Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko wzoruje sie na 200 kg kobiecie.

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie jestem przerażona.. mam 19 letnią córkę która skończyła liceum i nie pracuje. Jest na moim utrzymaniu (jestem samotną matką). Mimo tego starała się pomagała w domu itp. Ale od pewnego czasu przestała dbać o siebie, przytyła, nic nie robi tylko gra w gry, nie ma czasu nawet się umyć co jest nie wyobrażalne. Kiedy z nią porozmawiałam pokazała mi swoją ulubioną youtuberkę którą zaczęła oglądać. Kobieta ma koło 27 lat, mieszkanie od ojca za które sama praktycznie nie płaci, nie ma pracy i nigdy nie pracowała, utrzymuje się z renty, waży ok 200 kg i twierdzi że to przez hormony które brała kilka lat temu ! (ciągle tyje). Na swoich filmikach gra cały dzień w gry czasami przeklinając****ijąc piwo... W dodatku twierdzi że ma ciężką pracę nagrywając te filmiki i że to jest jej praca i że pracuje cały dzień. A pod każdym filmikiem ma po 3-7 tys wyświetleń. Moja córka twierdzi że za jakiś rok chce też zacząć żyć z tego co ta kobieta. Jestem przerażona. Nie widzę w tej kobiecie żadnego autorytetu a nawet przeraża mnie ona, ma prawie 30 lat a nigdy nie pracowała i pewnie nie będzie gdzie ja codziennie robie po 12 godzin fizycznie. Powiedzcie mi proszę czy sądzicie że to praca? Co mam teraz zrobić? Co byście zrobili na moim miejscu?

Gość gość
Do psychologa, i to prędko, sama możesz nie dać rady. Pewnie ta baba jest dla niej większym autorytetem niż Ty. Można też odciąć neta.

Gość gość
Moja córka ma 10 lat i ogląda podobne bzdety. Śmieszy mnie że te filmiki nagrywają dorosłe kobiety! Jest jeden taki typ co sie zwie Stuu czy jakoś tak i kiedys weszłam na jego konto a on zaprasza do siebie na ognisko i cennik biletów do kupienia :D A biedne naiwne dzieci dają sie omamić. To chore

Gość gość
to wykop ja z domu. nie bedzie miala kasy na mieskzanie, na neta i od razu wezmie sie za siebie. a jak bedziesz sponsorowac idiote-pasozyta to bedzie tylko twoja wina.

Gość gość
a moj syn sie wzoruje na facetah takich jak Popek Monster i innych agresorach i miesniakach. nie chce aby byl taki jak reszta facetow. albo podrywaczach z internetu i tv. syn ma 20 lat studiuje a-f

Gość gość
Daj namiary na syna :) tak go zbajeruje że w mig stanie sie kochanym synkiem :)

Gość gość
to nie dzieci wina to wina internetu tv, rządu ktory do tego dopuszcza, A dzieci to niewinne istoty ktore daja sie nieswiadomie zmanipulowac i nie widza w tym nic zlego. a pozatym dobrze ze corka akceptoje kogos kto jest groby. Bo teraz dziewczyny sie wzoroja na modelkach z silikonem i ubranych wojgarnie. A chlopcy naa lobuzach tak jak moj syn. Musisz pomuc corce prace fajna znalesc tak ktora bedzie ja interesowac. Chociaz teraz trudno z praca.

Gość gość
Kochanym synkiem. A teraz to nie jest kochany myslisz kocham go to moj syn. Milosc jest bezwarunkowa. Ale za to jest dobrym studentem.

Gość gość
Tak jak wykopie i gdzie pojdzie pod most z glodu umze. Lepiej dac kase i powiedziec zeby sie wyprowadzila. Bo na wyprowadzke tez musi miec kase. Bo jak pojdzie do pracy to odrazu jej pensji nie dadza.

Gość gość
nie badz naiwna :O jak sie wzoruje na pasozycie to NIGDY sama nie zrozumie, ze wiekszosc ludzi zyje normalnie :O jak ja wykopie to zrozumie to od razu. i nie boj sie, jeszcze nikt od tego nie umarl. co najwyzej po miesiacu tulaczki po bezdomnych wroci do matki z pokora i pojdzie do pracy jak normalna osoba.

