Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy możliwe, że jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Dwa tygodnie temu współżyłam z chłopakiem i zdarzył nam się pewnien wypadek, a mianowicie prezerwatywa z zawartością została we mnie. Była dość głęboko, ale od razu udało mi się ją wyjąć. (sytuacja miała miejsce ok 4 dni po owulacji) Następnego dnia przed zaśnięciem wzięłam tabletkę ellaone. Teraz miesiączka spóźnia mi się już tydzień. (Wczesniej miałam regularne cykle). Zrobiłam dwa testy i oba wyszły negatywne. Czy możliwe, że jednak jestem w ciąży, czy spóźniający się okres to tylko efekt uboczny tabletki? Bardzo proszę o szybką odpowiedź!

Gość gość
raczej nie jesteś w ciąży, na 90 %nie. nie polecałabym brać tych tabletek dzien po, ale rozumiem ze to byla wyjatkowa sytuacja.

Gość gość
okres może ci się spóźnić bardzo długo po tej Tabletce. Zdziwiłoby mnie jakby przyszedł w terminie. Jesli minęło dwa tygodnie od stosunku to taka maksymalna granica po stosunku w jakiej test wykryje ciąże to 3 tygodnie. Ale zazwyczaj to jest już 2 - 2,5 tygodnia i po tym czasie negatywny test powinien juz taki pozostać. Co do okresu to jak się do miesiąca od wzięcia tabletki nie pojawi to zgłoś się do lekarza.

Gość gość
Dziękuję za opinię. Jeśli miesiączka się nie pojawi do środy, to pójdę zrobić wynik w krwi... Tak strasznie sie stresuje, a to pewnie tez wplywa na opoznienie :(

Gość gość
Jednak wszystko już wróciło do normy. Jeszcze chyba nigdy aż tak nie cieszyłam się z miesiączki! :D

Gość gość
Myśl główką,a pracuj ci/pką

Gość gość
nie, nie ma takiej możliwości. W przyszłości by uniknąć takich sytuacji starajcie się współżyć tylko w dni niepłodne. Bez problemu wyznaczysz je testerem faz cyklu. Z własnego doświadczenia polecam afrodytę, która jest dobra, a niedroga.