Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

paskudne imię IWO. skąd moda na ten szajs?

Polecane posty

Gość gość

PASKUDNE JEST. Do tego skąd żeście je wzięły, że Szwecji?

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Nie musi ci się podobać. Nie sposób żeby było coś co się całej ludzkości podoba. Zawsze dla kogoś coś będzie "szajsem". Autorko na początek proponuje trochę kultury i wyjścia do ludzi, bo jak cię "Iwo" dziwito co ty powiesz jak za chwile będą drony wszędzie latać :P

Gość gość
bardzo fajne

Gość gość
są gorsze imiona, np Nikola, Wanessa czy Natan. A zresztą, niech każdy nazywa jak chce, przynajmniej po imionach można wiele powiedzieć na temat rodziny ;)

Gość gość
Imię jak wiele innych. Nie rozumiem, co tak cię dziwi...

Gość gość
Jestem rocznik 91 i to imię znam jeszcze z dzieciństwa, więc nie wiem, co cię tak dziwi :D i jaka nagła moda, skoro imię starsze może od ciebie :P lepszy Iwo niż Julki wszędzie :D tych to było zatrzęsienie parę lat temu :o

Gość Bajka1612
Witam. Jest tyle pięknych imion, polskich, które zawsze będą na czasie. Niektórzy dając dziwne imię Dziecku chcą się dowartościować; Trzeba jednak pomyśleć, że za kilka lat, może być ono po prostu śmieszne; Moja Córka ma najpiękniejsze imiona: Anna/Małgorzata; Mnie Rodzice nadali imiona: Małgorzata/Anna, za co im bardzo dziękuję :)

Gość gość
autorko, jak masz na imię ? Podziwimy się jak ciebie nazwano :)

Gość gość
IWO sriwo brzmi pedalsko

Gość gość
Agnieszka jestem i przynajmniej nie mam wydziwionego imienia którym mamusia czy tatuś rekompensowaliby swoje braki ZWŁASZCZA te w wykształceniu. Nie znam żadnej Nikola czy naraża u rodziców po magisterce

Gość gość
Nikoli lub natana - tak miałam napisać

Gość gość
hahaha rownie dobrze można w ten sposób napisac gośka srośka, anka sranka :D Skoro już przy takim słowie pozostaniemy..

Gość gość
Agnieszka? Jeśli masz jeszcze równie pospolite nazwisko jak imię to tylko czekaj aż cię komornik najdzie nie patrząc na pesel, bo inna agnieszka kowalska długów narobiła :D W końcówce lat 70-80 w klasach po 15 agnieszek było. Faktycznie jest być z czego dumnym, nie wyróżniać się niczym i zginąć w tłumie

Gość oczekująca mama
Bajka1612 dziś ale może nie każdemu te Polskie imiona musza się podobać, ja jestem Małgorzata i jakoś nie jestem rodzicom za to wdzięczna. Nie dorabiajcie sobie od razu ideologii, że ktos chce się dowartościować, bo mozna mić różny gust, no ludzie troche światła w te ciasne łby, a śmieszne to jest twoje słodko-pierdzące myślenie, a nie jakieś imię. Nawiasem mówiąc ani Anna ani Małgorzata nie są polskimi imionami. Też tu kiedyś przyszły i też były śmieszne tylko się uleżały do tego stopnia, ze uważacie je za polskie więc może te dzisiejsze oryginały też się uleżą. Wszak było tak od zawsze, nie wiem co was tak dziwi. Ja dopiero oczekuję dziecka ale nie będzie to żaden Tomeczek, Przemuś, Kubuś ani nic z tych rzeczy,bo miałam tego po dziurki w nocie przez całe życie. Nie wiem jak nazwę dziecko ale nic z tych "bezpiecznych" oduczcie się tego walenia po łbie ludzi, którzy odbiegają od schematów. chcecie to się nawet pomalujcie na szaro aby się nie rzucać w oczy ale dajcie innym żyć. Boże co te lata komuny i izolacji zrobiły z ludźmi. Polaków wszystko dziwi, wszystko gorszy, wszystko jest powodem do wstydu. Tragedia :o

Gość gość
10:45 a co, myślisz ze jak dasz dziecku na imię np.erwin to go wyróżnia z tłumu ? To tak nie działa za dużo znam tlumokow co dzieciom dają głupie imiona a potem z dzieci w szkole się śmieją. Najgłupsze przypadki to Pulcheria albo takie kwiatki. Ale Szpan i ale wyróżnienie :D to już wolę być AGNIESZKA

Gość gość
a mnie się chce śmiać z większości z was, bo niby takie tolerancyjne jesteście, a dziwicie się jakiemuś imieniu, albo wyśmiewacie te popularne. Iwo źle, bo rzadkie, Agnieszka źle, bo niegdyś popularne, Nikola źle, bo "patologiczne"...

