Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość88

Co zrobic?

Polecane posty

Gość gość88

Witam. Moj problem polega na tym ze moj chlopak ciagle gra na komputerze. Jak zwracam mu uwagę to słyszę "nie jestes moją matka,nie mow mi co mam robic", "to jest moj wolny czas, mogę robic co chcę ". Dodam ze mamy miesięczna córeczkę. Pomaga mi przy niej sporo ale w wolnych chwilach gra. Chcialabym ten czas spędzić z nim ale tylko słyszę takie odpowiedzi. Brakuje mi go. Mówiłam mu ze chce zeby mi poświęcał wiecej czasu. Wiem ze gra znudzi mu sie za jakis czas i przyjdzie do mnie. Lecz chcialabym aby to mnie stawiał na 1mscu a nie gre. Co mam wtedy powiedziec? Jak się zachowac? Kochane. Co zrobilybyscie w mojej sytuacji. Z gory dziekuje.

Gość gość
masz dwoje dzieci nie jedno , to nie facet wspolczuje ci

Gość gość84
Zanim zjecie tego chłopaka to powiedz mi autorko ile on gra w te gry? Np w ciągu dnia czy tygodnia? Zakładam, że pracuje, do tego sama piszesz, ze Ci pomaga przy dziecku, więc nie jest tak źle. Spójrz na to z innej strony: skoro gra to znaczy że w jakiś sposób ma swój świat. Dzięki temu ma większą szansę nie znudzić się związkiem jak ludzie, którzy w życiu prócz bycia z kimś nic nie robią.

Gość stój
tam jest droga

Gość gość
Moj facet pochlania komiksy i książki . Czyta cały czas ale my nie mamy dzieci. Pracuje po 10 godzin dziennie , prace ma zmianowa wiec nie ma lekko. Ja nie czepiam się bo jak czyta to zazwyczaj na sofie a ja siedzę sobie wtulona w niego i oglądam jakiś film lub tez coś czytam. Oboje jesteśmy domatorami wiec mnie to pasuje.

Gość gość88
Ile poświęca na gre? Każda wolną chwilę. Dosłownie. Nie pamiętam juz kiedy przyszedl przytulił, obejrzał ze mna film itp. Dzis poszlam spac na inne lozko. Nie zrobilo to na nim zadnego wrazenia. Gral kilka godzin.

Gość gość88
I nie nie pracuje. Od lutego zaczyna pracę. A on doslownie każda wolna chwile poświęca grze. To nie jest kilka godzin w ciagu tygodnia. To jest kilka godzin w ciagu dnia. I to nie sa 3-4 godziny. Gra tez w nocy do pozna. Jak go obudzi dziecko o tej samej porze to tez gra. Wczoraj nic nie jadł bo "nie mial czasu i nie chcial" bo gral. A to ze pomaga mi przy dziecku to z jego strony jakas forma usprawiedliwienia sie ze gra to nie jest w jego przypadku nalog. Ze niby cos jeszcze robi oprócz grania. Takie odniosłam wrazenie. Facet ma 25 lat. Ja 19. Nie mam ochoty na nic. Karmie piersia. Odechciało mi sie samej jesc. Wysycham jak pies. Ciagle sie denerwuje. Chcialabym tej bliskości ale czuje ze ja juz nie mam ochoty dluzej czekac az przyjdzie i zmieni swoj tryb życia. Ale ciezko mi na to wszystko patrzec.

Gość gość
Autorko ciezko powiedziec co moglabys zrobic zwlaszcza ze mowisz ze macie dziecko

Gość gość
Moglabym napisac postaw sprawe jasno ale pewnie robilas tp nie raz wiem z wlasnej autopsji masz racje mozna by tak to odbierać ze pomaga przy dziecku by odwrócić twoja uwage od jego nałogu i oczarować cie w stylu 'o moj boze inne kobiety zostaja same z dziecmi'. Jesli facet sie nie ogarnie pewnie i ty zostaniesz sama bo nie zniesiesz braku bliskości i uwagi z jego strony.

Gość gość
Musisz jesc. Dobrze sie odżywiac jesli kp. Nawet nie wiesz jakie mozesz miec problemy. A facet? Przyjdzie wkoncu i wtedy ty siądź i graj.