Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wizyta u ginekologa a depilacja help!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jutro mam wizyte. Goliłam się jakoś w weekend, teraz mam straszne podrażnienia, wszystko mnie swędzi, mam czerwone rany. Włoski są takie minimalne, króciusieńkie baaardzo. Nie chce tego golić bo to już kaplica będzie jak przejade maszynką po zranionej skórze. I jak myślicie czy to wstyd isć z minimalnymi włoskami czy lepiej całkiem gładką? Czy zdarzyło wam sie pójść z włoskami lub bez i ginekolog robił jakieś uwagi? Nie chce wyjść na niedbalucha.

Gość gość
możesz pójść nawet cała zarośnięta i to nie będzie wstyd. Ginekolog pewnie nie jedno widział. Niektóre kobiety w ogóle się nie golą tam albo tylko przystrzygają, albo golą raz na miesiąc. Ich prawo. Mi też się zaczęły robić podrażnienia od maszynki i też musiałam trochę ograniczyć ten proceder, a tak w ogóle to kupiłam sobie golarkę taką na baterie i po ogoleniu mam teraz zawsze minimalne włoski ale przynajmniej podrażnień nie ma. A ginekolog nie ma prawa robić uwag co do twojej "fryzury". Już bardziej może ci zwrócić uwagę że masz podrażnienia, bo takie podrażnienia mogą wpływać na zdrowie i higienę bardziej niż te parę włosków.

Gość gość
Ja nie tykam nic i chodzę do ginekologa. Nawet mówi, że dobrze gdy ta ochrona zostaje.

Gość gość
Ok, rozumiem dzięki za odpowiedź. Raz też byłam ogolona to pani zwróciła mi uwagę, żebym się nie goliła maszynką bo mam podrażnienia i to wpływa na infekcje itp. Ale słyszałam o takim przypadku, że lekarz powiedział pewnej pacjentce: "no prosze pani, wypadało by poskromić ten busz", to ja już wolę słuchać uwag o ogolonej...

Gość gość
masz 3 dniowy zarost i boisz się że ktoś nazwie go buszem? A tak poza tym takich uwag wogóle nie powinno być w gabinecie lekarza.

Gość gość
Trzy dniowy zarost jest super do bzykania,a nie do oglądania przez gina.

Gość gość
Prędzej gin Cię opieprzy jak będziesz ogolona, a z podrażnieniami to możesz być prawie pewna że zwróci Ci uwagę. Natomiast gin co miał uwagi odnośnie buszu, to musiał być jakiś zbok, bo normalny lekarz nie zwraca uwagi na wygląd pacjentki, tylko na jej zdrowie :o

Gość gość
Ja polecam na takie podrażnienia mąkę ziemniaczana jedna aplikacja i po bólu. Prastara metoda babci ale działa

Gość gość
gdyby mnie gin zwrócił uwagę spytałabym czy jest fryzjerem czy lekarzem i tyle w temacie

Gość dynamical
Chyba też bym nie poszła do ginekologa nieogolona. Tylko u mnie depilacja jest bezbolesna, bo robie ją w tym gabinecie http://medicaspa.pl/nasza-oferta/kosmetyka-profesjonalna/depilacja-woskiem/ i do tego pastą cukrową. Jeśli Warszawa to Wasze miasto to też polecam. Teraz już jestem tam dużo rzadziej, bo włosy odrastają słabsze, jaśniejsze i w ogóle wolniej... Polecam ;)

Gość gość
3 dniowe włoski są ok, a jak chcesz się pozbyć podrażnień to posmaruj maścią cynkową za 2zł w aptece. Ja tak robie i pomaga. A ten sposób z mąką też ciekawy, aż muszę spróbować :)

Gość gość
Szparka musi być wygolona na "0"

Ja przed wizytą depiluję się całkowicie, ale przeczytałam ostatnio mądrą radę. Redakcja kobiecość.info pisze, żeby pójść na kompromis, czyli wyeliminować nadmiar owłosienia, ale pozostawić włoski na wargach sromowych i wzgórku łonowym.

Gość gość
Ale słyszałam o takim przypadku, że lekarz powiedział pewnej pacjentce: "no prosze pani, wypadało by poskromić ten busz" x Co za konfabulantka, wstyd jak Gessler. Swoją drogą już nie musicie się wysilać z usprawiedliwianiem bezsensownych, pseudohigienicznych czynności, bo golenie jest passe. Łyse na dole są dziewczynki i staruszki.

Gość Ciotka KKKlotka
Za moich młodych lat depilowały się tylko dwie grupy zawodowe kobiet: aktorki i prostytutki. Kobiety mają włoski, dziewczynki nie. Kobiety golą się, żeby się odmłodzić.

Gość gość
Proszę ciotki klotki -Aktorki też się nie depilowały -vide stare polskie filmy:) z lat 1970-1990 ! czyli zostają tylko qr/wy :O

Gość gość
A słyszałyście że na włosach zwłaszcza tam rozmnażają tysiące bakterii... tak na zdrowy rozum jaka to ochrona przez bakteriami ? Ja depiluje sie woskiem w gabinecie kosmetycznym w www.camea-instytut.pl. Nie wyobrażam sobie żeby było inaczej z tego co obserwowałam bardziej się pocę tam jak mam tam owłosienie i zapach jest intensywniejszy.

Gość gość
Najlepiej opalić włosy.Wtedy ci/pa też jest odkażona temperaturą

Gość Lexy 444
Pomocy! Moje nogi wyglądają dramatycznie. Zacięcia, czerwone krostki - i do tego blizny. Zaczęłam zastanawiać się nad depilacja laserową, w necie znalazłam informacje, że jest kilka laserów do depilacji. Słyszałyście coś o laserze Palomar Vectus, czytałam o nim trochę tutaj http://depilacja-laserowa.torun.pl. Czy to prawda?

Gość gość
Na włosach nie ma ani jednej bakterii. Bakterie i grzyby potrzebują do rozwoju czegoś wilgotnego. Na skórze masz ich mnóstwo, ale tkanka, z której jest zbudowany włos, to twarda kreatyna, na której nic się nie utrzyma. Wszystkie zakażenia, to zakażenia tam, gdzie włos jest żywy, a więc mieszka włosowego, albo zakażenia owłosionej skóry. Golenie paradoksalnie zwiększa możliwość chorób skórnych w tych miejscach, z uwagi na to, że ogolona skóra bezpośrednio jest drażniona przez chłonącą wilgoć (resztki moczu, pot) bieliznę. Włos unosi bieliznę nad skórą, a warstwa powietrza wpływa korzystnie na skórę. Poza tym włos amortyzuje wszystkie ruchy bielizny. Coraz popularniejsze na Zachodzie Europy, co widać na plażach dla naturystów, jest strzyżenie włosów maszynką, a nie ich golenie. Pozostawia się wówczas kilkumilimetrowe włoski, które zapewniają najlepsze bezpieczeństwo skórze i są najodpowiedniejsze ze względów higienicznych.

Gość gość
Z zona co roku spedzamy 3-4 tygodnie na golasa w osrodkach dla naturystow (francja/chorwacja) ale jakoś nigdy nie zwrocilem uwagi czy faktycznie kobiety gola sie na zero czy podstrzygaja tylko maszynka. Zreszta tam nie o 'ogladanie' chodzi. Ale fakt 99 procent osob (kobiety i mezczyzni) sa wydepilowani wlaczajac w to caly przedzial wiekowy :)

Gość gość
Prawdziwi naturyści nie jeżdżą do ośrodków dla naturystów. Ośrodki takie, jak Cap d'Agde, czy hiszpańska Vera Playa są ośrodkami przeznaczonymi dla nudystów, a nie naturystów. To samo dotyczy Solarisa. Naturyści z reguły wybierają namiot, przyczepę, albo kamper i mają swoje miejsca, o których tylko oni w swoim środowisku wiedzą i nie rozpowiadają, żeby się podglądacze nie zwlekli. Ja złapałam z nimi kontakt na Fuerteventurze. Tam jest dużo plaż i każdy znajdzie swoje ustronne miejsce, bo naturyści nie szukają, w przeciwieństwie do nudystów rozgłosu. I potwierdzam, podcięcie fryzury tak, oczywiście nie na paseczek, bo to paskudne, ale golenie nigdy, szczególnie jak tam co nieco z bułeczki wystaje.

Gość Pani doktor 30
Najlepsza jest natrualna depilacja Od kilku lat używam pasty cukrowej. Do tej pory widzę same plusyJestem bardzo zadowolona, żadnych problemów. Kiedyś chodziłam do sklepu gotową pastę cukrową, teraz robię ja sama. Jak chcesz trochę informacji to poczytaj http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość kosmetyczka 88
Moja przyjaciółka zdecydowała się na depilację laserem, jak dobrze pamiętam, to był to właśnie Palomar Vectus. Teraz wszystkim poleca. Super sprawa, wystarczyło tylko kilka zabiegów. Bez bólu i podrażnień. To jest najnowocześniejszy laser. Laser ma czytnik, który dostosowuje moc do typu skóry.

Gość Cleo1976
Zmieńcie ginekologa, jeśli robi jakieś niestosowne uwagi. Owłosienie intymne jest naturalne u dorosłej kobiety i nie ma nic wspólnego z brakiem higieny. Wystarczy się myć. Depilacja powinna być tylko osobistym wyborem kobiety. Najważniejsze, byś Ty czuła się dobrze ze swoim ciałem. Ja np.nie depiluję tych okolic -zbyt często powoduje to podrażnienia i krępujące swędzenie.

Gość Funny 29
Dzisiaj umówiłam się na trzecią depilację. Jestem bardzo zaskoczona. Zdecydowałam się na sprawdzony gabinet najnowszym laserem. Naprawdę warto. Wiele wyczytałam tu www.kor.com.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-zabieg-dla-kazdego. Zgadzam się z tym w 100 %.

Gość RootGirl 30
Moja koleżanka zrobiła sobie depilację laserem, o ile pamiętam, to szukała gabinetu z laserem Palomar Vectus . Jest bardzo zaskoczona. Osobiście też byłam zaskoczona rezultatem. Po pierwszym zabiegu widać było efekty działania lasera. To był bardzo dobry ruch. Skóra po depilacji nie była poparzona. Bardzo dobry skutek. Jeśli macie obawy przed depilacja laserową, to gorąco polecam. www.kor.com.pl/zdrowie-i-uroda/depilacja-laserowa-zabieg-dla-kazdego

Gość Kade 22
Dziewczyny natknęłam się na ekstra wyszukiwarkę salonów z depilacją laserową. Można przeszukiwać po różnych miast. Łatwa w obsłudze. Trzeba tylko wybrać miasto: http://www.depilacjelaserowe.pl/. Przez to znaleźć salon z z zabiegami depilacji laserowej.

Gość Nice 88
Przyjaciółka podesłała mi link ciekawą stronę o różnych rodzajach depilacji http://depilacja24.pl Jest naprawdę fajna. Zaszokowało mnie, że jest tak dużo sposobów usuwania włosów. Zawsze korzystałam z jednorazowych maszynek. Jednak zaciekawiła mnie depilacja laserowa. zastanawiam się jaki wpływ mają lasery od depilacji na tatuaże , ktoś z tatuażem się depilował?