Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscmarcin

Interpretacja wiadomości od dziewczyny

Polecane posty

Gość goscmarcin

Czuję się jak zjeb prosząc o poradę ale nie mam wyjścia. Pomocy drogie panie. Podoba mi się koleżanka,ale zabieram się za nią w takim tempie ze zaraz mi ucieknie (o ile już tego nie zrobila) . Pokrótce starałem się jej jakoś zaimponować, zawsze ja wyroznialem, i ....to głupie ale tak mi się spodobała, ze często zgadzalem się z nią, robiłem po jej myśli. Mam dominujący charakter a ona mnie tak oniesmiela ze zglupialem,nie potrafię sklecic zdania i chodzę w kolorze buraka jak jakis p***b. Mamy po 20 i 21 lat.

Gość gość
gdzie ta wiadomosc

Gość goscmarcin
Jestem o nią cholernie zazdrosny, ale kamufluje sie. Ona mi ufa i nie domyślala się, ze kiedy zostawiala swój telefon i szla do łazienki sprawdzam smsy i spisuje nr wszystkich facetów. To silniejsze ode mnie. Każde słowo na temat innego to dla mnie porażka i wytraca mnie z rownowagi. Przyjaznimy sie i dzięki temu jestem na bieżąco z wieloma sprawami.

Gość gość
Ona jest otwarta, wesola i zaczepna osoba, nie stroni od towarzystwa mezczyzn. Ostatnio poklocilismy się wlasnie z powodu mojej zazdrości, domyslila się. Ja niewiele myśląc zaryzykowalem i powiedziałem z gula w gardle, ze ja kocham, zrobiłem wyrzuty i powiedziałem że jest taka jak inne. Ona nie chciała że mną rozmawiać aż w końcu napisała : " wybacz ale nie chciałam Cię zranić. Mam taki sposób bycia, po prostu. Nie sądzę, żebym dawała Ci znaki więc nie możesz mnie oskarżać ze się tobą zabawilam bo nawet nie przypuszczałam że możesz coś do mnie czuć. Lubię Cię jako kumpla ale nie chce z tobą być. Różnimy się w wielu kwestiach, poszukaj kogoś podobnego sobie. Kogoś kto bedzie Ci odpowiadał także z wyglądu. Mam kogoś i nie będzie zadowolony z naszego kontaktu. Sadze ze powinnismy go zerwac." Wcześniej nie wspominała że kogoś ma celowo to zrobiła, czy ona mogła się obrazić za to że kiedyś jej powiedziałem żeby zmieniła image ? Czy da sie to uratować ? Co ona chciala mi przez to powiedziec ??:( nie wierze ze po roku intensywnej znajomosci chce sie mnie pozbyc :( te bardzo ja kocham :(

Gość gość
Napisała jasno i wyraznie, ma kogos. Żle zrozumiałeś jej zachowanie, zakochałeś się, ale ona kogos ma, chce zerwac z Tobą kontakt, zebys bardziej nie cierpiał, dobrze robi. Przyjmij to na klatę, nic z tego nie będzie, a uwaga o zmianie image, nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
Cóż, myślę że szczerze napisała, co czuje, a mianowicie, nie czuje nic do Ciebie :( .... nie znam wszystkich okoliczności Waszej znajomości i to ocenić musisz sam, jednak wiadomość jest jednoznaczna i, co trzeba zauważyć, dosyć dosadna i dokładna, co by oznaczało, że faktycznie stara się Tobie wytłumaczyć, że nie masz czego u niej szukać. To nie jest ważne czy kogoś ma czy nie - możliwe że to zmyśliła na poczekaniu, ale jeżeli tak, to tylko dlatego, żebyś naprawdę nie robił sobie nadziei i poszukał kogoś innego i dał jej spokój. Postąpiła uczciwie, pisząc (nie milczała, jak niektórzy faceci - niestety), dlatego powinieneś odpuścić. Nie narzucaj się jej , ale nie okazuj jej też lekceważenia czy wrogości - ma prawo do takiej decyzji.

Gość gość
niewiadomo czy kogos ma, moze powiedziala to, zeby odstraszyc, albo bo to najlatwiejsza i najszybsza wymowka, ktora nie wymaga tlumaczenia, chociaz i tak duzo wyjasnila w tym smsie. Po pierwsze, pisze jako kobieta, nigdy, ale przenigdy nie rob jej awantrur nt innych kolesi, tymbardziej, ze nawet z nia nie jestes. Nie okazuj zadnej zazdrosci, bo to zaje/biscie odstrasza. Taki zaborczy i zazdrosny facet jest straszny, kojarzy sie z psycholami. Zrob na odwrot. Pokaz, ze ja akceptujesz w 100%, badz dobry, kochany, troskliwy, niech widzi, ze moze na tobie polegac. Choc i tak masz przerabane, bo wyznales jej milosc nie bedac nawet z nia w zwiazku, co tez moglo ja odstraszyc, bo tez brzmi troche jak wyznanie jakiegos psychola. Moze powiedz jej, ze przepraszasz za awanture, nie powinienes sie wtracac w to z kim sie spotyka i ze ci bardzo na niej zalezy, moze na ciebie liczyc i jezeli potrzebuje czasu to jestes cierpliwy, nie naciskasz itp

