Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakupy dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie Mamy Ponieważ za kilka miesięcy zadebiutuje w tej roli (termin mam na czerwiec) proszę Was o napisanie co wam się najbardziej przydało w codziennej opiece nad maluszkiem co okazało się być totalnym zbieraczem kurzu a czego wam bardzo brakowało. Chodzi o ciuszki zabawki akcesoria i całe dzidziusiowe wyposarzenie. Będziemy mieli córeczke czy już dla takiego maluszka kupić kilka takich typowo dziewczęcych rzeczy typu sukieneczka? Czy może dla takiego maluszka jest to nie wygodne.

Gość gość
wszystkie mamy chyba poszły spać ;)

Gość gość
Sukienki sobie odpuść do momentu chodzenia. Super była taka oczojebna karuzela. Te wszystkie pastelowe sie chowają. Wózek z ogromną gondolą-potem lekka spacerówka. aby nie 3w1. mleko hipp bio jak nie dałam rady ściągnąc mała dostawała czasem jak chodziłam w weenekdy jeszcze na uczelnie i zawsze kupka taka jak po piersi. niania z philips avent- rewelacja moge wyjsc przed dom jak dziecko spi z nadajnikiem na szyi i nie stesuje sie. na poczatek body kopertowe. spiochy super

Gość szczesliwamama00
Najpraktyczniejsze są pajacyki i śpioszki rozpinane w kroku. Sukieneczki są niepraktyczne i często niewygodne dla maluszka. Można je ubrać na chwilę na specjalną okazję, ale z doświadczenia wiem, że się nie sprawdzają. Poczytaj sobie mój wpis na blogu na temat wyprawki dla dziecka. Tam znajdziesz listę rzeczy, które są niezbędne dla noworodka: http://szczesliwamama.pl/przygotowanie-do-przyjecia-noworodka/

Gość gość
Nie chce mi się wchodzić w szczegóły, ale ja urodzilam w czerwcu zeszłego roku. I u mnie akurat sukienki sie sprawdziły, ale takie coś w stylu trykotu, proste, bez udziwnień- ubierałam na gołe ciało oprócz pampersa- na te największe upały były jak znalazł. Poza tym rampersy i bodziaki z krótkim rękawem. Możesz sobie odpuścić rożek i jakieś bardzo cieple rzeczy. Wystarczy pajac polarowy w razie czego plus kocyk. Czapki moim zdaniem też zbędne do wózka. Dla mnie dużym problemem latem była ochrona przed słońcem - przyda się sensowna parasolka. To było moje drugie dziecko, więc zakupy dużo bardziej przemyślane. Uważam, ze trzeba zakupić podstawowy zestaw ubranek i pampersy, a dodatkowe akcesoria dokupić w zależności od potrzeb i temperamentu dziecka, bo nie wszystko się przyda i warto obserwować na bieżąco co się przyda. A z drugiej strony teraz wszystko jest tak dostępne, że łatwo można zorganizować.

Gość gość
Ja rodzilam w lipcu zeszlego roku. Potwierdzam ze wozek 3w1 to dupa, czestp ms mala gondole, ciezka spacerowke i twardy fotelik,nosidelko. Lepiej kupic porzadna duza gondole, dobry fotelik i za pol roku dobra wspacerowke. Gondole pokecam kupic uzywana chyba ze ci nie zbywa kasy - ludzie maja na sprzedaz naprawde swietne wozki, zadbane i niedrogie. Ja akurat pozyczylam gleboki za to kupilam duza wygodna i nowa spacerowke. Rozek moim zdaniem to fajna rzecz, szczegolnie jesli to 1.dziecko i nie ma sie wprawy w trzymaniu dziecka a i noworodek lepiej sie czuje taki obwiazany. Zreszta w wielu szpitalach wymagaja by byl rozek. Karuzeli nie kupowalam bo dziecko w zyciu by mi prxy tym nie zasnelo. Spoko sa lezaczki ale tez polecam uzywany, najlepsze sa te ktore sluza do prawie 3 lat, zwykle, z wibracjami. Hustawki na baterie nie kazde dziecko lubi. Moj sie go bal. No i co do ubranek to dla noworodka najlepuej pajace, body na poczatek potem sama zobaczysz w cp ci dziecko wygodnie ubrac. Ja jak malt wyrosl z rozm 56/62 to juz nie kupowalam mu pajacy. Ma moze jeden, dwa. Zakladam mu body, na to bluze, sweter, jak jest naprawde zimno to na body jeszxze krotki tshirt. Na dol polspiochy, skarpetki i spodnie. Sukieneczki tak ale mysle tak kolo 3mca

Gość Saint_s

Zakupy dla dzieci moga być przyjemne - ja bardzo na przykład lubie kupować swoim małym kuzynom buty - ostatnio odkryłam sklep - MalyBucik.pl - mają świetne ceny.