Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój mąż zaraził mnie opryszczką płciową w 3 miesiąc w ciąży Czy to coś groźnego?

Polecane posty

Gość gość

Mój małżonek zaraził mnie opryszczką płciową w 3 miesiącu ciązy. I stąd moje pytania: 1. Czy to groźna choroba? 2. Czy może ona być groźna dla płodu? 3. Jak wyglądają nawroty? Bo słyszałam, że są co jakiś czas? 4. czy to znaczy, ze mój mąż mnie zdradził? Nigdy wcześniej tego świństwa nie miałam. Pytane do osób doświadczonych, z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
czasami tak się zdarza, Twój mąż wcale nie musiał być z inną kobietą

Gość gość
Skoro ty wcześniej tego nie miałaś to chyba logiczne, że Cię zdradził. Co do leczenia i zagrożenia ciąży to chyba lekarz Ci wszystko powiedział podczas wizyty?

Gość gość
Wlasnie o to chodzi, ze nic konkretnego nie powiedział, bo kolejni pacjenci. Zrobił tylko rutynowe badania, przepisał leki i tyle.I żeby było śmieszniej to prywatny lekarz.

Gość gość
Może być groźne dla dziecka Maz nie musiał cie zdradzić. Mógł to złapać juz dawno i ty także. A teraz w czasie ciąży gdy organizm jest słabszy po prostu wyszło na wierzch Nosicielem wirusa opryszczki po zarażenia jest się całe zycie

Gość gość
A jak wyglądają nawroty? Bo ja po pierwszym razie wyłam z bólu normalnie.

Gość gość
To jest bardzo groźne dla dziecka !! Możesz poronic. I Ty jeszcze wspolzyjesz, zeby to przenieśc wgłąb ?? P****ało Cie kobieto czy co ???

Gość gość
No nie wiem, z tego co czytałam kiedyś do 2-3tyg można się tym zakazić od wystąpienia objawów u partnera. I rozwija się ona średnio w ciągu tygodnia. To, ze jedno z Was było zakażone jest możliwe pod warunkiem że już raz ktoś to miał i zaleczył. Przynajmniej tak mi się wydaje A co do ciąży, może byc groźna, ale leki antywirusowe chyba nie są aż tak "silne" jak antybiotyi niektóre w przypadku bakterii. Nie "trzepią" całego organizmu więc powinno być ok ;)

Gość gość
Lepiej poczytaj o opryszczce na stronach z dokkadna informacja o tej choribie, a nie na kafe sie informujesz. Opryszczka jest bardzomgrozna dla plodu szczegolnie jesli masz ja pierwszy raz. Jest tez wskazaniem do cesarskiego ciecia ,eby nie yarazic dzuiecka. Zmien lekarza, bo jesli przy czyms takim cie potraktowl namszybciora to ja bym sie zastanowila, czy warto mu ufac.

Gość bella  86
Opryszczka groźna dla płodu, może uszkodzić wzrok dziecka, ale nie musi , dlatego cesarka jak najbardziej wskazana.