłość!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować