Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jugendamt Niemcy!!!

Polecane posty

Gość gość

Uwazajcie,na swoje dzieci!za głupi donos sąsiada że dziecko zaplakalo możecie nigdy dziecka nie zobaczyć!

Gość gość
Slyszalaam o tym.Kosztem dzieci i rodziców,niemcy kręcą biznes dostają miliardy z euro parlamentu za zabierane dzieci.? polskie dzieci są zgermanizowanych!Wyjeżdżając do Niemiec z dziecmi poczytajcie...

Gość gość
Wyjezdzacie z PL to macie.

Gość gość
Oglądała na you tubę właśnie szokkkk a Polacy im tylko podpierają zenada!

Gość gość
Mało być tylki podcieraja to ją z wyzej

Gość gość
Tak to jest, jak wyjeżdżają nie obyci z prawem i państwem które gardzi Polska.niema przyjaźni polsko-niemieckiej.w dodatku Niemcy czują się u nas jak u siebie co jest karygodne!

Gość gość
Prawda na 100% wiem od znajomych.Trzeba naprawdę uważać.

Gość gość
moja znajoma do dzis po sadach biega przez nich.masakra...

Gość gość
A ja jadę z dzieckiem i nawet nie slyszalam o czymś takim zaczynam się bać wyjazdu doDe

Gość gość
Masz czego kochana oglądałam ostatnio w telewizji na temat zabierania za blachy powód dzieci w Norwegii,Szwecji i w Niemczech!

Gość gość
O co chodzi?co to jugendamt?

zabieraja alkoholikom,awanturnikom,i tym co sobie z zyciem nie radza! i dobrze!!

Gość gość
Co za bzdury...mieszkam od ponad 5 lat w Niemczech i nie znam nikogo ani nie słyszałam w okolicy o nikim,komu by zabrano dzieci. Zabierają patologii. Choć faktycznie,zanim wyjechałam też się nasłuchałam o Jugendamcie, a prawda wygląda zupełnie inaczej. I o ile wierzę,że zdarzają się (baardzo rzadko) przypadki,kiedy rzeczywiście jest nieuzasadnione zabranie dzieci,o tyle w Polsce też takie sytuacje mają miejsce . Polska opieka społeczna też ma sporo takich akcji na koncie,jak choćby zabranie matce dziecka...bo miała kilka talerzy w zlewie albo że matka była otyła (i co w związku z tym????).

Gość gość
Martha co ty bredzisz?! Sytuację są różne w życiu.mieszkam w Hamburgu od 14 lat i od samych życzliwych(rzadkość) Niemców wiem dużo odnośnie jugendamt i nie będę nikogo straszyć ale faktycznie tak jest,za głupi donos sąsiada potrafią dziecko zabrać.dziewczyno nawet niewiedzy jakie korzyści ma ... Jugendamt

Gość gość
W dodatku zakazują mówić w ojczystym języku jednym słowem germanizacją naszych rodaków tych małych i bezbronnych

Gość gość
To jak jest w końcu! Boje się teraz zabrać dziecko

Gość gość
Co za bzdury!!!mieszkam 20 lat w de wychowalam dwoje dzieci rozmawiamy po polski z dziecmi obojetnie gdzie na ulicy w sklepie - wszedzie i nic!!!!Nasi znajomi podobnie rozmawiaja po polsku ,nawet nosza koszulki z bialym orlem na ulicy i rowniez nicht.Zaznaczam nie jestesmy patologia - nie " chlamy" wodki i piwska!!!Mamy dobra prace ,dobrze zarabiamy ,chodzimy na wywiadowki do szkoly i uczestniczymy aktywnie w wychowywaniu dzieci - zajecia pozalekcyjne,hobby .Nie chowamy sie w domu.Teraz corka juz studiuje .Powodzi nam sie lepiej niz niektorym niemieckim rodzinom.Jestesmy pracowici i zaden socjalamt nie dal nam nawet 1 Euro!!!I wiecie co ?moga nas w tylek pocalowac!Niemcy mowia nie,dla leniuchow ,pijakow,nierobow,ludzi ktorzy zamykaja sie z dziecmi w domach,nie ucza sie jezyka.Ja to popieram.Rowniez mowie nie dla patoligii!!!Bez powodu nikt nikomu nie zabierze dziecka!!!

Gość gość
Nie Josie o sytuacji ,ktora teraz zaistniala...mowie o polakach!

Gość gość
To trzeba się szwendac z dziećmi w Niemczech tak? Siedzenie w domu to już patologią tak? Ty wyżej do ciebie- chłop wyjedzie że wsi ale wieś z chłopa nigdy!

Gość gość
W Szwecji rzadko zabierają dzieci od rodziców no chyba że są ku temu poważne powody. W polskich rodzinach to się prawie nie zdarza.

Gość gość
Do 17:03 to rozumiem ty wyjechała z perfecto językiem niemieckim i w ogóle żyli długo i szczęśliwie? Zenada!

gość dziś jezeli jest donos ,to po pierwsze sprawdza sie sytuacje rodziny! nastepnie rozmawia z dziecmi z rodzicami:) oceniamy warunki mieszkaniowe ,zainteresowania dzieci , czym zajmuja sie rodzice czy w domostwie jest alkoholizm ... przemoc domowa!! czy interweniowala policja i ile razy,...itd .

Gość gość
Zapytajcie pana Pomorskiego ze stowarzyszenia dyskryminacji Polaków w De

Gość gość
Martha a z kad ty masz takie informacje? Oglądała teraz you tubę bo mnie temat zaciekawil i jestem przerażona:-(

Gość gość
Naprawdę się boje,oboje z mezem język zerowy i też teraz oglądałam na you tubie

Gość gość
Pomorski kto to taki? Czyli lepiej z dzieckiem nie jechać? Jesteśmy bez nałogów,pracowicie ale ten język ehhhh

gość dziś niewazne:)))jak bedziesz mial/a wiedze na ten temat to podysktujemy :))pa kochanie

Gość gość
To jak Martha wytłumaczy pana pomorskiego? Skoro wszystko wie... Te wszystkie historie to fikcja tak? Nie rozumiem jak można nazwać patologią ludzi którzy nie znają języka i siedzą w domu bo jak rozumiem nie każdego stać!

Gość gość
Ot Niemki polskie się znalazły hehe tak to jest jak z dziada się zrobi PAN śmiech na sali patologię rozumienie wogole to znaczenie

Gość gość
Do goscia 17:08." nie trzeba sie szwendac"??-:) chodzilo mi aby uczestniczyc w wychowaniu i rozwoju dzieci ,DAC im mozliwosc zintegrowania sie ...naprawde nie wiesz co man na mysli??? :-) Znam rodziny ktore " boja" sie kazdego spotkania z innymi rodzicami ,sportkania na placu zabaw,nie puszczaja dzieci na urodziny do innych dzieci ,bo NP .nie umieja rozmawiac a beda musieli sie przywitac.Zamykaja sie w domach,bo nie umieja rozmawiac i nie chca sie uczyc!pozdrawiam:-)