Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćccc

prawda o zasilkach w UK wyciaganie reki

Polecane posty

Gość gośćccc

wiekszosc tu przyjezdzajacych liczy na zasilki. jesli emigranci z dziecmi nie otrzymywaliby w UK zadnych zasilkow polowa z nich juz wczesniej by opuscila Wyspy. Wiekszosc ludzi jest nie zaradna i bez zasilkow cieniutko zyja tylko od wyplaty do wyplaty. Z tego co slysze tez niektore benefity trzeba czesciowo zwracac bo jeden maly blad i HM Revenue sie upomina o zwrot i nawet sady w to juz angazuja. Ja akurat mam dobra prace i zadnych zasilkow nie pobieralam ani nie pobieram w UK. Trzeba liczyc na siebie a nie na pomoc od panstwa. Za zle komentarze na moj post z gory dziekuje :-)

Gość gość
Trzeba byc alkonem, palaczem i cpunem zeby cieniutko zyc w UK majac nawet ta minimalna i caly etat poza Londynem, ja nie wiem co z pieniedzmi robic

Gość gość
Oczywiscie nie wzielam nawet pensa benefitow a tobie bingilu wielki siusior czarnucha w doopala :D

Gość gosccc
hahaha nie opowiadaj mi tu bzdur czlowieku ze za minimalna pracujesz i masz tyle kasy ze nie wierz co z pieniedzmi robic mieszkasz pewnie w box room hahaha masz samochod , masz mieszkanie mowie tu o przynajmniej flacie a nie pokoju stac cie na wycieczki w tropiki mowie tu o Kanarach czy Karaibach a nie tanich wczasach pod namiotem w lecie we Francji bo najblizej z UK stac cie na wychodzenie czesto do restauracji nie mam na mysli fast foodow masz na koncie w ogole cos wiecej odlozone ??? wiesz czlowieku bajek mi tu o UK nie opowiadaj nowobogacki sie znalazl hihi

Gość gość
najwiecej kosztuje panastwo samotna polka z dzieckiem /dziecmi te kobiety zyja na rachunek uczciwej czesci spoleczenstwa wiada dzieki benefitom na tyle komfortowe zycie (tax credit child benefits I house benefit) ze nie musza szukac partnera wiem cos o tym by spotkalem sie z kilkoma jak jeszcze ostro dzamprezowalem nie wybrzydzalem mloda ladna mama zaznaczajac przy tym odrazu ze nie szukam zwiazku bo jeszcze odrobine sumienia mam zyja jak paczkiw masle bo dla takiej "rodziny" musi byc przydzielony 2 bed rozwiazanie jest takie proste uciac benki efekt powrot do polski z podkulonym ogonem lub znalezienie faceta niezadzierajac na yt jest taki program benefit England czy cos w tym stylu polecam zrobiony na wesolo ale sa takie przypadki ze kopara opada

Gość gość
no skomentuje krotko i na temat ,jestem w UK wraz z mezem od 9 lat ,mamy 2 dzieci,jedna 7 lat druga 8miesiecy ,chce zaznaczyć ze gdy przyjechałam prace znalazłam w ciągu 2 dni ,w hotelu ale znalazłam ,wcale się tego nie wstydzę ze zaczelam jako sprzataczka ,ale wiadomo później dziecko było wiec poszlam na macierzyński , maz pracowal Ja nie mogłam podjąć pracy w całym etacie ,ale szukałam choćby nawet dorywczej /czy na ciemno...ale nie dlatego ze chciałam zarobić by mieć więcej ,tylko po to żeby mieć cos więcej,,,kontakt z ludzmi,wiadomo największym szczęściem w zyciu człowieka jest rodzina,maz dziecko....ale chciałam po prostu odreagować i dlatego podjelam prace na czarno...ale wracając do tematu , wrocilam do pracy jak to tylko było możliwe czyli jak corcia miała 5 lat ,gdy miałam te 5godzin aby pojsc i zrobić cos dla kogos i siebie...teraz znow powrocilam w ciemne sciany domu ,i przyznam ze nie jest latwo bo lepiej jest dla człowieka psychiki gdy ma ten kontakt z ludzmi, wiec proszę nie piszczcie tylko o tych którzy tu przyjezdzaja dla benefitów,choc sa i tacy ,ale może i maja ku temu powody,ale tez nie oczerniajcie mnie gdy to pisze bo nie jestem tak mysle jedyna ,Pozdrawiam Wam wszystkich,dobranoc

Gość gość
a skad mysl ze pisaem wlasnie o tobie? prawo sie na tyle zmienilo ze one czy chca czy nie chca musza pracowac przynajmniej na part time bo inaczej papa benki ja rozumiem kiedy dzieci sa male trzeba sie nimi opiekowac ale jak w wieku szkolnym to sie idze do pracy to jest proste dla normalnego czlowieka ogolnie to mam to w doopie sam tez bym bral pewnie gdyby sie dalo nie oszukujmy sie ;) daja trzeba brac hehe ale to system jest chory bo kwicza I marudza ze policy pobieraja na potege zasilki to niech je utna dla wszystkich I po problemie :) przeciez to jakies chore jest swiat w ktorym kobieta moze sobie pozwolic na zycie singielki wychowujacej 2 dzieci bo ja wspomaga panstwo dawniej to by padla z glodu I ze zmeczenia musialaby szukac faceta a teraz spotykaja sie z facetami I flirtuja bo maja na to czas I pieniadze I skad mysl ze mialabys sie wstydzic sprzatania ? coi to jakas hanba? nie oszukujmy sie ale pewnie z 70 %kobiet ktore wychowuja dzieci maja meza dorabia w ten sposob tutaj wiec jest to normalne

