Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moi rodzice nie akceptują mojego chłopaka ani orientacji

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam na imię Krzysiek, chodzę do 2giej liceum, mam 18 lat. Jestem gejem i mam chłopaka. Niestety ostatnio moi rodzice przyłapali nas na kochaniu się kiedy był u mnie i skończyło się straszną awanturą, prawie doszło do rękoczynów. Wyjaśniłem im, że jestem gejem i kocham mojego chłopaka a to co robiliśmy było wyrazem naszej miłości. Na nic to się nie zdało bo mnie i tato i mama zwyzywali od najgorszych. Od tamtego czasu (niedzieli) wcale ze sobą nie rozmawiamy. W jaki sposób mam do nich dotrzeć? Kiedy mnie zaakceptują? Jak dać im do zrozumienia, że ze mną wszystko w porządku?

Gość gość
Ciesz się, że nie wykopali cię z domu. Ja bym tak zrobiła. Homoseksualizm to choroba (wykreślona z rejestru chorób, ale pod naciskiem homoseksualnego lobby). Powinieneś leczyć to zaburzenie, a nie się z tym obnosić. Nie pozdrawiam.

Gość gość
eee... jeszcze kilku chłopaków przed Tobą rodzice zdążą się przyzwyczaić :)

Gość gość
Pedale schowaj sie a nie afiszuj publicznie. Jak lubisz chłopców to się bawcie ale po kryjomu, a normalności nie naruszaj.

Gość gość
Trochę pechowo, że dowiedzieli się o tym akurat w ten sposób... Być może nigdy tego nie zaakceptują, a może minie dużo czasu, mama pewnie przetrawi to szybciej. Fajnie, że już w tym wieku jesteś pogodzony ze swoją orientacją i umiesz jej bronić!

Gość gość
Rodzice dowiedzieli się o Twojej orientacji dopiero gdy nakryli Cię na figlach z chłopakiem i Ty się dziwisz, ze są wściekli, oburzeni, obrażeni, itp? Wydaje mi się, że już sam fakt, że jestem z kimś w związku jest dla nich nowością, do tego jeszcze nagle dowiadują się, że jesteś gejem. Poza tym mówisz im, że go kochasz, jest Ci bliski, ale widocznie nie na tyle, żeby im go przedstawić wcześniej. A może to oni nie są Ci na tyle bliscy, żeby im przedtawić swojego ukochanego?