Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy chętnie pożyczacie pieniądze rodzinie??

Polecane posty

Gość gość

Bo ja mogę się wypowiedzieć tylko o rodzinie męża. Moja rodzina nigdy od nas nie pożycza. Jesteśmy młodym małżeństwem na dorobku, mój mąż dobrze zarabia, co zdaniem jego brata sprawia, że można od mojego męża pożyczać. Powiem szczerze że nienawidzę pożyczać im kasy ale mąż się upiera bo to brat i mąż bierze ze swoich oszczednosci sprzed lat. A nienawidze pożyczać bo oni mają lepszą sytuację od nas, mają juz jedno mieszkanie na remont ktorego sie wypłukali a teraz przylecieli po kaskę na auto. A stare na chodzie. Wkurzyło mnie to!! Ci ludzie mają na perfumy po 500 zł, na drogie wczasy, a do mojego przyszli po kasę i ten im dał. I co z tego, że oddadzą?!!!! w dodatku mamy małe dziecko, ono też ma swoje potrzeby i mimo ze ta pożyczka nas nie dotknie jakos bardzo to denerwuje mnie że brat męża myśli, że jesteśmy studią bez dna a ten nie umie mu odmawiac!!!!!!!! co to za chamstwo by przychodzic do ludzi biedniejszych od siebie po kasę. nie masz hajsu, nie kupujesz nowej zabawki, proste!!! tez byscie sie wkurzyly?

Gość gość
W ogóle nie pożyczam.Zresztą nikt nie prosi.

Gość gość
Nie lubie pozyczac. Zreszta sama bym nie miala czelnosci chyba ze bym przymierala glodem. Ale u mnie podobnie. Rodzina meza od nas ciagnie pieniadze. Nie sa zamozni bo pracowac sie nie chce. WIec czesto prosza zeby cos kupic gdy sie przyjezdza itd. Zalosne...

Gość gość
rozumiem Was, ale zobaczcie, od Was przynajmniej pożyczają ludzie biedni a od nas ludzie, którzy lepiej od nas mają tylko nie umieją gospodarować kasą i wypłukują się do zera a potem przyjeżdżają prosić mojego męża o miękkim sercu a ten im daje. ja bym im buta pokazała ://// mojemu bratu pożyczyłabym bo jest raczej ubogi w porównwnaiu z nimi ale sęk w tym że ubodzy nas nie proszą, nie potrzebują kolejnego samochodu czy wycieczki, nie mają wstydu takie rzeczy robić. A ten brat mojego męża to jakiś idiota, no przepraszam, ale poniosło mnie w tym momencie!!!!! Nie wstyd mu iść pożyczać od rodziny na dorobku gdzie on ma już więcej od nas a my się dorabiamy?!!!!! szczyt chamstwa.

Gość gość
Nie pożyczam bo pożyczyć prosto trudniej oddać .pozyczylismy pare razy różnym członkom rodziny męża i zawsze byl problem z oddaniem.raz pozyczl wujek męża ze odda za 3 miesiące ponad półtora roku ciężko mu bylo oddać wiec koniec z pożyczkami.jesli wiedzialabym ze ktos jak obieca odda bez problemu a ja i dzieci pożyczki jakos nie odczuje ze mi brakuje pożyczyłabym. ale juz sie zawiodłam pare razy niby wszyscy oddali ale z łaską wiec juz nie pożyczam

Gość gość
to ja autorka. od mojego męża brat pożyczył 35 tysięcy złotych. słabo? Mąż uważa, że brat mu odda bo zawsze w przeszłości mu oddawał długi. no tak ale nigdy nie pożyczał aż tyle

Gość gość
po pierwsze, miej pretensje do męża, że pożyczył, a nie do jego brata, że chciał pożyczyć i znalazł "frajera", bo pewnie ta pożyczka nie jest na piśmie, ani nie została zgłoszona do US :O. Czyli jak brat nie odda, to nie masz jak na to wpłynąć.

Gość gość
no mam pretensje do męża, ma te pretensje też jego matka która dowiedziała się o wszystkim i uważa że mój mąż niepotrzebnie pożyczył, bo nie kupuje się drogich rzeczy jak się na nie nie ma nawet 1/3 pieniędzy!!!! ale mąż mężem, bardziej mnie wkurza że brat męża nas wykorzystuje i uważa za niewiadomo kogo . i uwierz mi bardziej mnie wkurza tupet jego brata niż miękkie serce mojego męża. bo tak po prostu mam. ja nigdy nie pożyczam od nikogo bo uważam że to upokarzające. i dlatego nie rozumiem takiego chamstwa bo jak się ma więcej i lepiej to nie idzie się z biedniejszego od siebie jeszcze zdzierać.

Gość gość
Właśnie chciałam napisać, ze autorka juz pisała o tym. Cos nie halo z głową chyba ma.

Gość gość
I to nie tylko ten zalinkowany topik. Zakładała tez inne, poszukam.

Gość gość
No właśnie piszę, że przed chwilą zakładała. A o tej pożyczce, bracie i samochodzie to już kiedyś pisała. Autorko- weź dogadaj się z mężem a nie psioczysz na szwagra i nudzisz na kafe.

Gość gość
ale naprawdę, nie miej pretensji do brata męża, bo on może sobie kupować co chce, dorosły jest. Możesz mieć uwagi JEDYNIE do męża.

Masz dość opłat za prowadzernie konta? Znajdź bank z brakiem opłat! ---> www.sprawdzonebanki.pl ---> www.sprawdzonebanki.pl ---> www.sprawdzonebanki.pl Na stronie są oferty banków w kategorii: karty kredytowe konta osobiste konta oszczędnościowe kredyty gotówkowe

Masz dość opłat za prowadzernie konta? Znajdź bank z brakiem opłat! ---> www.sprawdzonebanki.pl ---> www.sprawdzonebanki.pl ---> www.sprawdzonebanki.pl Na stronie są oferty banków w kategorii: karty kredytowe konta osobiste konta oszczędnościowe kredyty gotówkowe

Gość gość
Niech na drugi raz pożyczą skądś np www.vivus.pl dać im namiar czy coś