Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ćwiczenia w drugim trymestrze ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Hej czy jest ktoś kto zaczął ćwiczyć dopiero w drugim trymestrze? Przeraziłam się po wejściu na wagę i mam pierwszy dzień ćwiczeń za sobą ale jestem ciekawa czy takie pół godziny dziennie coś wogole da... Kiedyś byłam aktywna ale od skończenia szkoły czyli dwa lata temu strasznie się rozleniwilam... I jakieś konkretne ćwiczenia wykonywałyscie czy po prostu ogólna delikatna gimnastyka? :)

Gość gość
da lepsze samopoczucie i sprawniejsze ciało. Na wadze raczej nie, bo jak mówią specjaliści odchudzanie to tylko 20-30% ćwiczenia i to raczej nie delikatne.

Gość gość
Zapisz się na gimnastykę dla kobiet w ciąży. Sama nie próbuj co możesz a co nie. Poza gimnastyką basen. I myśl nad tym co jesz i w jakiej ilości, nie jeszcze za dwoje...

Gość gość
Nie jem za dwoje... Przytylam 5 kg a jestem w 23 tygodniu więc według lekarza ok. Pytalam lekarza i mogę ćwiczyć a chodzenie na zajęcia zorganizowane odpadają bo nie znosze takich ;)

Gość gość
To po co piszesz , że się przeraziłaś po wejściu na wagę, skoro w później negujesz swoje słowa twierdząc, że przytyłaś tylko 5 kg, będąć w 23 tyg???? Słabe.

Gość gość
Bo dla mnie to sporo dla lekarza jest ok. A nie opycham się jak większość grubasow tutaj tyjacych od powietrza. A że teraz dzidzia zaczyna rosnąć coraz szybciej nie chce żeby waga gwałtownie ruszyła w górę ale lepiej leżeć na d***e i narzekać że jak to się strasznie wygląda w ciąży. A jak ktoś pyta o konkretne ćwiczenia to zero normalnych odpowiedzi. A same eko panie chodzące minimum trzy razy na silownie w tygodniu z nienaganną figura podobno siedzą na tym forum patrząc na odpowiedzi dotyczące diet, wagi itd...

Gość gość
Jezu ale jesteś pretensjonalna...

Gość mama dwulatki
Zobacz cwiczenia na YouTube i o jakieś konkretne cwiczenia zapytaj może polozna lub szukaj na portalach dotyczacych ciazy bo tutaj ciezko o jakas odpowiedz. Ja juz przed ciaza zaczelam cwiczyc więc dowodzenia i wytrwania :)

Gość gośćania
ja cwiczylam cala ciaze- ale lekarz mnie ostrzegl abym nie zaczynała nowego sportu tylko kontynuowala to co cwiczylam przed ciaza podnosilam ciezary i robilam to z mniejszym obciazeniem-wypychanie na ławeczce martwy ciąg wykroki itp rozne na maszynach tez, na suwnicy, wiosłowanie ale nie moge polecic ci zebys robila to samo bo nie znam cie i nie wiem w jakiej kondycji jestes-z reszta cwiczysz zawsze na wlasna odpowiedzialnosc ja cwiczylam do porodu (dwa dni przed bylam na siłce) i po połogu wróciłam, z dzieckiem jest ok-ale przed ciaza cwiczyłam 4 lata intensywnie, 5 razy w tyg

Gość gośćNnnnn
Przed ciążą trenowalam crossfit, biegalam i wykonywalam ćwiczenia siłowe. W ciąży ćwiczyłam trochę mniej intensywnie, unikając wyskokow, podskokow i dużych ciężarów. Jeśli przed ciążą nie byłaś aktywna to uważaj z ćwiczeniami aby nie były za ciężkie. I warto zadbać o prawidłowe żywienie. 70% sukcesu to dobra dieta.

Gość gośćNnnnn
A ile wazylas przed ciążą i przy jakim wzroście?

Gość gość
Dietę próbuje jakąś wprowadzić no ale nie gotuje tylko dla siebie a żeby dogodzic facetowi wazywkami i mięsem grilowanym lub na parze jest bardzo ciężko więc jemy różnie. 167 cm,60 kg tak tak chuda przed też nie byłam więc nie chce doprowadzić się do gorszego stanu. Pracę miałam fizyczna przed ciaza więc to czasami było lepsze niż siłownia ;)

Gość gośćania
autorko jest roznica czy to 60 kg z masa miesniowa czy z ,,galaretką" nie waga swiadczy o tym czy jestes szczupła i zdrowa ale inne parametry ja np "przytylam" po siłce kilka kg bo nabrałam masy miesniowej a wygladałam szczuplej wychodzi twój brak wiedzy na temat cwiczen-udaj sie lepiej do specjalisty-dietetyk, personal trainer bo krzywde sobie zrobisz

Gość gość
Basen jest najlepszy.Chodzę od początku 2 trymestru i jestem zadowolona oprócz tego spacery. A 5 kg w 23 tyg to nie dużo.Jestem teraz w 17 i mam na plusie 1,5 ale podejrzewam że waga teraz ruszy więc też za miesiąc mogę mieć podobnie na wadze do ciebie