Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karamela333

sposoby na wszy

Polecane posty

Gość karamela333

Hej, znacie jakieś skuteczne i co ważne szybkie w efektach sposoby na pozbycie się w włosów wszy? wydaje mi się, że mója córeczka je ma, a właściwie to od 10min to podejrzewam... kurcze nie mam żadnego doświadczenia w tych sprawach, pomóżcie! będę wdzięczna nawet za jakieś artykuły opisujące ten porblem, z góry dziekuję

Gość Marysia998
Popiół od wielu lat na wszy stosuje sie popiół, ale uwaga musi być to ostygły popiół z węgla drzewnego, należy go dziecku wetrzeć we włosy a po 2 godzinach spłukać ciepłą wodą

Gość gość
A idzze do apteki i kupisz odpowiedni preparat dla dziecka, jest tego chyba dzisiaj do wyboru.

Gość AsiaAleksandretta
A daj spokój te leki z apteki nic nie pomogą ja z kolei słyszałam żeby dać popiół + 20% dodatek nawozu kurzego i trzymać to tak z góra pół godziny efekt gwarantowany.

Gość gość
w aptece niestety jest bardzo wiele specyfików, dlatego lepiej wiedzieć po co się udać do apteki ;) ze swojej strony moge polecic Hedrin Raz w spreyu działa w sposob mechaniczny poprzed uduszenie wszy, a nie drogą chemii... pomysl tez o jakiejś dezynfekcji mieszkania, wszy bez kontaktu z człowiekiem zyją ok 3 dni wiec jesli zostana gdzies na dywanie/kanapie to mogą znowu zaatakować :/

Gość ciekawskaaa43221111111
z tym popiolem to sobie żartujecie czy serio???

Gość gość
No ja już użyłam specyfików z apteki, włsy wyszły dziecku na 2 dzień

Gość gość
To nie prawda że musi być popiół z wegla, możebyć też z drewna, dobrze jest też założyć a głowe np taki trzepek do pasemek lub okręcić gazetą

Gość karamela333
wolałabym zamiast metod ludowych postawić na jakiś sprawdzony specyfik z apteki :/ wiecie może ile takie wszy żyją?

Gość gość
Cały cykl życiowy wszy trwa około 30 dni, ale bez kontaktu z krwią ludzką moga przezyc do 36 godzin, trzeba rowniez pamietac o jajeczkach, jezeli takowe zostana mamy ponownie liczna gromadke "przyjaciół" na głowie. Ja do tego podeszlam jak do owsikow , cala rodzine wysmarowałam specjalnym płynem, wyprałam pościel, ubrania, maskotki, nawet foteliki samochodowe, przede wszystkim zabralam dziecko z przedszkola i nie puściłam dopóki nie byłam pewna, że wszawica sie skończyła.

Gość gość
No tak tylko że popiuł zabija same wszy jak i jajka jajka w 100% na wszy działa w 99% dlatego też niektórzy dodają do tego koński/krowi lub kurzy nawóz

Jak są wszy w przedszkolu to warto odrazu poinformować dyrekcję o tym. Może dzięki temu inne dzieci ustrzeżemy. Nie traktujmy wesz jak tabu, bo to jest powód ich rozprzestrzeniania się.

Gość gość
Ja rozumiem, że ten popiół moze i skuteczny. Ale coz, moze jednak cos bardziej wspolczesnego, rownie skutecznegi? Wybaczcie, ale i ja i corka dbamy o wlosy bardzo i nie wyobrazam sobie nalozyc na nie popiolu z krowim nawozem

Gość karamela333
suma summarum kupiłam w aptece Hedrin raz, który po pierwszej aplikacji chemicznie dusi wszy, więc dobrze ze takie spceyfiki są dostępne od ręki bez recepty

Gość gość
Jest taki lek jak Pedicul. Można go kupić za 20 złotych z groszami. Mojej córce pomógł elegancko. Wystarczyła jedna aplikacja, a córa ma dość długie włosy. Wydajny i skuteczny płyn. Jeśli chodzi o sprzedaż, to powinni go mieć w aptece. Warto jeszcze się upewnić przez stronę wszopedia.pl. Tu jest lista aptek gdzie można go dostać.

Gość mmm

Polecam zerknąć do Sanity i zobaczyć taki produkt jak gumki CichoWsza. Stosuje się je jak zwykłe gumki do włosów, ale mają one specjalne nasączenie, dzięki któremu będą odstraszać te robaki. Na pewno przy dłuższych włosach warto sobie o czymś takim pomyśleć.