Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból rąk, nadgarstków. Reumatyzm

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegos czasu mam bole dloni ,nadgarstkow i calych rekach,mysle ze to bole reumatyczne.Co wieczor przy bolu na dloniach mamtak jakby napuchniete,zgrubiale zyly.Czy ktos tak z was ma? Czy to moze byc reumatyzm?

Gość gość
zespół cieśni nadgarstka ?

Gość gość
lekarz jest konieczny w takich przypadkach. U mnie okazało się, że bóle są spowodowane cieśnią nadgarstka i wystarczył prosty zabieg w Klinice Nadgarstka, a później ściskanie piłeczki, takiej jak dają przy oddawaniu krwi. To w ramach rehabilitacji

Gość lolek009
Jeśli chodzi o nadgarstek o śmialo polecam Ci Klinikę Nadgarstka która mieści się w okolicach środy wlkp

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Doraźnie polecam Ci serdecznie suplement diety (roślinny, ziołowy, w 100% naturalny więc nic Ci nie zaszkodzi) o nazwie Salai Guggal. Przez ponad rok go nie było w Polsce, ale z tego co wiem teraz wraca. Zamawiałyśmy z siostrą dla babci z zagranicy (choruje na reumatyzm, suplement bardzo jej pomaga), ale ktoś wreszcie wznowił polską dystrybucję. Przekopiuje opis z ulotki to będziecie mogli się zorientować o co chodzi: "Naturalny suplement diety stworzony jest na bazie leczniczych roślin i ziół ajurwedyjskich. Przeznaczony jest dla osób cierpiących na reumatoidalne zapalenie stawów, chorobę zwyrodnieniową kręgosłupa i stawów z komponentą zapalną. Suplement dedykowany jest również osobom cierpiącym na dnę moczanową, rwę kulszową, chorobę Crohna, wrzodziejące zapalenie jelit oraz inne schorzenia o podłożu zapalnym. Żywica kadzidłowca (olibanum), czyli główny składnik mieszanki, jest stosowana od setek lat w ajurwedzie jako remedium w leczeniu stanów zapalnych stawów i kręgosłupa. Działa przeciwbólowo, zmniejsza stany zapalne w przebiegu reumatyzmu, wpływa ochronnie na miąższ wątroby. Zalecany przy: • Reumatoidalnym zapaleniu stawów. • Stanach zapalnych i bólowych kręgosłupa (zapaleniu nerwu kulszowego). • Intensywnym wysiłku fizycznym, treningach. • Chronicznych stanach zapalnych jelita grubego. • Dnie moczanowej. Najistotniejsze korzyści: • Wykazuje silne działanie przeciwzapalne. • Wspomaga i odżywia narządy ruchu. • Działa przeciwbólowo. • Zmniejsza obrzęki. • Regeneruje uszkodzone naczynia krwionośne. • Wspomaga leczenie zapalenia stawów. Efekty kuracji: • Wzmocnione stawy • Poprawa mobilności stawów • Eliminacja stanów zapalnych organizmu • Zmniejszenie dolegliwości bólowych • Obniżenie poziomu cholesterolu Skład suplementu: Żywica kadzidłowca (Boswellia serrata), nasiona kozieradki pospolitej (Trigonella foenum graecum), korzeń witanii (Withania somnifera), kłącze kurkumy (Curcuma longa) kłącze imbiru zwyczajnego (Zingiber officinalis) Bulwa czosnku pospolitego (Allium sativum) Guma arabska – zagęstnik (popularny dodatek do żywności, zarejestrowany w EU; naturalny, zasuszony sok z niektórych gatunków akacji. Substancja ta należy do tzw. prebiotyków wykazujących pozytywny wpływ na korzystną florę bakteryjną organizmu człowieka) Zawartość: • Opakowanie zawiera: 60 szt. tabletek niepowlekanych. • Waga netto: (zawartość opakowania): 30 g • Waga tabletki: 500 mg • Produkt zapakowany hermetycznie. • Preparat nie zawiera cukru, soli, konserwantów, sztucznych barwników i aromatów. Preparat nie zawiera żelatyny i może być spożywany przez wegan i wegetarian. • Wszystkie preparaty Ayurveda-Line posiadają zezwolenia: Głównego Inspektora Sanitarnego (GIS) oraz SANEPID. • Suplementy dopuszczone są do sprzedaży w Polsce i na terenie UE. • Wszelkie oznakowania preparatów są zgodne z wymogami polskiego prawodawstwa; posiadają polskojęzyczne etykiety. • Kraj pochodzenia: Indie"

