Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego 98 % rzeczy wynaleźli MĘŻCZYŹNI?

Polecane posty

Gość gość

nie moge tego zrozumieć, proszę o odpowiedzi.

Gość gość
Nasze mózgi mają do tego predyspozycje.Jesteśmy lepszymi analitykami,lepiej myślimy logicznie,nasze IQ jest chyba tez wyższe.

Gość gość
bo tylko 2% kobiet myśli, reszta kieruje się emocjami i uczuciami więc nie ma się co dziwić.

Gość gość
Z nudów, bo kobiety cięzko pracowały:-)

Gość gość
Druga sprawa jest taka że kobiety swoje życie bardziej podporządkowują życiu rodzinnemu(urodzenie i wychowanie dziecka,zajmowanie się domem).Mężczyźni są najczęściej głową rodziny więc w związku z tym poświecają się karierze w pracy.

Gość gość
Bo jak nie było rownouorawnien to kobiet nie dopuszczania do niczego. Nakazano faceci były bo im Wilno było podążania poetami. Itp. Kobieta wynalazla Piwo. Zyczynila się do wynakezienia auta i pierwszego paliwa. I dzięki odkryciu kobiety akumulator mógł by działać 10 razy dłużej ale tego nie wprowadzono do dziś. A Maria Skłodowska cury przyczyniła się to wielu rzeczy gdyby nie jej odkrycie to inni mezczyzini też reszta rzeczy by nie wynakezili. A ona nie miała Orawa nagrody Nobla wziąć tylko mąż. Bo wtedy kobiecie nie było Wilno. I mąż musiał na siebie wziąć. A wiedzieli ze to ona.

Gość gość
a kiedy kobiety miały wymyślać, jak były tylko kurami domowymi? od kiedy mamy równość kobiety się rozkręciły i zaczęły dostawać nagrody nobla. wcześniej było im trudno, co nie znaczy, że nie było genialnych kobiet na przestrzeni wieków, które wiele osiągnęły i odkryły. Podejrzewam, że jednak sporo z tych odkryć przypisali sobie mężczyźni, ich ojcowie, mężowie itp. Zresztą faceci też by nie wymyślili tyle, gdyby nagle musieli sobie gotować, prać, sprzątać. Za każdym geniuszem stały kobiety, które go wspierały, obsługiwały i wychowały :P

Gość gość
Kobiet się do niczego nie dopuszczania od najmłodszych lat.

bo kobiety harowały na nierobów, a faceci siedzieli i gapili sie w sufit, no to i czasem z nudów coś wymyślili

Gość gość
A kto wam broni iść do garażu, wziąć kątówkę, wiertarkę, szlifierkę , imadło, młotek, spawarkę, piłę łańcuchową i coś stworzyć? nowy mebel, nową przekładnię, nową pompę? albo najpierw pomyśleć i zrobić rysunek techniczny?

Gość gość
Gosciu z 11:42 prosisz o niemozliwe:)Zaraz by sie zaczelo zniszcze sobie dryzure, moje paznokcie I jeszcze sie ubrudze.Kobiety rzadko garna sie do techniki, I nie ma co tu zaprzeczac.

Gość gość
a kiedy kobiety miały brać się za wynalazki skoro kobiety od wieków były popychadłami facetów i nie pozwalano im się uczyć, kobieta miała tylko prać i gotować facetowi? teraz mamy jakieś tam niby równouprawnienie ale wiadomo jak to z tym jest

Gość gość
Tylko pranie i gotowanie he he

Gość gość
no to proszę, jaki masz pomysł na wynalazek? bo idea rodzi sie w głowie, czasem wiele lat mija, zanim wprowadzi sie ją w życie. jak chcesz równouprawnienia, to idź pracować do kopalni i pokaż, że potrafisz. wynalazki zaczęli tworzyć ludzie, ktorzy zapitalali fizycznie. kobieta nie ciągała cieżarów, po co jej było wymyślać koło?

Gość gość
A te wszystkie odkrycia technika zniszczyła ziemię i pryride. Stwierdzino ze najwiekszym bledem ludzkisci bylo odkrycie DNA. Dimyslcue sie dlaczego bo wszystko się mutuje itp. Odkrycia nie zawsze wyszły ludzkości na dobre

Gość gość
a widzisz jakąś różnice między kobietą a mężczyzną jeśli chodzi o siłe fizyczną czy żadnej?

