Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie macie firany w oknach? zakardowe czy tiulowe?

Polecane posty

Gość gość

Czy jeszcze ktoś kupuje zakardowe firany?

Gość gość
kreszowane

Gość gość
w ogóle nie mam firan

Gość gość
żadnych. nienawidzę wiszących w oknach szmat kurzozbieraczy

Gość gość
To dobrze że nie masz, masz prawo nie mieć jeśli tak ci się podoba, pytam tych co mają, ja sobie nie wyobrazam okien bez firan

Gość gość
Nadal kupuje zakardowe, ale teraz robią je inaczej niż te sprzed lat, są z takiej jakby przędzy, bardziej nowocześniejsze, w oknach wyglądają podobnie do woalowych, teraz mają nowoczesne wzory a nie babcine kwiaty, wolę te zakardowe bo przepuszczają powietrze i ciepło a nie tak jak woalowe

Gość gość
Ja kupuje ☺ mam zakardowe bo taki typ firan pasuje do wystroju mojego mieszkania.

Gość gość
Żakardowe, tiulowe z gipura

w salonie tiul do podłogi, w kuchni krótkie żakardowe, w jednym małym tylko rolety, w drugim rolety i makarony krótkie rozpuszczone lub róznie zbierane, zależnie od nastroju ;)

Gość gość
właśnie się zorientowałam, że nie mam

Gość Aleksandra Freud
Firanki mam tylko w salonie. Długie, tiulowe, do ziemi, ładnie się prezentują. Zdecydowałam się na nie właśnie ze względów estetycznych. Jeśli chodzi o względy praktyczne, zdecydowanie wygrywają rolety. Moim zdaniem są o wiele wygodniejsze w użytkowaniu i nie zbierają tak kurzu jak rolety. Wybór jest spory, chociażby tu: http://www.lotari.pl , więc bez problemów powinniśmy znaleźć coś dla siebie.

Gość gość
Kurde a ja sie wprowadziłam pół roku temu i jeszcze nie mam firan, skutkiem czego żyję przy zasuniętych zasłonach. Jeszcze jeden powód, zeby mnie o cos pomówić :o

Gość gość
Ale się nie przejmuję, bo x razy była juz u mnie pani ze spółdzielni, a także ksiądz z kolędą i żadne nie zwracało uwagi na brak firan.

Gość gość
Wszędzie z białej koronki w delikatne kwiatki, dół fabrycznie wykończony frędzlami. Zasłony. W kuchni rolety. Uwielbiam firanki.

Gość gość
ciulowe mam bo w kwiatki a znajomi mowią ze to wiocha:-D :-D

Gość gość
jak ktoś wyraża się wiochą to znaczy że nie potrafi się zachować. masz ch/uj/ow/ch znajomych. zmień ich. firanki zostaw.

Gość baliczka
U mnie króluje woal http://cottonbee.pl/materialy . Taki materiał nie jest trudny w utrzymaniu . Fajnie się z niego szyje i można go kupić tanio. Każdy jednak ma inny gust i wybierze coś innego.

Gość gość
Ja mam rolety:) Nie przepadam za firankami:) Kupiłam w firmie PHU Fenster ( jestem z Częstochowy) . Panowie wstawili mi też brame do domu i okazali się dużo tańsi od konkurencji ! :)

Gość Angelika Pilecka
Fajne żakardowe firanki to dla mnie numer jeden. Dobrze jest wybrać dobre jakościowo, żeby po pierwszym praniu nie nadawały się do kosza. Bratowa pokazywała mi ostatnio swoje zamówione w https://centrumfiran.pl Prezentują się bosko :) Też sobie coś zamówię u nich na moje okna.

Gość Waralaka
ja mam piekne tiulowe firany i do tego świetne, piekne szare rolety od częstochowskiej firmy PHU fenster. nie przepuszczaja swiatla, nei blakna i pieknie dzialaja, bez zacinania. panowie mi je zamontowali w mig i bylo genailnie ;)