Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waga dziecka prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość
Jeśli jest tylko KP to może i 10 kg ważyć.... Nie ma czegoś takiego jak utuczyc piersią... Tak mi lekarze mówili bo cała moja trójka na piersi tylko do 6 miesiąca a takie grubki były.. . A potem się to wyrównuje :-)

Gość gość
/Wierz dalej w te bajki, że nie da się utuczyć piersią... da się.. Oczywiście wszystko zależy od dziecka, od rodziców itp.. ale ja znam dziecko, które ponad pół roku było na mleku z piersi.. na niecałe pół roku ważyło 10,5 kg.. (gdzie urodzeniowa była niewiele ponad 3kg).. bardzo dużo tego mleka piło i ciągle.. wiadomo, że potem karmiono je także nnymi potrawami, mm również, ale chodzi o to, że dziecko ciągle chciało jeść (ponoć). i dostawało zbyt duże porcje od małego... 7kg przybrać w ciągu 6 miesięcy to jest zdecydowanie za dużo,.. na 2 latka ważyło dziecko ponad 20 kg, w przedszkolu 40, a kończąc podstawówkę ponad 100.. Oczywiście to jest przypadek jeden na ileś tam... najczęściej dziecko albo się "wyciąga", albo traci apetyt, albo rodzice zaczynają to kontrolować... jednak nie zawsze tak jest.. gdy się połączy kilka niekorzystnych czynników, to dziecko zostanie grube.. wystarczy popatrzeć na 2-3 latki.. spora część waży zdecydowanie za dużo, a później jest tylko gorzej.. Autorko... masz fajne dziecko, będzie szczupłe i dobrze..

Gość gość
Ja bym sie cieszyla gdyby moje dziecko tyle wazylo... Moja Zuzia ma 7,5 miesiaca wazy 5600 g wzrost 68 cm. Jak sie urodzila miala 1900g. Chodzbym niewiem czym tuczyla to bedzie malo przybywac bo miala hipotrofie w brzuszku i taka juz bedzie.

Gość gość
do osoby wyżej, niekoniecznie taka już będzie. Mój mały hipotrofik (ur. 2kg, 38 tc) na 5 miesięcy ważył 7100, na 6 miesięcy 7700, na rok 10300, teraz 15 miesięcy i waży 11 kg. W sumie od mojej starszej dwójki drobniejszy jest

Gość gość
autorko Twoje dziecko rozwija się bardzo dobrze, nie waży za mało. Mój syn ma 13 miesięcy waży 9,500g i ma 76cm wzrostu, rozwija się super, chodzi już od 2 miesięcy i nikt mi nigdy nie powiedział, że waży za mało czy za dużo

Gość gość
To ja wyżej, z tym że 5 kg wazyl w wieku 2 miesięcy. Teraz ma 83 cm wzrostu przy urodzeniu 48. A Twoja Zuza ile? Jest wczesniakiem czy terminowa ciąża z hipotrofią? Z jakiego powodu hipotrofia?

Gość gość
Hej moja ma 10 mies wazy 8.100 gr 74 cm czasem 80zakladam jej urodzona3200 gr 52 cm..