Gość gość
niech facet gotuje, a kobieta niech idzie do piwnicy półki robić i pomyśli, jak sobie robotę usprawnić. już to widzę :D będzie siedzieć i tępo gapić sie na narzędzia :)

Gość gość
Ameryka teraz odkryła lek na raka który tak naprawdę leczyć nie będzie ale niszczył organizm i psyche w innym sensie. To już dawno stwierdzono ze po takim odkryciu tak będzie. I się diczekalam i doczekaliśmy.

Gość gość
widzę różnicę i to dlatego, że facet silniejszy, ciężej zapitalał, to i tworzył wynalazki i odkrycia. jak można tego nie rozumieć? jak równouprawnienie, to każdy ma RÓWNO zapier.alac !

Gość gość
ot , wymyśliła :P każdy myślacy wie, że organizm ma wszelkie możliwosci, żeby się samemu leczyć z wszelkich chorób. komputer to też wynalazek, naie pasi to nie używaj.

Gość gość
Taka prawda, dlatego smiesza mnie feministki.Ilu z was zna kobiety .zywo zainteresowane technika, czytajaca czaspisma o tej temaatyce I ktora po godzinach we wlasnym zakresie w ramach hobby cos dlubie.Jak zyje takiej nie widzialem I niech kazdy odpowie sobie szczerze czy spotkal.

Gość gość
He he ja jestem ze wsi i też w piwnicy pulki robiłam. W polu rodzicom pomagalam. To kwestia wychowania. Chpolak też może czegoś nie umieć ale tata nauczy. Ja byłam w podstawówce to z bratem tacie płot pomagalismy robić. Jak się tsxyma córkę w domu a chłopaka się uczy różnych umiejętności to się nie ma co dziwić. Na wsi bardziej jest tak że każdy ma wykonywać praktycznie podobna pracę.

Gość gość
Poco komu takie generalizowanie? Bo tak. No i kto to wyliczył że 98% i jak to wyliczył? To w końcu kobiety rodzą mężczyzn zatem bez obu płci nie byłoby w ogóle ludzkiej cywilizacji.

Gość gość
A umiał byś zabić i rozebrać swinie do jedzenia. Zabić żywą. A na drzewach się znasz. Ja na wsi z rodzeństwem do lasu jeździłam pomagać mama babcia dziadek też. Czasem było to konieczne.

Gość gość
przez 98 % czasu,w jakim istnieje ludzkoś, kobiety, jako slabsze fizycznie, nie byly dopuszcane przez męzczyzn do glosu. Nawet, jesli cos wynalazly ( a wynajdowaly, juz w starozytnych czasach, wystarczy poczytać) nie było to z nazwiskiem i czesto zawlaszzane, jako paten, przez męzczyzn. Teraz sie to lawinowo zaczyna zmieniać- juz teraz wiecej kobiet sie ksztalci, coraz wiecej jest naukowcow, tylko w Polsce mamy juz sporo wynalazkow mlodych dziewczyn , chocby Olgi Malinkiewicz a wystarczy poczekac jeszcze pare lat... Pomijam, ze kobiety na swoje prace naukowe maja mniej czasu, bo odejmuje sie co najmniej kilka lat na macierzyństwo, w najlepszym okresie twórczym. Ale i tak daja radę.

Gość gość
no to sie nadajesz, a co sama wymyśliłaś, jakieś usprawnienie? czy raczej to faceci maja głowę do tego? pomagałaś przy płocie, to trzymałaś element, a facet przykręcał albo przyspawywał, prawda? nikomu nie ujmując, płcie różnia się miedzy sobą i nawzajem uzupełniają. kto tego nie rozumie jest idiotą.

Gość gość
A na uprawie rislinsie znasz. Aby wychodowac i zjeść i nakarmić zwierzęta. Ale w mieście w supermarkecie waxywa owoce i nieba masz wiadomo.

Gość gość
baby sa za tepe

Gość gość
świnię, spoko. sznurek na nogę, wyciągasz z chlewa.. młotkiem w łeb, nóż pod łopatkę, krew do miski lub kurom, potemłeb, całość na pół, podroby tu, kiszki tam, karkówka, schab wyciać, szynki, spoko, robiłem nie raz. i świniaka wali w łeb facet, bo kobieta jest za słaba.

Gość gość
Razem się diradzalo i coś wymyslalo. Jeśli ja miałam w czymś rację to tata mnie słuchał. Trzeba chronić trochę i tyle i zainteresowania. Jam kobieta ma same zainteresowania tylko w kosmetykach itp to się nie dziwię ze umiejetisci nie ma. Ja w kuchni nawet statnio trochę kafelek ułożyłam.