Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odczulanie a alergia pokarmowa

Polecane posty

Gość gość

Czy można odczulać z alergii pokarmowej?

Gość gość
Moje dziecko ma skaze białkowa i nie jest odczulane wiec chyba sie tego nie stosuje. Tryb postepowania chyba jest inny. Najpierw dieta eliminacyjna, a potem powoli wprowadza sie alergizujący pokarm w małych dawkach (podobnie jak w odczulaniu). Dobrze jest tez stosowac probiotyk Latopic, który uszczelnia barierę jelitowa dzięki czemu alergeny nie przenikają, wspomaga prace układu pokarmowego, zwłaszcza tego niedojrzałego u małych dzieci. Probiotyk działa od wewnątrz, a więc a przyczynę problemu.

Gość gość
Nie odczula się alergi pokarmowych.

Gość gość
Czy u dwu i pół latka można robić jakieś testy? Ile to kosztuje?

Mój syn jest alergikiem. Oprócz alergii na kurz, wiele pyłków, itp., ma też alergię pokarmową na mleko zwierzęce, które praktycznie jest wszędzie dodawane jako półprodukt. Niestety ma tak silną, że nawet maleńka dawka powoduje u niego zatykanie nosa, kichanie, zwężąją się jemu drogi oddechowe. Czytam, czytam, szukam i ostatnio trafiłam na http://www.genom.com.pl/badanie-poziomu-przeciwcial-igg.html i zastanawiam się, czy nie zlecić takiego badania, aby mieć punkt wyjścia do zastosowania odpowiedniej diety.