Gość gość
I skad mysl ze mialabys sie wstydzic sprzatania ? coi to jakas hanba? nie oszukujmy sie ale pewnie z 70 %kobiet ktore wychowuja dzieci maja meza dorabia w ten sposob tutaj wiec jest to normalne xxx dla Polaków pracować fizycznie to wstyd! obecnie najbardziej szanowane zawody to prostytutka i złodziej!

Gość gość
Kocham Cie Uk :)

Gość gość
Hej, ja z innej beczki, choć pokrewnej - zwrot podatku. Czy ktoś z Was korzystał z pomocy jakieś firmy w tych formalnościach? Czy www.euro-punkt.pl rozlicza z UK? Macie jakieś doświadczenia?

Gość gość
Minimalna (zarabiamy troche wiecej ale niech bedzie minimalna) x2 na dwie osoby, okolo polowy moze zostac. Luksusowe mieszkanie, srodkowa Anglia, ze wszystkimi oplatami 700f, zarcie, chemia, jakis ciuch czasami, rozrywki jak kino, telefony - powiedzmy 400f, bardzo rzadko sprzet elektroniczny, auto nam nie potrzebne bo wynajelismy blisko pracy i centrum wiec wszystko mozna swobodnie z buta ogarniac, jakies rozrywki czy sklepy pod nosem... i co zatkalo nowobogackiego znawce? Jestesmy tu 7 lat... :) praca lightowa 3 dni w tygodniu :) natomiast gdybym byl tu sam moglbym wynajmowac pokoj albo male studio - cena do 400f mysle, swobodnie moglbym odkladac miesiecznie 400f. A moze rozejrzalbym sie za dodatkowa praca bo samemu bym chyba qrwicy dostal. A zapomnialem napisac ze nie palimy i nie pijemy zbyt czesto. I co, da sie odkladac i to sporo? :p

Gość gość
zarcie, chemia, jakis ciuch czasami, rozrywki jak kino, telefony - powiedzmy 400f, xxx to chyba tylko suchy chleb jecie - ja na dwie osoby 400f na samo jedzenie wydaję - i nie pieprz, że tam gdzie mieszkasz jedzenie jest tańsze - ceny w marketach takie same w całej Anglii!

Gość gość
Zalezy bo np polski chleb moze byc drozszy niz 1f w roznych miejscach z tego co wiem ale ok niech bedzie za 1f czyli jesli jemy suchy chleb to niech bedzie jeden na dzien dla 2ch osob wiec 30 chlebkow wiec placimy za nie 30f? A nie okolo 300f w sumie za zarcie. Reszta zalezy od potrzeb, raz wyda sie wiecej, raz mniej ale zeby wpier/dalac wiecej niz za 150f na osobe to chyba niezle z was swiniaki :D my kupujemy polskie zarcie i nie, codziennie obiadkow moja ukochana nie gotuje :p :D

Gość gość
Jeszcze dodam ze jestesmy maniakami filmow :D i ajjj te karnety do kina po 15f na miesiac i mozna tam gnic nonstop :D kocham Cie UK :) ale pieniadze sa na czarnym koncu listy na ktorej sa powody tego dlaczego kocham UK :)

Gość gość
ale zeby wpier/dalac wiecej niz za 150f na osobe to chyba niezle z was swiniaki xxx 150 na osobę na miesiąc to jest 5 f dziennie - i za 5 f dziennie jesteś w stanie zjeść 3 posiłki plus jakieś owoce, jogurt i sok? no, chyba że twoje menu to parówki z Lidla, gotowane kartofle z mlekiem i chleb ze smalcem

Gość gość
Wiekszosc produktow polskich kosztuje funta ale nie pogadasz z takimi co wpier/dalaja kawior i popijaja najdrozszym szampanem przy kazdym posilku :D tutaj ujawnila sie taka ksiezniczka :D tak jak kupie cos np na kilka dni np wedline to tyle sobie gnije w lodoweczce ty super pani domu :D masz chyba male pojecie o ekonomii no ta zapomnialem ze wiekszosc polek to w UK sa tylko dzieki ich facetom bo same absolutnie nic nie potrafia oprocz narzekania i wypisywania p*****l na forach w necie :D

Gość gość
A najlepsza jest typka ktora nawet bala sie sama otwierac drzwi jak ktos dzwonil i chowala sie i nasluchiwala co gada jej chlopak z tym kims co przyszedl np ktos co przyniosl przesylke. Bylem szczerze w szoku jakie wy kobiety potraficie byc nieudolne tym bardziej za granica. Oczywiscie sa nieliczne wyjatki ale pompa z was buahahahaha :D :D bez facetow jestescie nikim

Gość gość
fajnych masz znajomych