Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze 6 miesieczne niemowleta siedzą?

Polecane posty

Gość gość

Córka za kilka dni skończy 6 miesięcy, jeszcze nie próbuje siedzieć a posadzona trzeba trzymać bo trzęsie się jak galaretka. Podnosi i trzyma główkę długo, przewraca się z pleców na bok i brzuszek. Ale nawet nie próbuje podnosić się tylko całymi dniami najchętniej leży i bawi się grzechotka lub gaworzy. Oczywiście co słyszę od koleżanek które mają dzieci w jej wieku? Jak to jeszcze nie siedzi? Nie próbuje?? Nie no naprawdę krew zalewa jak to słyszę

Gość gość
Moe sześciomiesięczne dzieci nie siedziały i to było jak najbardziej prawidłowe (z jednym chodziłam na fizjoterapię). NAjlepiej jest jak dziecko uczy się siedzieć z raczkowania- to jest naturalna kolej rzeczy. Nie przejmuj się koleżankami. Raczkując dziecko uczy się równowagi, rozwija mięśnie dzięki którym później może siedzieć- zdrowo i prawidłowo siedzieć :)

Gość gość
Zresztą jeśli dzieci nie są sadzane to jak miałyby usiąśc nie umiejąc raczkować? Z pozycji leżącej? To jest niemożliwe- tak małe dziecko samo nie usiądzie z pozycji leżącej.

Gość gość
moja jak miała 8 mies to dopiero siedziała stabilnie, nie przewracała się na boki.

Gość gość
Trochę źle się wyraziłam. Pisząc, ze z jednym chodziłam na fizjoterapię miałam na myśli to, że wiedzę czerpałam o terapeuty :). Dziecko miało wnm i terapeuta uczył je najpierw właśnie raczkować a z tego raczkowania wychodził siad podparty.

Gość gość
Może chodzi autorce o to że posadzone powinno siedzieć :)

Gość gość
moje robi pompki, brzuszki i wykrok z siadu podpartego

Gość gość
No ale dziecka nie można sadzać. Więc jeśli koleżanki sadzają to robią źle.

Gość gość
I znałam tylko jedno sześciomiesięczne dziecko, które posadzone siedziało i to sztywne jak struna i coś tam było z nim nie tak. Reszta półroczniaków leży na plecach albo na brzuchu- ewentualnie uczy się pełzać. same siedzieć nie potrafią- chyba że obłożone tuzinem poduszek.

Gość gość
Jak to jeszcze nie siedzi? Nie próbuje?? xxxxxx koleżanki pytają czy dziecko nie próbuje siadać więc chodzi chyba o samodzielne siadanie a nie o sadzanie.

Gość gość
Mój synek za tydzień kończy pół roku i od kilku dni sam siada , odwraca się na brzuszek i cofa jąć rączki do tylu siada. Coraz dłużej wytrzymuje w tej pozycji i jest coraz bardziej stabilny. Ale tempo rozwoju dzieci jest bardzo indywidualne , po prostu każdy jest inny

Gość gość
Moja siadala na 8-9 msc z raczkowania. Tak jak większość pisze. Nigdy jej nie sadzalam bo nie wolno. Kto tak robi to ma jakies upośledzone zakodowanie ze moje dziecko ma byc najszybsze i inne naj. Po co? Jak cie ktos pyta autorko czemu twoje nie siada to popukaj sie do tego kogoś w czoło.

Gość gość
A co w takim pytaniu dziwnego? Skoro większość dzieci siada w 6. miesiącu, to takie samo dobre pytanie jak, czy chodzi już na roczek. A najlepiej widzę, żeby nie zwracać uwagi żadnej na obcy pomiot, bo jakiekolwiek choćby kurtuazyjne pytanie jest odbierane jako atak. Cześć, co słychać i nie czekając na odpowiedź spierdalać jak najdalej.

Gość gość
mój 1 syn siedział posadzony stabilnie w 8 miesiącu, czyli po skończonym 7, 2 syn w 9 miesiącu wszystko z nimi ok rozwijają się doskonale 1 syn siedział w 8, a chodził w 11 miesiącu w sumie siedział późno, a chodził w miare wcześnie czy to wyścig jakiś? dajcie już spokój tym dzieciom

Gość gość
nie :) kiedy Twoj dzieciaczek konczy pol roczku? moj za 3 dni:) dzwiga sie do siedzenia ale tez jest galaretka

Gość gość
mój siedział sam :) mając 8 tygodni wysoko podciagal głowę z leżenia na brzuchu - wyglądał jak zolwik ;) mając 5 miesięcy zaczął pelzac i dość szybko opanował siadanie z pozycji na czworaka. mając 7 miesięcy wstał mi w lozeczku-mało zawału nie dostałam. jako 9 miesieczniak sam chodził. a teraz ma 6 lat, jest bardzo mądry, czyta, pisze i swietnie liczy, ale sam sobie tylka nie wytrze :( butow nie zawiaze :( rozwoj manualny ustąpił rozwojowi intelektualnemu....