Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obiad na dwa dni PROPOZYCJE

Polecane posty

Gość gość

Wszystko oprocz zup!!! : - chlopski garnek, - lazanki, - kotlety mielone i np. ziemniaki - chilli con carne - gulasz wegierski i kasza - lasagne - kopytka z sosem pieczarkowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Leczo, risotto.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No! Pracujacy ludzie. Co tam gotujecie, zeby bylo smacznie i na dwa dni? Rolady wieprzowe i kluski. Troche roboty ale smak miazdzacy. Zawsze taki pravochlonny obiad robie na dwa dni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Szaszlyki z pirkarnika i salatka jarzynowa. Mmm raz za czas ale na leniwe weekendowe obiady jest OK

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
żeberka z cebulką. Najpierw żeberka dobrze przyprawiasz sola papryka pieprzem tymiankiem albo jakims innym zielskiem ktore lubisz, obsmazasz z kazdej strony, tak troche mocniej, przekładasz żeberka do naczynia zaroodpornego, patelnie zalewasz najlepiej bulionem ale woda też ujdzie, tak mniej wiecej pol szklanki, doprowadzasz do wrzenia, wlewasz do żeberek. Robisz te żeberka w piekarniku około godziny pod przykryciem, kroisz cebule w piorka mniej wiecej 6-7 na kg żeberek, dodajesz do żeberek i dalej pod przykryciem aż żeberka będą odchodziły ood kości, pod koniec możesz ściągnąc przykrywkę i trochę odparować. Mój chłopak uwielbia takie żeberka. polecam! To był ostatnio obiad na 2 dni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pierogi, zawsze mozna zamrozić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ktos cos jeszcze proponuje? Mam malenstwo i chetnie skorzystam z pomyslow 2-dniowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
- Zupa/gulasz z soczewicy - Fasolka po bretońsku/fabada/pasztet/kotlety z fasoli (drugiego dnia dorabiasz tylko michę zielonej sałaty i np. zalewasz kuskus, albo możesz mieć też jakąś kaszę z dnia poprzedniego, czy podać z bagietką) i ogólnie wszelkie dania ze strączkowych - większość curry (odpadają tylko te z owocami morza, bo gumowacieją) - babka ziemniaczana (pierwszego dnia można zjeśc z gulaszem czy sosem grzyobowym, drugiego dla odmiany z kefirem czy np. z szybkim "sosem" z twarogu z cebulką/szczypiorem) - różne gulasze, casserole, tagine, bogracz, pulpety w sosach, potrawki - krokiety czy "torty" naleśnikowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×