Gość gość
Tak, ta uwaga o image może mieć znaczenie. Mówi przecież o wyglądzie, żebyś poszukał kogoś kto Ci odpowiada pod tym względem. Dlaczego tak powiedziałeś? Jeśli ci się podobała i o nią zabiegałeś, dlaczego zakwestionowałeś jej wygląd? To bardzo czuły punkt dla kobiety. Z drugiej strony to dziwne co pisze, ze nic nie wiedziała, to OD RAZU wiadomo, jak ktoś czuje miętę, a kocha to już w ogóle. To wydaje mi się nieszczere. Moim zdaniem wiedziała, co czujesz i jednak się zabawiła. Zastanów się co teraz, zastanów się , czy chcesz mieć dzieczynę, która ma taki sposób bycia, że musiz być o nią stale zazdrosny. Pomyśl, spędzaliście ze sobą czas, a ona kogoś miała, to znaczy, ze jakby z Tobą była, też spędzałby czas z kimś innym , a to spędzanie czasu budziłoby wątpliwości. Czy tak byś chciał? Napisz jej że ma rację i zamilknij. Jak znam życie, sama się odezwie.

Gość gość
gość dziś akurat, jak znam życie to się nie odezwie :) a image to nie wygląd - oczywiście wygląd może być częścią image'u, ale to nie jest to samo ;) Ja bym podziękowała za szczerą odpowiedź na miejscu autora

Gość gość
ah nie zauwazylam tego o image a ona napisala, ze maz znalezc kogos kto ci odpowiada:D No to jasne, ze ja to zabolalo i moze w ten sposob chciala sie odegrac:D Pewnie teraz chce sprawdzic na ile ci zalezy. Powiedz jej, ze nie wiedziales co mowisz i bredziles, ze dla ciebie jest najpiekniejsza. Przepros za to, ze pow. ze jest taka jak inne, bo to nieprawda i dla ciebie jest jedyna i niepowtarzalna. Ze ci bardzo zalezy i czy mozecie sie spotkac, czy dalaby ci szanse zeby to wyjasnic, bo ci b. na niej zalezy. I czy faktycznie kogos ma, czy zrobila to w zlosci. Jezeli tak, to dasz jej spokoj, a jesli nie, to niech spotka sie by pogadac

Gość gość
gość dziś to dopiero by się facet zbłaźnił, gdyby zaczął takie farmazony pisać :D

Gość gość
Najlepiej mowic wszystko wprost i nie bawic sie w gierki. Ty jej awanture, ona tobie, jakies udawanie, robienie na zlosc, cos na pokaz, cos by udowodnic cos tam, bez sensu. Zapytaj o spotkanie i wyjasnij wszystko, bez sciemy, jak dojrzaly facet. Kobiety nie lubia ciap, ktore wstydza sie mowic o swoich uczuciach i bawia w podchody

Gość gość
to dopiero by się facet zbłaźnił, gdyby zaczął takie farmazony pisać smiech.gif x blazen to czlowiek, ktorego smiesza takie rzeczy a szczere wyznania nazywa farmazonami. Jezeli w gre wchodzi milosc to nie ma miejsca na gierki, tylko nazywa sie rzeczy po imieniu. Jak facet moze sie zblaznic mowiac kobiecie, ze jest piekna, albo ze mu na niej zalezy:O

Gość gość
Powiedział wprost i dostał odpowiedź.

Gość gość
gość dziś oczywiście, że się zbłażni, bo to wygląda, jakby się tłumaczył i ona go odbierze jak cieniasa i na pewno go nie potraktuje poważnie - takich facetów kobiety się wystrzegają. PEwnie dlatego też go odwaliła, bo jak sam autor przyznaje, ciągle jej przytakiwał i generalnie okazywał się "miękki" :) więc dziewczyna go potraktowała odpowiednio. Sorry, ale takie są prawa na tym świecie. Jeżeli teraz, jak dostał kosza, zacznie jej jeszcze bardziej nadskakiwać i się wymigiwać z tego co wcześniej mówił, to ona to odbierze jako desperacki gest słabości, dlatego nie polecam takich zagrań. Kobiety lubią facetów zdecydowanych, którzy mają swoje zdanie i nie rezygnują z tego zdania przy pierwszej lepszej okazji. Że jest piękna to może powiedzieć jej mimochodem, ale nie tłumacząc się ze swojego zachowania ;) Dlatego do dooopy takie porady - facet nie może się płaszczyć błagając o litość i rzucać tandetne teksty o urodzie, którą wcześniej skrytykował :D

