Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd ludzie mają tyle pieniędzy?

Polecane posty

Gość gość

Hej, Chodzę po ulicach, przyglądam się swoim współpracowników, oglądam profile na portalach społecznościowych i nie mogę wyjść z podziwu skąd ci ludzie mają tyle pieniędzy na ubrania, nowe telefony, etc. Zarabiam 3000 zł miesięcznie i nie stać mnie na takie luksusy. Ostatni zakup odzieży robiłem dwa lata temu. Nie mam też odłożonych pieniędzy. Więc pytam: Jak wy to robicie?

Gość gość
to może napisz na co tyle wydajesz kasy pewnie palisz i pijesz bo to najwięcej kasy wcina

Gość gość
Nie pale, od czasu do czasu wypije piwo, ale to nie kosztuje majątku. Na alkohol nie wydaję więcej niż 30 zł miesięcznie.

Gość gość
Ja mam kurtke z wyprzedaży i stary telefon typu cegła, z którym ani myslę się rozstawać.

Gość gość
no to na co wydajesz 3 tys miesięcznie?

Gość gość
ok. 30zł alkohol więc ile na rachunki i żarcie wydajesz gdzieś ci ta kasa musi iść masz dzieci żonę/męża bo na 1 osobę 3tyś to majątek

Gość gość
Jestem kawalerem, mieszkam z mama Dokładam się do czynszu i na jedzenie 600 zł 350 wydaje na paliwo 50 na telefon 100 zł wydaje w automacie w pracy na kawę i jakiegoś batona W tym miesiącu przyszedł kwit z ubezpieczalni samochodu - 800 zł + przegląd 100 zł Reszta pieniędzy idzie na bieżące wydatki - w domu zawsze się coś popsuje, a to lodówka, a to telewizor... A wszystko kosztuje.

Gość gość
nie wierzę, musisz gdzieś prze/pi/erdalać kasę bo ja też zarabiam 3 tys. utrzymuję się sama i mi starcza na nowe ciuchy, telefon itp. 3 tys na jedną osobę to nie jest mało, rozumiem gdybyś miał rodzinę ale nie masz

Gość gość
Mogę zapytać was gdzie pracujecie ? I jakie macie wykształcenie . Do tych co zarabiają 3 tysiące.

Gość gość
myślę , że się prostytuują! innej opcji nie ma!

Gość gość
stary, wyliczyłeś tu tylko 1100 zl no i dodatkowy tysiąc na ubezpieczenie samochodu i przegląd ale to się raz w roku robi. to gdzie reszta kasy? co miesiąc dwa tysiaki wydajesz na to co ci się w domu popsuje? to gdzie ty mieszkasz? jak ty tak liczysz to nic dziwnego że na nic ci nie wystarcza. może ktos ci resztę wyciąga z portfela albo z konta i nie zauważyłeś :D

Gość gość
Ja zarabiam mniej, a trochę oszczędzam, także jak tu wskazują coś źle liczysz wydatki i jakieś chochliki podbierają ci kasę :D

Gość gość
Faktycznie kasa Ci ucieka przez palce. Ja z maloletnim dzieckiem mam 3tys i spokojnie starcza nam od 1do1. Wynajmuje mieszkanie,za ktore place 1100zl miesiecznie,a reszta idzie na jedzenie i przyjemnosci dla nas. Dodatkowo 2 razy w roku przychodzi niedoplata z tytulu zuzycia energii w wysokosci 500zl wiec nie wiem jak Ty to robisz,ze na nic Ci nie starcza.

Gość gość
Mieszkasz z mama i zostaje ci jakieś 2 tys na swoje przyjemności i nic nie masz? Albo matka ci podkrada albo jesteś lunatyk i w nocy grasz na automatach.

Gość gość
Ja bym się zastanawiałam gdyby autor miał na myśli ludzi mających minimalną krajową lub coś blisko niej, bo oni rzeczywiście mało kasy mają, a jednak też mają ciuchy i dobre telefony, odpoczywają pod palmami itp.

Gość gość
Zarabiam więcej.