Gość gość
no i fajnie, gdy ktoś powie erwin, to nikt nie spyta ktory erwin, bo od razu wiadomo . W przeciwieństwie do ciebie - o której agnieszce mówicie?

Gość gość
Erwin brzmi jak k***in

Gość gość
Iwo, Iwon – imię męskie pochodzenia germańskiego (ewentualnie celtyckiego). Wywodzi się najprawdopodobniej z języka staro-wysoko-niemieckiego - iwa oznaczającego "drzewo cisowe", "łuk z cisowego drewna" lub wierzba, ewentualnie bretońska (iroszkocka) forma imienia Jan będąca zapożyczeniem z jęz. greckiego od Ιωάννης. Forma Iwon powstała pod wpływem łacińskim. W Polsce imię Iwo zanotowano już w 1206 roku.

Gość gość
a ja jestem Dąbrówka i mam 33 lata kocham swoje imię,bo dostałam je w czasach kiedy niepodzielnie panowały, Kaśki, Anki, Madzie, Gośki, Moniki i Pauliny :) Nie chodzi o wyróżnianie się z tłumu i żeby mnie nie mylili ale dla samej siebie fajnie było mieć takie imię. Koleżankom tez się podobało i nigdy dzieci się ze mnie nie śmiały.

Gość gość
Agnieszko, chciałabym mieć wyłącznie takie problemy, że nie podoba mi się czyjeś imię :D:D:D Musisz sie potwornie nudzić

Gość gość
A ogladalas Zbuntowanego Anioła?:-)tam był Iwo i Mili:-)!stad to imie!

Gość gość
Iwo jest niemieckie. Sama znam 40letniego Iwa, Polaka. W otoczeniu mam jeszcze 12latka. Lepsze Iwo, które będzie pasować każdemu mężczyźnie niż miękkie Alan, które u silnego, muskularnego faceta, będzie brzmieć groteskowo. Podobnie jest z Filipem. x Mamo oczekująca. Anna nigdy nie była śmieszna, bo to imię biblijne i nowe było za czasów Mieszka I. Grecka Agnieszka w Polsce jest również od bardzo dawna, bo sięga czasów średniowiecza, jak nie wcześniej.

Gość gość
Ups popełniłam błąd. Mamo oczekująca, napisałam ci o Jagnie, a miało być o Małgosi. Małgosia jest również grecka i również średniowieczna. gość 11:08 xx Gość 11:04 nie, chyba nie. Ja nie pamiętam, aby wtedy był szał na to imię. Milagros też nikomu wtedy do głowy chyba nie przyszło, ale Isaury się zdarzają :)

Gość gość
OMG. Zawsze mnie irytuje porównanie imienia Iwo do Brajanów i Andżelik (chociaż nie mam nic przeciwko tym imionom:). Imię Iwo było w Polsce już w XII w., bo jest równie stare jak Mieszko, Dąbrówka,Mścibór itp.Wywodzi się faktycznie z wysoko-staro-germańskiego, ale najpopularniejsze jest we Francji - Yves.Paskudne to jest nic nie wiedzieć, nie czytać, nie interesować się.

Gość gość
Tylko że ten YVES to raczej rodzaj męski a IWO -nijaki :P "to Iwo" jak "to piwo" :D akurat w języku polskim nie brzmi męsko jakoś . Jak to odmieniać -tego Iwo czy tego Iw(A) ?? iwo-spoiwo iwo-dziwo . No akurat juz wykpiwany powyżej Alan jest bardziej męski . Iwo za przeproszeniem to pasuje dla kogoś dwupłciowego albo o nieokreślonej płciowości.

Gość gość
gość dziś Tego IWONA. Tak to się odmienia. Tak samo odmienia się imię Hugo.

Gość gość
Dziękuję Ci tato,że biles mnie szmata, ciągle piles piwo a na imie miałeś Ivo. Hahaha taka rymowanka z lat'03

Gość gość
gość dziś Wg twojej "logiki" wychodziłoby, że taki Barnaba czy Kosma to imiona żeńskie? :D