Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieszkanie z dziewczyną i moim bratem

Polecane posty

Gość gość

hej Jestem z dziewczyną 2 lata. Od października mieszkamy razem. Oprócz nas mieszka z nami mój brat. Mieszkanie kupili nam kiedyś rodzice. Właściwie od początku, gdy mieszkamy razem moja dziewczyna daje mi do zrozumienia, żeby się stąd wyprowadzić, bo uważa, że nie czuje sie komfortowo. Podaje przykłady: mój brat ostatnio jak siedzieliśmy w pokoju pytał się czy może wziąć MOJĄ wodę w butelce. Ona po tym powiedziała mi, że po raz kolejny mój brat traktuję ją jak powietrze bo była to przecież nasza woda... druga sytuacja: gdy prasowała ubranie powiedziała bratu, że jest zmęczona i chyba pójdzie spać zaraz, a brat jej na to - tylko nie spal MI mieszkania (oczywiscie w zartach i smiejac sie). Również to uznała, że poczuła się niekomfortowo i jak intruz. Teraz ja stoję między młotem i kowadłem. Ja wiem, że mój brat jest osobą raczej nieśmiałą i nie ma obycia z dziewczynami (nigdy nie miał). Wiem, że na pewno nie chciał jej skrzywdzić tak mówiąc****ewnie sobie sprawy nie zdaje jakie ja mam suszenie głowy o to. Tylko jak to wytłumaczyć mojej dziewczynie... a może faktycznie brat źle postępuje? przyznam szczerze, że jak prosił mnie o tę wodę to nawet nie zwróciłem uwagi na zaimek dzierżawczy ...

Gość gość
myślę że powinna rozkładać nogi również przed bratem i wtedy wszystko będzie się układać ok

Gość gość
może jej nie pasuje, że mieszkacie w trójkę i przez to się tak zachowuje...

Gość gość
ma chcicę na brata a brat na nią tyle w temacie, w niektórych kulturach nie stanowi to problemu że żonę posuwają wszyscy członkowie rodziny

Gość gość
Jest okropny dla Twojej laski bo Ci zazdrosic ze ja dymasz a on nie ma nikogo. Penie tez o niej fantazjuje erotycznie. nie wiem ile lat ma brat ale jego chamskie zachowanie moze nawet swiadczyc o tym ze sie w niej zabujal.

Gość gość
do autora: A ty co, nieporadny niuniuś, szukasz odpowiedzi na swoje problemy tutaj ??? Jak się mieszka wspólnie, a są jakieś konfliktowe sytuacje, to zbiera się wszystkich i rozmawia, na tematy jakie są konfliktowe i ustala zasady, jakie będą obowiązywać. Dziewczyna jest przewrażliwiona na swoim punkcie i widać manipulantka, która skarży się tobie, zamiast rozwiązać swój konflikt z bratem bezpośrednio. Taka kobieta, to najgorszy sort bo podburza brata przeciw bratu. W końcu doprowadzi do kłótni po której brat wyniesie się z tego domu i nie będzie chciał mieć żadnego kontaktu z tobą. Dorośli ludzie, a nie potrafią rozmawiać ze sobą. Stąd wszystkie konflikty tego świata. Tfu!!!!

Gość gość
Nie wiedziałem jak bardzo się myliłem licząc tu na jakąś normalną odpowiedź...

Gość gość
no a ile lat ma brat?

Gość gość
Właśnie chodzi o to, że ona nie chce porozmawiać w trójkę o tym, tylko uważa, że jej nie kocham... i następnym razem powinienem się wstawić. Strasznie mnie to boli, że ona tak chce mnie nastawić przeciwko bratu.

Gość gość
Witamy na forum kafetetia gdzie siedzi kilka osób , które uważają się za wszechwiedzące i nie przebierając w słowach dokopia ile wlezie, haha

Gość gość
pewnie już się do niej dogryzł :p

Gość gość
"Właśnie chodzi o to, że ona nie chce porozmawiać w trójkę o tym, tylko uważa, że jej nie kocham..." - no i właśnie tu widać najlepiej, jak ta kobieta manipuluje, i jak chce was ze sobą skłócić. Pisałeś, że mieszkanie "kupili wam rodzice", więc ona jest tam gościem, a zachowuje się jak właścicielka. Poza tym uważam, że nie szanuje twojego brata, ciebie też bo uważa, że jak naskarży, to ty się za nią wstawisz. Też uważam, że ona coś kręci, i na twoim miejscu już teraz bałbym się, co z tego wyniknie dalej. Posadź ich wszystkich razem, doprowadź do rozmowy ze wszystkimi. Ona boi się takiej rozmowy, a argumenty, którymi się posługuje to tanie chwyty i nigdy bym się na nie nie nabrał. Sam piszesz, że brat jest raczej spokojny, więc sądzę, że to wszystko wymyśla ta kobieta. Ona czuła by się na pewno komfortowo mieszkając tylko z tobą, ale w sytuacji, gdzie mieszka nie w swoim domu, musi dostosować się do innych. Jak tego nie zrozumie, to chłopie, kobiet jest całe mnóstwo, które nie będą robiły rodzinnych rozpierduch.

Gość gość
Laska ma fajnie. Na jej miejscu bzykałabym sie z nimi dwoma na zmiane :P

Gość gość
Laska robi widły z igły, czepia się o jakieś pierdoły.

Gość gość
Autorze ,osobiscie uwazam ,ze ona sie czepia bez powodu o jakies bdury ,no ,ale ..skoro to dla niej to taki wielki problem to zaproponuj ,ze porazmawiacie w trojke ,wydaje mi sie ,ze brat nawet nie pomyslal o dogryzaniu po postu tak palnal , sama mam czterech braci i wiem o co chodzi ;)

Gość gość
10:42 - on już jej proponował taką we trójkę rozmowę, ale ona nie chce. czytaj kobito ze zrozumieniem :P

Gość gość
"Waszą wodę", przecież ona ma jakiś śmieszny problem, rozpieszczona kretynka, przyszła sobie pomieszkać do kogoś i czepia się o byle pierdoły. Powiedz jej raz a dosadnie, że ma problemy z d**y i niech się zamknie raz na zawsze :D

Gość gość
Heh sorki ,nie doczytalam :P To moze uchlejcie sie razem we trojke wtedy latwiej sie rozmawia i bariery przelamuje ? ;)

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi. Dzisiaj jeszcze raz będą próbował ją namówić do rozmowy. Mysle, ze jezeli w trojke pogadamy to by to rozwiazalo problem. Przeciez nawet jesli bysmy sie wyprowadzili to nie bedzie to rozwiazaniem. Z bratem zawsze bede utrzymywal kontakt, wiec ona przed szwagrem nie ucieknie ;p a w przyszlosci tylko wiekszy kwas moze byc z tego jesli pokojow sie tego nie rozwiaze