Gość gość
Teraz trafić na dobrego lekarza, a zwłaszcza na fundusz..to jest cud. Jak miałam problemy z bólami reumatycznymi to wszędzie szukałam pomocy i wszędzie mnie z kwitkiem odsyłali. Faktyczny efekt przyniósł dopiero biorezonans, jaki mi pan Dmytro Sydorchuk dobrał w Vitanea ( www.vitanea.eu ). Warto tutaj się zarejestrować – profesjonalna homeopatia, bez grama chemii, suplementów itp.

Gość arczik
owszem moze to byc reumatyzm,dlatego czym predzej udaj sie do lekarza specjalisty i wykonaj potrzebne badania, a w oczekiwaniu na termin mozesz kupic sobie olejek konopny,chodzi mi o ten cbd, w necie znajdziez tego mnostwo chocby na: konopieizdrowie.pl olejek rozluznia miesnie i dziala przeciwbolowo

Gość gość
Zamówiłam jakiś czas temu właśnie ten olejek CDE ze sklepu konopieizdrowie.pl i muszę stwierdzić że na ból głowy działa fantastycznie. Kilka kropelek i ból znika na bardzo długi czas. Wcześniej migreny towarzyszyły mi średnio raz w tyg a teraz jest o dużo lepiej

Gość masonar
Faktycznie coraz czesciej sie slyszy o zastosowaniu olejku cbd nie tylko w bolach reumatycznych ale roznych innych formach bolu jednak przyznam ze nie wiedzialem o istnieniu sklepu konopieizdrowie.pl a jak takiego olejku szukalem to nie wiedzialem gdzie kupic dziekuj***ardzo za polecenie i trzymam kciuki za wszystkich!!! Uda nam sie wyleczyc wszystkie choroby !!

Gość gość
Znajdz chirurga od reki, on moze stwierdzic bad. i rtg, czy to ciesn nadgarstka. Reumatyzm mozna stwierdzic bad. krwi u lekarza rodzinnego. Ja nie mam reumatyzmu a rece bola i sa to bole z powodu artrozy. Pomaga mi ibu.

Gość gość
Można spróbować złagodzić dolegliwości z pomocą soli magnezowych np. biszofitu -> http://podarujzdrowie.pl/q/?keywords=biszofit ale konieczna jest precyzyjna diagnoza u specjalisty i w zależności od niej odpowiednie postępowanie z problemem.

Gość gość
Przyczyną bólu nadgarstka może być zespół cieśni nadgarstka. Trochę masło maślane, ale tak jest. Nie trzeba się jednak obawiać, że czeka nas operacja, bo jest metoda BP, którą można leczyć bezoperacyjnie taką dolegliwość.

Gość magdaggg
Jak bezoperacyjnie? Z tego co wiem, to tylko nacinanie lekarze zalecają

Gość gość
Od lat choruje na RZS.Jestem w rozpadzie.Chodze do lekarza po recepty,bo nie wierze,ze bede zdrowa. Oplacam prywatnie.

Gość zika
Dnia 29.08.2018 o 01:57, Gość magdaggg napisał:

Jak bezoperacyjnie? Z tego co wiem, to tylko nacinanie lekarze zalecają

Poczytaj sobie o tej metodzie BP . Bez operacji możesz pozbyć się problemu

Gość dominika

A leczył się ktoś może już tą metodą? Możecie powiedzieć coś na jej temat?????Proszę o pilną odpowiedź , bo mam skierowanie na zabieg a się boję i szukam jakiegoś innego rozwiązania.