Gość gość
ta youtuberka to niejaka "kina"? Jedynie taką grubszą kojarzę. Gry same w sobie nie są złe, to taka rozrywka 21 wieku.Gorzej jak jest to traktowane jako sposób na życie.Są ludzie którzy się utrzymują z youtuba teraz podobno, ale oni mieli wcześniej jakieś normalne prace, wykształcenie a YT był hobby.

Gość gość
A znajomej corka nie wchodzi w internet tv nie oglada wogole. tylko siedzi w pokoju i nigdzie nie wychodzi wogole nie ma kolegow kolezanek. Jest odludnikiem i jest nudna nic jej nie obchodzi nawet polityka i wiadomosci i co sie dzieje na swiecie. I jak siedzi to sie wogole nie odzywa prawie . taki mruk z niej. Facet tez nie znajdzie pewnie w zyciu znajoma mowila i sie skarzyla. Ze ona jakols fobie spoleczna ma. I ma nudna prace zaowazylam . Odbywa staz z urzedu pracy w biurze rachunkowym jako asystentka rachunkowosci. i siedzi ze starymi babami. bo starzu w sklepie na kasie nie chciala. znajoma mowila ze chyba sie boi kontaktu z ludzimi. a w pokoju siedzi i przeglada tylko jakies atlasy z roslinami i zwierzetami i ma kolekcje znaczkow pocztowych. nudziara , ale osobiscie nic do niej nie mam. a jej siostra jest bardziej towazyska i ma kolegow i kolezanki i narzeczonego.

Gość gość
A na studia nie chciała żadne iść? Bo po liceum, to chyba zostaje tylko praca jako ekspedientka albo kelnerka, a jak skonczy 30, to chyba tylko kasjerka w markecie :/

Gość gość
Zastanawia mnie dlaczego matki bardziej chca aby corka z domu wyszla sobie bo jej juz nie chce. A synka zadna nie wygoni ja mnustwo znam takich synkow co z mamusia sa i mamusia obiadki robi i pranie mu. A dziewczyny znam tylko 3 ale pracoja i z mama mieszkaja bo mama nie chce aby sie wyprowadzila bo do rachunkow sie dokladaja. A synkowie sie nie dokladaja mimo ze pracoja bo mama ich kocha synkow. Lepiej bys synem niz corka. Facet w zyciu latwiej ma.

Gość gość
W dobie kiedy nie bylo rownouprawnien to corki z rodzicami byly dopuki za maz nie wyjdaa. Bo nie pracowaly. Aby sie corki pozbyc kazano ja z przymusu isc za maz za wybranego partnera przez rodzicow. Tak czy siak zawsze corki dziewczyny w zyciu maja gorzej. CHlopak nie musi miec wyksztalcenia aby prace gdziekolwiek znalesc na budowie na gieldzie jako koerowca ipt. A mimo to wiekszosc z mamusia jej i mama sie cieszy ze ma synka przy sobie . A corce kobiecie jest gorzej ona na budowe nie pojdzie . Kobiety tez mniej zarabiaja w swoich kobiecych zawodach.. I jwszcze w tych czasach sie bardziej na nie nazeka.

Gość gość
Sluchajcie to znowu ja. Po przeczytaniu waszych wiadomosci postanowiłam z nią porozmawiać poważnie. Jednak zanim to zrobię chcę obejrzeć kilkanaście filmików tej kobiety żeby być pewną i wiedzieć na czym stoje. Oglądając to jestem załamana, ta kobieta całe życie tłumaczy swoje nie powodzenia tragediami i chorobą którą ma (łuszczyca), ma filmiki nagrane kilka lat temu gdzie tłumaczy swoją wagę kuracją hormonalną która kiedyś się odbywała ale teraz nie przyjmuje żadnych hormonów a nadal tyle i ona twierdzi że to przez chorobę a nie przez nią. Ogólnie to jest cyrk, pełno tam tematów sexu i tak dalej.. Nie wierze że moja córka to ogląda i chce być taka jak ta kobieta. I tak ona ma na yt nick Kinaczewa - jak ktoś jest ciekawy to sami zobaczcie. Nie pozwolę żeby córka poszła za jej przykladem. Na dodatek dowiedziałam się teraz że wysłała jej jakąś paczkę z prezentami i że dzieciaki normalnie wysyłają jej słodycze i różne rzeczy i płacą za jakieś kubki, koszulki i dają jej pieniądze za to że na żywo gra. To jest koniec świata.

