Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie

Polecane posty

Gość gość

Po tabletce ellaone oktes spoznia sie juz tydzien... dwa testy (robione 3 dni temu) wyszly negatywne, ale nadal sie martwie. Czytalam o pierwszych objawach ciazy i zadne mnie nie dotycza (ale to dopiero jakies 15 dni od stosunku, wiec moze to za krotko na ewentualne objawy). Mam natomiast wodnisty, metny sluz, czy to oznaka zblizajacej sie miesiaczki?

Gość gość
Halo?

Gość gość
a po tabletce nie miałaś może jakiegoś krwawienia czy cos? Jesli wzięłaś ta tabletkę to dziwiłoby mnie gdybys dostała okres w normalnym terminie. Ta tabletka przewraca do góry nogami cała gospodarkę hormonalną i uregulowanie tego może trwać nawet miesiące. minęło dwa tygodnie od stosunku (chyba że po drodze były albo będą inne stosunki, nawet zabezpieczone) więc jak w ciągu przyszłego tygodnia test będzie dalej negatywny to już tak zostanie. Nie przejmuj się tym brakiem okresu, po tej tabletce należało się tego spodziewać.

Gość gość
Nie, nie miałam żadnego krwawienia, to dobrze?

Gość gość
Chodzi o to że jakbyś miała krwawienie to w tej fazie cyklu w której "prawdopodobnie" byłaś byłoby ono spowodowane złuszczeniem się w macicy które uniemożliwiłoby zagnieżdżenie i od tego momentu powinno sie liczyć tak jakby nowy cykl. Ale wszystko to jest palcem na wodzie pisane bo tabletka robi w organizmie spustoszenie i trzeba po prostu czekać po niej cierpliwie aż wszystko wróci do normy. Jak dla mnie to powinni pisać na tych tabletkach ostrzeżenie że tylko dla ludzi o mocnych nerwach. Parę lat temu jak jeszcze strachałam się ciąży to już wolałam znieść cierpliwe czekanie na okres te parę dni niż zafundować sobie bombę hormonalną. Też chyba ze 2 razy miałam wpadkę z pęknięta prezerwatywą. Serio mnie to chyba mniej nerwów kosztowało bo nawet testów ciążowych nie musiałam robić.

Gość gość
Dziękuję za opinię :) Spróbuję trochę wyluzować, a jeśli miesiączka się nie pojawi w przyszłym tygodniu, to zrobię kolejny test. Mam nadzieję, że wszystko jakos się ułoży...

Po zastosowaniu ellaOne kilkudniowe opóźnienie wystąpienia miesiączki jest normalne. Jeśli miesiączka spóźnia się o ponad 7 dni lub jest nietypowo skąpa lub nietypowo obfita, albo jeśli wystąpią objawy, takie jak ból brzucha (żołądka), wrażliwość piersi, nudności, wymioty możliwe, że doszło do zajścia w ciążę. Należy niezwłocznie wykonać test ciążowy. W przypadku ciąży ważne jest skonsultowanie się z lekarzem.

Gość gość
wystarczy zrobić badanie krwi beta HCG już będziesz znać odpowiedź

Gość gość
ellaOne to paskudztwo, zmień tabsy

Gość gość
w sensie nie stosuj tego, tylko regularną antykoncepcję

Gość gość
Nie miałam nigdy zamiaru brac takiej tabletki, lecz niestety okolocznosci mnie do tego zmusily... to byl pierwszy i ostatni raz

Gość gość
Na szczęście już wszystko wróciło do normy. Kamień z serca!