Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypadanie macicy po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Związane ze złym nacięciem krocza. Dopiero dzisiaj (rok po porodzie) ginekolog powiedziała mi ze wypada mi macica. Poszłam na wizytę z powodu nietrzymania moczu, bólu przy współżyciu a także bólów krzyża. Narazie ma ćwiczyć mięśnie kegla ale jesli to nie pomoże to grozi mi operacja. Mam 21 lat. Czy któraś z Was może cos doradzić albo ma jakieś doświadczenia?

Gość gość
Pisze poważnie. Gorsze rzeczy sa na tym forum

Gość gość
Podszyw GGgb

Gość gość
OK 21 lat ,rok po porodzie,macica CI wypada?????To nie po porodzie ,zaszalalas ze swoja macica,pewnie zaczelas w wieku 13 lat! Popros pania Doktor o przeszczep öd 70 letniej kobiety:-) bedzie w lepszym stanie - powodzenia!

Gość gość
co za tluki na tym forum dziewczyna serio pyta a te buraki swoje pytaj lekarza i tyle tu nic konstruktywnego nie wyczytasz powodzenia bedzie dobrze

Gość gość
Dokladnie!porozmawiaj z lekarzem o przeszczepie ,jak najszybciej!

Gość gość
To po porodzie nie zaszyli ci krocza???masz taka wielka..dziure???

Gość gość
Poszukaj dobrego fizjoterapeuty, który współpracuje np ze szkołą rodzenia albo zajmuje sie problematyką nietrzymania moczu i kobietami po porodzie

Gość gość
Narazie lekarka zaleciła mi próby wzmocnienia mięśni kegla. Kurwa jak się nie znacie to nie piszcie. To do tych wyżej. Wiek nie ma znaczenia. Urodziłam w wieku 20 lat wiec nie wiem o co ci chodzi. Kazdej kobiecie po porodzie może się tak stac. Nie rozumiem wypowiadania się w temacie o ktorym nie macie pojecia i to w sposób wulgarny.

Gość gość
19.06 Współżycie zaczęłam w wieku 19 lat. Tyle ze to nie ma nic wspólnego ze współżyciem.

Gość gość
Napisałam bo liczyłam na doświadczenia kobiet które maja/ miały ten problem. A uwierzcie jest sporo takich kobiet. Słyszałam o tym wcześniej ale myślałam że mnie to nie dotyczy bo jestem młoda i zdrowa.

Gość gość
Matko współczuję ci masz dopiero 21 lat,mi też się trochę wszystko obniżyło dlatego nie mogę zdecydować się na 2 dziecko z obawy ze będzie gorzej,narazie nic mi nie wychodzi,ale mam 35 lat

Gość gość
Ja zasadniczo nawet nie zauwazylam kiedy mi się tak zrobiło. Jeszcze pare miesięcy temu bylo ok. I to nie jest śmieszne :( do tych wyżej co się nabijają

Gość gość
Czesto po porodzie dużego dziecka tak się dzieje. Ja jestem pol roku po i też mam objawy nietrzymania moczu. Na codzień nie ma problemu ale ostatnio poszlam na zumbe i podczas ćwiczeń czułam ze poleciało. Podobno po porodzie od razu należy ćwiczyć mięśnie kegla ale ja bylam tak zmasakrowana że nie mogłam nawet nimi ruszyć.

Gość gość
22.37 To juz powinnaś się zainteresować tym nietrzymaniem moczu. Może miec tez inne przyczyny. Gdybym wiedziała o tym wcześniej to bym cos z tym zrobiła a tak to nie wiem co będzie. Właśnie tak to z tym jest ze samemu nie da się tego zauważyć a jak juz się ma objawy to znaczy ze jest marnie.

Gość gość
Nie żartowałam z tym dobrym fizjoterapeutą. Niektórym sie wydaje, że sobie można ćwiczyć a to nic nie daje a ja jestem przykładem, że bardzo pomaga tylko trzeba poszukać odpowiednich specjalistów