Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćxxxx

zyciowe bledy ,naprawa ich i wybaczenie

Polecane posty

Gość gośćxxxx

"człowiek uczy się na błędach" czy są takie błędy życiowe,których nie można naprawić bądź ich wybaczyć? No uczymy się na błędach - ale nie od razu. Często błąd powtarzany jest po parę razy , pomimo tego, że mieliśmy kolejny raz nie popełnić danego błędu .. Wiadomo , nie wszystko da się naprawić , gdybyśmy mogli naprawiać każdy swój błąd życie było by piękne. Też nie wszystko da się wybaczyć - można jeszcze zapomnieć , ale wybaczyć , to nie w każdym wypadku .

Gość gość
Każdy człowiek potrafi się zauroczyć, jest przecież tyle okazji w życiu, ale nie każdy potrafi być wierny jednej osobie, i za ten błąd płaci się. A ten kto wybaczy, i tak ciągnie za sobą błędy zdradzającego partnera swoim niepokojem, brakiem zaufania i wątpliwe, że kiedykolwiek zapomni. Zdrada jest najcięższym z popełnianych błędów" ;) życiowych. Jaki pan, taki kram - jak mówi przysłowie, a wszystko jest tajemnicą, dopóki się partner nie dowie. A jak już się dowie, to przechlapane dla obojga. :D 🖐️

Gość gośćxxxx
Zdrada najczesciej jest uznawana za błąd, jest do nie naprawienia i żadko jest wybaczana i prawie nigdy niezapomniana. Błędem życiowym nazywamy coś co sprawiło, ze odczuwamy stratę, nasze życie podupadło, jest gorzej niż było ale co w sytuacji kiedy błąd obraca się w sukces czy nadal będzie błędem?

Gość gość
Zdrada zawsze jest błędem, na czyjims nieszczęściu szczęścia nie zbudujesz.

Gość gośćmdpgaj
nie tylko zdrada,zresztą zdrada to nie tylko pójscie z kims do łózka...

Gość gość
zdrada jest skutkiem!

Gość gość
gość dziś zdrada jest skutkiem! x Wczesniej popełnionego błędu czyli malzenstwa z niewłaściwą osobą.

Gość gość
Moim największym błędem życiowym był wybór drogi edukacji, złe studia, teraz bardzo tego żałuję i jest to błąd którego niestety nie da się cofnąć, bo nie cofnę czasu i nie będę miała znowu np. 14 lat, to niemożliwe. A iść w wieku po 30tce do szkoły zawodowej (bo teraz bym do takiej poszła) jest bez sensu bo tam same dzieci... szczególnie, że mam studia i będą na mnie patrzeć jak na dinozaura. Kolejny błąd życiowy to znajomości z niewłaściwymi facetami, egoistami, z jakimiś problemami psychicznymi, na takich znajomościach straciłam wiele fajnych lat życia. Teraz bym po prostu zerwała kontakt z idiotą i tyle.

Gość gość
Moim największym błędem życiowym był wybór drogi edukacji, złe studia, teraz bardzo tego żałuję i jest to błąd którego niestety nie da się cofnąć, bo nie cofnę czasu i nie będę miała znowu np. 14 lat, to niemożliwe. A iść w wieku po 30tce do szkoły zawodowej (bo teraz bym do takiej poszła) jest bez sensu bo tam same dzieci... szczególnie, że mam studia i będą na mnie patrzeć jak na dinozaura. x Nie musisz iść do zawodówki aby nauczyć się danego zawodu , wystarczy ,ze znajdziesz pracodawce , który będzie chcial Cie wyszkolić i wiek nie będzie miał znaczenia. xx Kolejny błąd życiowy to znajomości z niewłaściwymi facetami, egoistami, z jakimiś problemami psychicznymi, na takich znajomościach straciłam wiele fajnych lat życia. Teraz bym po prostu zerwała kontakt z idiotą i tyle. x Moze to i błędy ale i tez coś z tego wyniosłaś , jakaś lekcje życia i poznania siebie. Człowiek uczy się na błędach i to powiedzenie jest trafne w twoim przypadku :) Zycze powodzenia :)