Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

coconut75

Chusteczki do pielęgnacji dzieci

Polecane posty

Cześć wszystkim :) Jak w temacie - poszukuję właśnie jakichś dobrych, sprawdzonych chusteczek do pielęgnacji dzieci. Czy jesteście w stanie mi coś w tym obszarze tematycznym doradzić? Np. tutaj są chusteczki ebebe http://ebebe.pl/produkt/chusteczki-nawilzane-ebebe/ Niektórzy twierdzą, że są nawet lepsze niż Pampers... Co o tym sądzicie?

Gość gość
Nie lubie pampersa chusteczek bo uczulaja i maja alkohol. Wybieram fitti z biedronki. Maja fajny sklad a przy okazji cene. Ale to pierwsze wazniejsze.

Gość gość
Chusteczki z dobrym składem chemicznym sa w rossmanie to tami natural care. Maja mało chemii.

Gość gość
popieram tami z rossmanna. Pampersy,nivea i inne marki chowaja sie przy rossmannowskich tami

Gość gość
Potwierdzam - babydream z Rossmanna są świetne (używamy takich różowych). W ogóle nie są perfumowane, co uważam za zaletę. Chusteczki pampers to straszny syf. Z chusteczek mogę jeszcze polecić Kindi, ale te już są perfumowane.

Gość gość
W miarę ok składy mają Hipp, Babydream z Rossmana ale te różowe i Tami, te co ktoś na górze wymienił. Inne, z którymi miałam kontakt to była potworna chemia.

Gość gość
Kindi masakra !!!! Beznadziejne

Gość gość
Najbardziej naturalne- water wipes polecam

Ja się właśnie dość zaciekawiłam tymi chusteczkami ebebe i trzeba przyznać, że faktycznie są niezłe :) Nie dość, że wytrzymałe, to jeszcze w pełni naturalne ;D

Nie wiem czy te ebebe są jakoś szczególnie lepsze niż Pampers, ale na pewną są warte uwagi i przetestowania :) Zwłaszcza ze względu na ich naturalny skład ;)

Gość gość
Ja używam tych różowych babydream z rossmanna bo są bezzapachowe, tylko szybko wysychają więc najlepiej trzymać je w pudełku. Poza tym jestem w ogóle mile zaskoczona kosmetykami babydream - zwłaszcza zimowy krem do twarzy i żel do mycia z pompką, sama mam atopową skórę i on jest dla mnie super.

Gość gość
Twierdzenie, że jakieś chusteczki przez niektórych są uważane za lepsze od Pampersowych to straszna marność, bo Pampersy to szajs, chemiczny koktajl. Poza tym te pieluszki nie służą do pielęgnacji skóry. Od tego są odpowiednie kosmetyki. Chusteczki służą jedynie do obtarcia tyłka umazanego gównem. Ja używam chusteczek o wiele bardziej neutralnych w składzie, ale tylko w podróży. W domu używam wacików i zwykłej wody. A skórę pielęgnuję mleczkiem lub olejem dobrej jakości. Nie codziennie, tylko w razie potrzeby, gdy skóra się przesusza. Parafinowym oliwkom i śmierdzącym chemią kremom mówię nie. Podobnie jak chemicznym chusteczkom.

Gość gość
ja używam od jakiegoś roku ebebe i mogę potwierdzić, że są bardzo dobre. Oczywiście o pampersie nawet nie będę się wypowiadała

Gość gość
Woda z kranu i płatki dla niemowląt w domu. Poza domem te z rossmana