Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1990

zdrada i wybaczenie

Polecane posty

Gość gość1990

Witam. Chcialam opisac swoje przezycie, ktore dotyczy wielu z was. Warto wyrazic swoje uczucia, przemyslenia piszac- oczyszczamy swoja dusze. A temat dotyczy zdrady. Bylam w 5miesiacu ciazy, wyjechalam do rodziny na 2tygodnie, a po powrocie czekalo mnie rozczarowanie. Jako ze staram sie byc uczciwa, nigdy nie grzebalam chlopakowi po tel. Zadnych oznak.. Po prostu jakas intuicja. 4sny gdzie mnie zdradzil wiec gdy nadarzyla sie okazja musialam sprawdzic. I niestety. Plakalam strasznie. Wybaczylam szybko ze wzgledu na zdrowie dziecka i swoje. Ale nie zapomnialam, sprawdzalam historie komputera, a ostatnio po 3mies od tego wydarzenia napisalam do niej. Byl to skok w bok, mial konto randkowe. Zniklam na 2dni znow do znajomych. I oni pomogli mi zrozumiec, wybaczyc jeszcze raz. On zadzwonil do nich szukajac mnie, wyznal im swoja zdrade, myslal ze wyjechalam, ze zabralam rzeczy dziecka, byl zrozpaczony. Ta sytuacja dobrze nam zrobila, on wiecej czasu spedza ze mna, obserwuje moje humory, zrozumial wiele. Warto wybaczac. Ale trzeba zrobic to naprawde. Zaufac. Pokochac na nowo. Jesli druga strona to doceni i sie poprawi, zwiazek sie umacnia, gdyz co nas nie zabije to nas wzmocni. Warto tez rozgrzeszyc sie z sama soba. Nie obwiniac, nie smucic, nie rozmyslac, nie mscic. Oczywiscie to wszystko przychodzi z czasem. I warto dac sobie czas, ale nie odchodzac tylko trwajac przy ukochanej osobie. Myslalam o zemscie (zdradzic), odejsciu, zniknieciu. Trzeba byc dzielnym. Mysialam pracowac do macierzynskiego. Lzy splywaly czesto, ale rano zawsze bylo lepiej. Mysle,ze trzeba pokazac swoj bol osobie ktora zdradzila i jezeli nas kocha, nigdy wiecej tego nie zrobi. I ja w to ostatnio, po 3nies od tego co sie stalo, uwierzylam. Przebaczylam tak prawdziwie. I jestwm dobrej mysli:) dzidzius niedlugo przyjdzie na swiat i zmieni nasze zycie na nowo:*

Gość gość
Dwa razy cię zdradził a ty dalej z roochaczem jesteś i wypisujesz tutaj pierdoły!

Gość gość
Jeden raz

Gość gość
Ja nie wybaczyłabym zdrady nigdy.

Gość gość
A czy zostalas zdradzona? A co jesli po zdradzie stworzy sie wspanialy zwiazek i rodzine? Myslisz, ze pddawac sie najlepiej.. Moi znajomi przezyli zdrade i teraz swietnie sie dogaduja, wiecej ze soba rozmawiaja

Gość gość
Oczywiscie nie dzieku zdradzie , ale zdrada nie wplynela na ich zwiazek

Gość gość
Wtedy gdy potrzebowałaś największego wsparcia nosząc pod sercem wasze wspólne dziecko, on się wypiął na ciebie i zdradził. Ty chyba głupia jesteś, naiwna i bez honoru że do takiej kreatury chcesz wrócić.

Gość gość
Taaak, zdrada nie wpłynęła. ja nie jestem skora do krzyków "rzuć go po jednorazowej zdradzie, bez przemyślenia" ale to co jest w tym temacie to czysty infantylizm. tak samo jakies teksty o znajomych. Debilizm i tyle. Każdy sobie sam w duchu powinien rozważyć, a gadanie, ze zdradzanie PODWÓJNE kobiety w ciąży jest okej, bo warto wybaczać jest żenujące. Ciekawe jakby ta kobieta miała swoje mieszkanie, spora pensję itd nie była w żaden sposób zalezna od faceta czy by tak łatwo wybaczyła. IMO wątpię

Gość gość
no tak, zły przykład idzie z góry....

Gość gość
A poza tym autorka pisze o wydarzeniach z dosłownie ostatnich 4 miesięcy. Niech za kilka lat się wpisze - wtedy można rozważyć czy to happy end. na razie hormony będą ją siłą do męzczyzny przywiązywać, choćby i 3 raz zdradził

Gość gość
a on też przecież nie będzie nic odwalał od razu po zdradzie. Odczeka i puści się znowu...tylko może bardziej dyskretnie.

Gość gość
Jaka podwojna zdrada? Bylo jeden raz, po paru miesiacach bycia razem, bez klamstwa(z przyznaniem sie).przynajmniej wiem na czym stoje i drugi raz nie wybacze. Ponad 60% mezczyzn zdradza, ale nie wszystkie kobiety sie dowiaduja. Zdradzaja latami, z kolezankami zon, po slubie, klamia..

