Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2miesięczne dziecko przekręca głowę w jedna stronę

Polecane posty

Gość gość

moja córeczka ma prawie 2 miesiące i cały czas główkę przekręca w prawą stronę. staram się ją kłaść na lewym boku, albo podkładać zwiniętą pieluchę koło główki żeby miała na wprost lub po lewej stronie ale ona wtedy robi straszną histerię i się stara przekręcić głowę. czasem poleży w główką prosto, albo w lewo (szczególnie na ramieniu jak ją biorę do "odbicia") ale zawsze jak śpi ma po prawej, przez co zaczyna jej się troszkę odkształcać. jak ją oduczyć spania na jednej stronie ?

Gość gość
Biegusiem do rehabilitantki! Mój tak robila i jak miała 3 miesiące nie dalam rady sama w do mu. Przychodzila pani 2 razy w tygodniu po godzinie. Za godzinkę 70zl i wytrenowala ja. Po miesiącu przychodzila juz raz na 2 tygodnie. Udalo sie to skorygować jak mala zaczela wstawać. To jest asymetria ulozeniowa. Niewłaściwe napięcie mięśniowe. Ja bym potraktowala to bardzo poważnie bo im mniejsze dzziecko tym lepiej nauczyć. Od glowy sie zaczyna. Potem będzie się obracala na jeden bok potem siadala z jednej strony i wstawala z jednej nogi. Naprawde idźcie z nia gdzies to sprawdźcie.

Gość gość
p********ie takie z tymi rehabilitantkami, skroila Ci na kase i tyle. Dobrze robisz autorko sklaniaj dziecko do trzymania w druga strone. Moja miala to samo. Pozniej wieszalismy jej zabawki z drugiej strony i samo przeszlo

Gość gość
Zadnych rehabilitantow!!! Moj syn tez mial z tym problem w wieku 2msc,teraz ma 3,5msc i sladu nie ma.przekreca glowe w kazda strone bez problemu,lezy na brzuchu.po prostu maluszek musi DOJRZEC do tego.zobaczysz,ze za miesiac bedzie krecil glowa na wszystkie strony.

Gość gość
Samo przejdzie, jak będziesz do niej podchodziła z drugiej strony, pokazywała zabawki, szelescila czymś. Małe dzieci tak maja, że upodobaja sobie jedna stronę a w druga jest afera.

Gość gość
Moja córka też tak miała. To asymetria ułożeniowa, wrew pozorom bardzo częsta u maluszków, po prostu tak a nie inaczej był ułożony w brzuszku...Po czasie powinno samo przejść, ale z doświadczenia wiem, że czasami tylko wydaje się, że jest już super a tendencja robienia wszystko na jednąstronę pozostaje...warto poprosić lekarza ogólnego po skierowanie do neurologa, niech zbada, u mnie tak było z córką, neurolog dał skierowanie do fizjo, trochę ćwiczymy, mimo, że córce prawie jużto minęło (ma teraz 10 miesięcy), ale żeby nie miała problemów ze skoliozami w przyszłości lepiej ćwiczyć jej tą słabszą stronę

Gość gość
Nie masz się czego bac autorko. Moja coreczka też tak miała w lewą strone tylko trzymała glówke. Po jakims czasie jej sie samo odmieniło.

Gość mussia22
Nie słuchaj jeśli mowia Ci bys się nie przejmowała , zawsze trzeba takie rzeczy sprawdzić . Moja córka tez tak miała tylko z lewa strona . Może to być napiecie mięśniowe do lekarza idz i rehabilitacje ale nie przejmuj się te rehabilitacje wyglądają jak zabawa i Twoje maleństwo nie bedzie nic bolec

Gość mussia22
Tak jak mowia inne mamy możesz sama próbować ale nie masz pewności ze to przejdzie , ja to u córki zauwazylam jak miała z 3 miesiące wcześniej nie zwracałam uwagi do lekarza chodziliśmy raz w miesiącu i 2 razy do rehabilitanta nic nie placilam na NFZ wszystko trwalo to z 4 miesiące corka już powoli zaczynala się podnosić lewym bokiem i tak się wyginac a dziś ma 2 latka jest zdrowiutka i piekna :)