Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zaświadczenie o ciąży ma być od tego samego lekarza który wystawił l4?

Polecane posty

Gość gość

bo ja b ędąc u niego nie wiedziałam że trzeba pracodawcy dać takie zaświadczenie. Na dostarczenie L4 mam tydzien, moge dostarczyc chocby dziś, bez problemu, ale to zaświadczenie on wypisałby mi dopiero za kilka dni bo teraz go nie ma. I teraz pytanie czy to problem jak zaświadczenie że jestem w ciązy dostanę od innego lekarza

Gość gość
A po co zaświadczenie? Masz umowę na czas określony?

Gość gość
Zlozenie zaswiadczenia o ciazy nie jest konieczne. Chyba, ze zalezy osobie pracujacej na zmienieniu warunkow pracy. Wystarczy narazie l4 tam przeciez jest zaaznaczone, ze chodzi o ciaze. I nie widze przeszkod, zeby zaswiadczenie wydal inny lekarz na podstawie twoich badan usg itd.

Gość gość
Jeśli Ci inny lekarz wystawi to myślę, że nie ma problemu, a najlepiej zapytaj kogoś z kadr w swojej firmie czy jest to istotne. Zakład pracy potrzebuje to zaświadczenie do ZUS, bo po 33 dniach zwolnienia to ZUS wypłaca pieniądze. Ja na takim zaświadczeniu miałam podane w jakim tygodniu ciąży jestem i kiedy mam wyznaczony termin, a to ważne, bo po terminie porodu zaczyna się już macierzyński.