Gość gość
Autorka ma racje. Jednorazowy skok w bok- trzeba dac szanse, JEDNA! Jestescie niesprawiedliwe bardzo. Zycie jest za krotkie, wybaczac czasem trzeba.

Gość gość
Zdradzają kobiety i mężczyźni. Te twoje statystyki to chyba w twojej branży zawodowej, co każdy piepszy co popadnie i by dostać podwyżkę.

Gość gość
"Bylo jeden raz, po paru miesiacach bycia razem, bez klamstwa(z przyznaniem sie)." X Jesteście dopiero kilka miesięcy i on już Cię zdradza i do tego, kiedy nosisz pod sercem jego dziecko. Przyznał się, bo go 'złapałaś' na tym, sprawdziłąś telefon, czy tam kompa, napisałaś do tamtej dziewczyny i miałaś czarne na białym, co miał Ci powiedzieć jak miałąś dowód jego zdrady?

Gość gość
To tekst skierowany do wyrozumialych i pozytywnie nastawionych do zycia ludzi. Do tych co mimo trudnosci umieja byc szczesliwymi w przeciwienstwie do tych, ktorych zawsze cos unieszczesliwia. Negatywne uczucia i mysli przyciagaja kolejne negatywne. Pewnie te negatywne komentarze pisza osoby albo samotne albo nieswiadome jeszcze zycia. Radze wam nie wchodzic w zwiazek bo jaka jest szansa ze wasz facet jest w tej mniejszej polowie, ktorzy nigdy nie zdradzili? To jest zycie drogie Panie, czytacie za duzo ksiazek i idealizujecie swiat. Slabosc czlowieka to codziennosc.

Gość gość
Najlepiej odejdz, pieprz wszystko, pozbaw dziecko ojca a jego szansy na bycie lepszym i ojcostwo.. Jestescie super. Ryzyko. Odwaga. Mam nadzieje ze za kilkanascie lat przyznasz ze bylo warto! Lepiej sie zamknac w domu i nie wpuszczac facetow do swojego zycia nie?

Gość gość
Coraz wiecej rozwodow, nie dlatego ze coraz wiecej osob zdradza ale coraz mniej komunikacji, brak checi do naprawienia zwiazku!

Gość gość
Słuchaj, chcesz to sobie wybaczaj Twoje zycie, Twoja sprawa. Byłam juz zdradzona, wybaczyłam i zostałam zdradzona drugi raz. W życiu nie wybaczyłabym takiej zdrady, jakiej Ty doznałaś. Pojechałaś do rodziców na 2 tygodnie, będąc w ciązy, nosząc pod sercem JEGO dziecko, a on w tym czasie skorzystał i zdradził. Jesteście dopiero kilka miesięcy razem, co będzie za 5, 10 lat? Jestem od Ciebei starsza i uwierz, że jego zachowanie rokuje źle na przyszłość, skoro facet juz po kilku miesiącach szuka nowych wrażeń, to to nie wróży niczego dobrego.

Gość gość
NAJLEPSZA RADA: Postepujcie wg swojego rozumu i serca a nie korzystajcie z durnych rad... Rady w stylu "nie badz glupia, nie wybaczaj o badz nieszczesliwa jak ja"

Gość gość
A z nim bedzie szczesliwa? Przeciez on ma ja w d***e, pierwsze miesiace, wpadka i zdrada...

Gość gość
Moim zdaniem zdrada po paru latach bardziej boli. Na pczatku nie kocha sie tak bardzo jak po latach., po wspolnych przezyciach itd.

Gość gość
dziś Zmierzyć bólu się nie da. Ale początki sa intensywne, jest masa uczuć, zaślepienie na partnera, ludzie są w sobie tak zakochani, że nie zauważają innych. Więc osoba, która zdradza w pierwszym roku związku, kiedy wszystko jest świeże, różowe, jest tęcza i jednorożce, jest fatalnym partnerem i JA bym podziękowała za współpracę, a zdradzanie kobiety w ciąży, to już w ogóle pozostawię bez komentarza.

Gość gość
Niunia wypowiada sie po raptem paru miesiącach i zgrywa najmadrzejsza na świecie. Zaciazyla od razu, po paru miesiacach ja zdradzil. Serio, no powazny związek, trzeba walczyc :P Gdyby tu pisala kobieta z Xletnim stazem, po różnych perypetiach - ok. Ale tu? A oszukiwanie sie ze albo ktos jest sam albo jest zdradzony jest wmawianiem sobie jedynie w celu oslodzenia tego ze partner mial nas w nosie. Usprawiedliwienia dla zdrady nigdy nie ma. Mozna sie tłumaczyć, ze zwiazek dlugo trwa, ze zauroczenie minelo. Ale nie po kilku miesiacach :D Wspomnisz te slowa