Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prawie nic nie jem a tyje

Polecane posty

Gość gość

Nie jem pieczywa, ziemniaków, makaronów.tylko warzywa, kasze, chude mięso. Pije tylko wode. Jem w zasadzie 3 malutkie posiłki na śniadanie jajko albo jogurt naturalny, na obiad warzywa z mięsem na kolacje kasze manna na mleku o,5% i to tyle. Jakim cudem dalej nie chudnę? Jem tak juz rok i nic.

Gość gość
Pewnie jesz za mało i tym rozregulowałaś sobie metabolizm.

Gość gość
bo jesteś głąbem. Przez głodówkową dietę zatrzymałaś sobie metabolizm. Jeśli faktycznie trwa to juz rok, to bez pomocy specjalisty już z tego nie wyjdziesz, bo jesli zaczełabyś teraz jesc normalnie to waga wzrośnie drastycznie.

Gość gość
No to co powinnam zrobić?

Gość gość
Powinnaś zacząć jeść więcej ale nie od razu tyle ile powinnaś tylko stopniowo zwiększać kaloryczność i obserwować jak na to reagujesz. Np co 2-3 tygodnie dodawać trochę jedzenia żeby ciało zdążyło się przyzwyczaić

Gość gość
w twoim przypadku tylko dobry i doświadczony dietetyk. Ułoży ci diete na 5 małych posiłków, których kaloryczność będzie stopniowo wzrastać do odpowiedniego poziomu + regularny sport. I radzę zając się tym jak naszybciej, bo skutki swojej głupoty będziesz odczuwać do konca życia

Gość gość
a ja jem jak zwykle a szybko chudne chyba ze stresów

Gość gość
Z dodatkowym sportem powinnas się wstrzymać do czasu aż nie przyzwyczaisz organizmu do nowego sposobu odżywiania. Jeśli do tej pory nie było sportu i nagle zaczniesz ćwiczyć to organizm może to odebrać jako tym większy bodziec do odkładania tłuszczu na czarną godzinę i zaczniesz tyć

Gość gość
Dużo sportu zawsze uprawiałam

Gość ffinka
Zatrzymanie wody !!!!pić powoli ,łykami .Nerki nie nadążają z wydalanniem wody .

Gość gość
No może i tak bo mi się ciągle chce pic.

Gość otuIona
Musisz zbadać TSH. Ja też miałam takie problemy, ale odkąd moja endokrynolog z DE się mną zajęła, już nie mam problemów z wagą.

Gość gość
To uprawiaj sport dalej jak do tej pory ale nie dokładaj go więcej. Dokładaj tylko jedzenie, byle stopniowo, rozwalałaś metabilozm przez rok więc nie unormujesz go w miesiąc.

Gość gość
zgadzam się z przedmówczynią. Oznacz TSH, może masz niedoczynność. Ja też miałam, teraz hormony wyrównane i waga super!!!. Ale dużo ćwiczę, o tym warto pamiętać nawet dla dobrego samopoczucia