Gość gość
Sasiadka niedawno skonczyla pielegniarstwo i zarabia najnizsza krajowa. A jej brat nie ma studiow i dobrze zarabia zaklada instalacje domowe bo umie i ma dobra kase z tego.

Gość gość
A ma maturę przynajmniej? Czy tylko LO skończyła?

Gość gość
Powiedz dla corki ze chcesz jej dobrze. I ze razem mozecie pracy poszukac tylko do niczego jej nie przyciskaj na sile. Jak trafi na prace fajna to sama bedzie chciala isc. I moze na probe sprubuje pojsc.

Gość gość
gość dziś Ale on chyba zawodowke skończył, czy technikum, a nie ogolniak -.- po ogolniaku może co najwyżej zakładać worki na smieci

Gość gość
w urzedzie pracy daja starze , na starzu zdabedzie doswiadczwnie. bo teraz bez doswiadczenia na etat zabardzo nie biora

Gość gość
Liceum skonczyl. Ale jest bystry i ma do teego smykalke. Takie buty

Gość gość
Najwiecej ogloszen jest zawsze dla faceta

Gość gość
Kobietom jest trudniej na rynku pracy. Sama wiem jak moj zaklad zamkneli i 1 rok bez pracy bylam bo ciezko znalesc. Dobrze ze maz wtedy pracowal.

Gość gość
No ale i tak synek zawsze jest przy mamusi. lepiej byc maminsynkiem niz corka

Gość gość
A na wsi jest tak ze dzieci zostaja r rodzicami a w 90 przypadkach syn. Bo dziedziczy gospodarstwo i robia pole o zwoedzeta hoduja. Niejeden chce uciec do miasta, ale rodzice chca podtrzymac tradycje i nie chca zmarnowac ziemi i gospodarstwa. wiec syn dalej podtrzymuje je. A jak syna nie ma to corka i przyprowadza do domu meza i razem robia gospodarstwo. a rodzice sie ciesza ze maja nastepcow i w domu wnuki. i razem opieke na starosc. wiele na wsi rodzicow siedzi samotnie bo ich dzieci wolaly uciec z domu do miasta i zostawic gospodarke ktora juz nie funkcjonuje bo rodzice nie dadza rady w niej pracowac. i powoli idzie na sprzedaz albo w dzierzawe. Na wsi

Gość gość
Ja zebym mieszkala tylko z corka to wolalabym aby zostala ze mna niz placila z wynajety pokoj. lepiej aby dla mnie jak pracuje sie do rachunkow dokladala. i ja bym nie musiala siedziec samotnie. no ale prace powinna znalesc

Gość gość
za czasow mojej babci trzeba bylo czasami potajemnie do miasta uciekac aby rodzice nie widzieli bo nie puszczali. bo wiadomo chcieli aby dzieci w polu pracowaly w gospodarstwie i zwiezeta karmily. nie wolno bylo gospodarki zaniedbac. Jak w filmie ,, Kochaj albo rzuc,, pawlak z kargulem nastepcy szukali i chcieli aby wnuczka Anna zostala na wsi. A jej rodzice chcieli aby sie ksztalcila bo zdolna jest.

Gość gość
Dla kobiet polecam pracę przy starych ludziach . To nie wstyd ze pampersa zmieniasz , myjesz, kapiesz, pomagasz się załatwić albo cefke moczowa zmieniasz. Ale już nie ma prawdziwych kobiet które by takiej pracy podjęły. Teraz wszystkim równouprawnienia w głowie odbiły i chcą lepszej pracy. W sklepach z ciuchami w biurach. Pchają się na męskie stanowiska.

Gość gość
Wescie sie za maminsynkow i niech sami sobie kanapki robią i herbatkę.