Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wspomnienia z lat 90

Polecane posty

Gość gość

wpisujcie w temacie swoje wspomnienia z lat 90, jak zapamiętaliście tamte czasy. dla mnie to były najpiękniejsze lata dzieciństwa i młodości

Gość gość
Urodzilam sie w latach 90. szkoda ze tak pozno. Ale chociaz byłam wtedy dzieciakiem, to wspomnienia mam piękne. Inne czasy, inni ludzie... przede wszystkim inni ludzie. Bardzo mi brakuje tamtych chwil. Gdyby jednak ode mnie to zalezalo, chcialabym dorastac w latach 80.

Gość gość
Też mam świetne wspomnienia.Najlepsze czasy to były.Obecne życie jest jakieś puste.

Gość gość
Urodziłem się pod koniec lat 80-tych.Telefonu komórkowego nie miałem do 15 może 16 roku życia, to samo z komputerem i internetem. Jako dzieciak spędzałem całe dnie na podwórku z rówieśnikami, jak kogoś chciało się zawołać to się krzyczało pod blokiem albo używało domofonu jak był. Zaliczyłem każde drzewo w okolicy. Nigdy bym tego nie zamienił na to co dzieciaki mają teraz.

Gość gość
dla mnie również były to wpaniała lata teraz jest każdego roku tylko gorzej a ilu wspaniałych ludzi miałam przy sobie których już niema ;(

Gość gość
Też nie zapomnę tego jak się przychodziło po ludzi do domów :-)

Gość gość
super było :) siedzenie na trzepaku, latanie po łące , zjeżdżanie na sankach butach czy tyłku :D czy nawet na tornistrze jak szło się ze szkoły ;) rower, deska, koledzy, kolezanki , zawsze zesmy sie znajdowali bez komórki i fejsa ..... super czasy teraz dzieci nie wiedza co to dziecinstwo cale dnie siedza w domu przed kompem

Gość asiutka  1999
Nie mam żadnych

Gość asiutka  1999
Z wiadomych powodów. Znam lata 90 tylko z opowieści

Gość gość
Wspaniałe czasy dla polskiej muzyki rockowej, skakanie w gumę na przerwie w podstawówce ukochany film "Forrest Gump" i niezapomniany "Król Lew", na "Pocahontas" brat musiał kupić bilety od koników, a na "Kilera" nawet u koników nie było, batony kuku-ruku z naklejkami pamięta ktoś? Mało kto miał komputer, nie było komórek, szczytem szpanu były buty martersy. Ludzie byli jacyś bardziej na drugiego człowieka skierowani.

Gość gość
tak :-) lata 90 to była mega epoka w Polsce :-) wyszliśmy z PRL i zaczęliśmy otwierać się na zachód, ale jeszcze nie było takiej globalizacji i agresywnej konsumpcji, więc człowiek nie był wilkiem drugiemu człowiekowi, a już było czuć ten wiatr zmian.

Gość gość
Nie ma już powrotu do tamtych lat...ale gdyby można było wrócić to...może dzisiaj byłabym z miłością mojego życia.

Gość gość
Było czego posłuchać, chociaż dzisiaj, to pewnie wiocha...ale ja i tak słucham.

Gość gość
o tak, było czego posłuchać, zawsze był jakiś tzw. hit lata, jak np. Samba, Bailando czy Coco Jumbo, dziś takich hit wychodzi co miesiąc przez co kompletnie przechodzi bez echa. z kinematografią jest identycznie. ta masowość i globalizacja spłyciła dużo rzeczy.

Gość gość
cudowne lata :) Do tej poty slucham muzyki z lat 90:) Inna moda.. Jak Ja uwielbialam Beverlly Hills 90210..magnetofony i "przewijanie" kasety ołowkiem, bez komorek, tabletow, internetu.. cala ulica bawila sie w podchody, chowanego ech to byly czasy.