Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Puszczacie 6latki do 1 klasy???

Polecane posty

Gość gość

Czy zostaja jeszcze rok w zerówce????

Gość gość
moje zostaje i z tego co deklarują inni rodzice to ich dzieci tez zostają

Gość gość
tak, nie mam potrzeby zostawiać dziecka drugi rok w zerówce

Gość gość
Zostawiam, mam starsze dziecko, które powtarzało zerowkę. To była dobra decyzja

Gość gość
a co jest dobrego w powtarzaniu zerówki?

Gość gość
Puszczam. Mam bardzo rozgarnięte dziecko i bez problemu poradzi sobie w szkole.

Gość gość
Idzie do pierwszej klasy, w zerówce się nudzi.

Gość gość
Ja sowje posyłam bo jest że stycznia i myślę że nie będzie miało żadnego problemu w 1 klasie. Nadwyżej sobie przed studiami gapyears zrobi :)

Gość gość
mój wnuczek nie idzie, natomiast jego kuzyn 2 tygodnie młodszy idzie, umie juz czytać i pisac. jestem z rodziny gdzie mój brat poszedł od 6 lat, ja chodziłam do 1 klasy 3 miesiące i zostałam przeniesiona do klasy 2, moja córka poszła od 6 lat. Uważam, ze nie jest ważne czy dziecko umie czytać i pisać, ale czy jest dojrzałe emocjonalnie.

Gość gość
widze że jest pól na pół:) Ja też puszczam... córka jest rozgarnięta i samodzielna, da rade

Gość gość741
To zależy tylko i wyłącznie od dziecka a każdy rodzic swoje dziecko zna. Ze mną do klasy chodził chłopak, którego rodzice posłali do szkoły rok później czyli miał już 8 lat, w drugiej klasie po miesiącu dołączył do nas jego młodszy brat bo przenieśli go z pierwszej od razu do drugiej klasy. Niby dwa lata różnicy między nimi a do ukończenia szkoły chodzili do jednej klasy. Ten młodszy zawsze radził sobie o wiele lepiej w nauce niż starszy i od kiedy pamiętam sprawiał wrażenie dojrzalszego.

Gość gość
nie wiem po co takie pisanie "mój kuzyn poszedł i...., a wujek nie poszedł i...." niech każdy robi jak uważa, kazde dziecko jest inne, szkoły też sa inne.

Gość gość
Ja mojej tez nie wysylam. Tez jest ze stycznia i daje rade bardzo dobrze ale niech jeszcze rok sie pobawi. Cala grupa przedszkolna zostaje wiec jakby poszla to znow mialaby stres, ze nikogo nie zna jak bylo na poczatku zerowki. My szlismy jako 7latki i corka tez tak pojdzie.

Gość gość
tak. syn jest bardzo dojrzały emocjonalnie. czyta, pisze i bardzo dobrze liczy. krzywda dla niego byłoby zostawienie w zerowce bo by się nudził.

Gość gość
wlasnie ostaliśmy wiadomość od nauczycielki, ze możemy zostawić dzieci w 2 klasie (dzieci z 2008 r, które musiały isc jako 6-latki do 1 klasy). Jak dla mnie poroniony pomysl, moja corka swietnie radzi sobie z nauka. nie zostawię jej w 2 klasie, bo się dziewczxyna zanudzi.

Gość gość
Ja swojego nie puszczam, jest z drugiej polowy pazdziernika. Przedluzam mu dziecinstwo. Pamietajcie, ze wszelkie roznice widac dopiero w 4 - przelomowej - klasie.

Gość gość
tak. syn jest bardzo dojrzały emocjonalnie. czyta, pisze i bardzo dobrze liczy. krzywda dla niego byłoby zostawienie w zerowce bo by się nudził. x a tobie się krzywda stała że poszłaś do szkoły w wieku 7 lat? jakie przedszkole wybrałas dla swojego dziecka skoro się w nim nudzi? jak można nudzić się podczas zabawy? rozumiem że twoje dziecko w domu też się nudzi. tylko w szkole jest super. Dziwne podejście. Pozwólcie tym dzieciom być dziecmi.