Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vivi22

Kontaktowe zapalenie skóry!

Polecane posty

Gość Vivi22

Witam. Od jakiegoś czasu zaczęłam mieć problemy ze skórą u rąk Zaczęło się od małych swedzacych pęcherzyków na palcach u dłoni. Byłam u lekarza zapisał leki lecz nie pomogło. Pęcherza zaczęły pękac i krwawic zrobiły się ogromne rany. Poszłam więc do dermatologa. Dostałam maść która mnie uczulala. Skierowała do alergologa. Brałam sterydy i dostałam skierowanie na testy platkowe z podejrzeniem o alergie na nikiel. Bardzo się boję gdyż pracuje w markecie i ciągle mam z nim kontakt czy to na mięsnym czy z pieniędzmi na kasie... :( jest to dla mnie duży kłopot No wiadomo jak w tych czasach jest z praca i tym bardziej w małym mieście. Może ktoś coś poradzić co stosować? Może ktoś miał podobnie... Ratunku!!!

Gość gość
Tak dla poczytani, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Dolegliwości skórne to dolegliwość, która związuje głęboko, kobiecą agresję. Pojawia się również w przypadku zwiększonej pychy, która to pycha mogłaby bez tej dolegliwości, zaszkodzić obecnym lub przyszłym dzieciom osoby, która ją posiada Dolegliwości skóry zazwyczaj blokują wewnętrzną podświadomą agresję. Łuszczyca może się pojawić również wtedy, kiedy istnieje ciągła tendencja, by żyć ideałami, co może stwarzać głębokie niezadowolenie z otaczającego świata, nie odpowiadającego tym wspaniałym ideałom. To może rodzić podświadomą agresję, skierowaną do własnej osoby. Wysypka u kobiet to zazwyczaj silna, podświadoma agresja wobec mężczyzn, która powraca i zmienia się w podświadomy program agresji. W tym momencie powstaje silna podświadoma agresja wobec siebie i może być blokowana, przez dolegliwości skóry. Skóra związuje i zatrzymuje sporą część tego programu, reszta może przejść na układ moczowo-płciowy oraz na pole przyszłych potomków. Zazwyczaj, gdy kobieta ma dużo podświadomej pychy w sobie i jest zazdrosna lub ubóstwia swój wygląd, wysypka może pojawić się na szyi i na twarzy. Gdy odczuwa stałą niechęć do życia, wtedy może pojawić się na biodrach, brzuchu i lędźwiach. Gdy przekazała obciążenia dzieciom i wnukom, wtedy może pojawić się na nogach. Jeśli uwielbia swoje zdolności – na rękach. Może to również powodować złe odżywianie. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość Vivi22
Dziwne ro wszystko co tu napisane... Mi raczej chodziło a wypowiedź kogoś kto miał coś podobnego i może podzielić się swoimi doświadczeniami... :-)