Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje pomocy od eksperta z dziedziny ginekologi,postaram sie opisac wszystko i bede czekac na bardzo szybka odpowiedz.Z racji ze bralam antykoncepcje nie jestem w stanie na ta chwile stwierdzic czy mialam regularne cykle. Bralam tabletki antykoncepcyjne Yazz przez 10 miesiecy,przestalam je brac koncem listopada (po zazyciu ostatniej tabletki nie rozpoczelam kolejnego opakowania) miesiaczke dostalam 4 grudnia trwala ona do 8 grudnia,kolejna miesiaczka wystapila 30 grudnia i trwala 4 dni, 1 i 2 stycznia doszlo do wytrysku w srodku a potem kolejny seks bez zabezpieczen i z wytryskiem w srodku odbyl sie 9.01 prosze mi powiedziec czy jest mozliwosc ciazy i kiedy powinnam zrobic test z krwi...czytajac na roznych forach juz zgupialam poprostu..Bardzo Prosze o szybka i jasna odpowiedz

Gość gość
Przeczytaj ulotkę antykoncepcji, albo zrób test ciążowy.

Gość lila80
Przede wszystkim zaczekaj na miesiaczke ,jeśli się nie pojawi wtedy zrób test.Ja po odstawienieniu pigułek już po miesiącu byłam w ciąży,planowanej oczywiście.córcia ma dziś 4 latka.skoro odstawiłas pigułki i tak sobie folgujesz to chyba swiadomie chcesz być mama,kazdy organizm jest różny,możesz mieć problem z zajściem w ciąże albo tak jak u mnie nastapi to szybko.Oczywiscie musisz trafic w dni płodne,ja tam nie próżnowałam bo się swiadomie o to starałam.Poczytaj na ten temat ,kiedy od miesiączki wystepuja dni płodne ,przypomnij sobie czy w tym czasie współżyłas i wtedy się zastanawiaj a nawet gdy tak Ci wypadnie to wcale nie musisz zajść w ciażę, gdyż organizm kobiety płata różne figle

Gość gość
może spróbuj obserwować dni płodne. śluz, temperatura, szyjka. W tym momencie nawet nie wiadomo kiedy powinnaś dostać okres i tylko sie go możesz spodziewać w takich odstępach jak był ostatnio. Testu z krwi tak od razu nie radziłabym robić, bo właściwie to nie wiadomo kiedy go zrobić. Niepotrzebny koszt, zwłaszcza że praktycznie połowa ciąż kończy się często bez wiedzy kobiety i lepiej sie tym nie stresować. Lepiej zrobić normalny ciążowy i zacząć 2 tygodnie po stosunku, tym który był 9 stycznia, bo przy tych pierwszych to wątpię że coś zaskoczyło jeśli były w ciągu 4 pierwszych dni cyklu. Robienie testów z krwi do rozpoznania ciąży jest uzasadnione wówczas jak jest podejrzenie że kobieta miałaby problemy z utrzymaniem ciąży (np niski progesteron, wcześniejsze poronienia). W innym wypadku to jest trochę takim samonakręcaniem się.

Gość gość
zgadzam się z wypowiedzią wyżej. jeśli nie zaszłaś w ciążę, zacznij obserwować swoje cykle. Jesli będziesz mieć z tym kłopot, możesz sobie kupić mikroskop owulacyjny np Afrodytę.

Gość gość
Zrobilam z krwi betaHCG i nie jestem w ciazy ale dziekuje za powyzsze odpowiedzi...Jaki koszt jest tego mikroskopu Afrodyta?