Gość gość
Ma kogoś czy nie to drugorzędne. Po prostu skopałeś to koncertowo, jeśli podoba Ci się dziewczyna to powinieneś od początku do niej uderzać a nie zgrywać jej kolegę czy przyjaciela, bo jak nim zostaniesz to nie będziesz już dla niej nikim więcej. Więc na przyszłość spróbuj się zbliżyć do dziewczyny nie ukrywając że Ci się podoba, jest piękna itd. i nie pozwól żeby Ci się zwierzała, bo tu raczej potrzeba dużo uśmiechu i flirtu. Druga sprawa to nawet jeśli wewnątrz umierasz z zazdrości nigdy nie powinieneś jej tego pokazać (przed etapem związku), a przeglądanie jej telefonu moim zdaniem w ogóle skreśla Cię jako jej faceta, takich rzeczy się po prostu nie robi. Każda dziewczyna ma kolegów bliższych i dalszych trzeba to wziąć na klatę i się nie przejmować bo nic nie zdziałasz. I nigdy ale to nigdy nie mów dziewczynie że Ci zależy, dopóki nie da Ci do zrozumienia że tego oczekuje. Wyznając jej miłość zanim ona cokolwiek poczuła to już koniec starań o nią, bo ona będzie miała w głowie że od niej coś chcesz. A porady kobiet żeby pogadać, pokazać swoje uczucia kończą się zawsze takim tekstem jaki Ty od niej dostałeś.

Gość gość
Zgadza się. Odpisz jej, że w takim razie szanujesz jej decyzję. I zamilknij. Robimy zakłady ze się odezwie? :D

Gość gość
21:46 ok, fajnie, ze jestes facetem i probujesz wmowic kobiecie co my wolimy. Dla mnie zalosne jest jak facet udaje, kreci i nie stac go na to, by powiedziec wprost. Nienawidze zazdrosnikow robiacych sceny, bo to swiadczy o jego braku zaufania na jaki nie zasluguje i na jego kompleksy. Jezeli nawet z nia nie jest to tymbardziej jak moze jej robic sceny, teatralne zagrywki jak z gimnazjum. Trzeba bylo powiedziec wprost i tyle, a nie lata wokol niej, robi akcje a ta udaje, ze nie wie o co chodzi i teraz fochy strzela. Pewny siebie facet i nie wstydzacy mowic o uczuciach, nie myslic z lzawa c***a recytujaca pol nocy wiersze. Skoro juz i tak syt zostala skopana to trzeba grac w otwarte karty, ale na spokojnie i bez udawania. Dlatego musi jej powiedziec cala prawde i nie jest to blaznienie sie. Jezeli poniesie go duma i zacznie sie odgrywac na niej, to jest blazenada

Gość gość
gość dziś nigdy chyba nie zrozumiem, ale co w jakim temacie się wypowiadam, to zawsze mi zarzucają, że jestem facetem :D ... nie nie jestem facetem, tylko przeciętną kobietą, ale z pewnym doświadczeniem. To co my sobie tu (jako baby) życzymy wypisujac tony tekstu na forum nie ma się nijak do rzeczywistości i tego jak traktujemy facetów, gdy okazują swoje słabości. Miękkich i cieniasów się eliminuje i tak pokazują nie tylko statystyki, ale wypowiedzi na forum oraz SAMO ŻYCIE. Facet z jajami to wymarzony facet dla kobiety - jest stanowczy, ma swoje zdanie, potrafi tupnąć i przywołać kobietę do porządku i takich facetów kobiety kochają, a nie mamisynków, co za nimi latają i spełniają wszystkie zachcianki. Takich się olewa - nie piszę o sobie, ale o życiowych obserwacjach. Wszystko z umiarem. Nie za dużo lukrować ....

Gość gość
gość dziś love is just a game Wyznając takie rzeczy dziewczynie która jeszcze nic nie poczuła, kończy się zawsze tekstem " nie chce Cię zranić" albo "zostańmy przyjaciółmi", jednocześnie praktycznie zamyka drogę do rozwinięcia się jakiegokolwiek uczucia bo ona ma w głowie faceta który od niej coś chce, ona z nim już nie będzie flirtować ani spędzać czasu, będzie się bała nawet rozmawiać bo nie chce mu robić krzywdy. Dlatego jego uczucia do niej powinny być dla niej zagadką. Oczywiście to że facet nie zdradza wprost swoich uczuć nie znaczy że ma jej tego nie okazywać, ale tylko w sposób w który ona będzie się czuła wyjątkowa a nie robiąc jakieś chore wyrzuty, przecież jak się kogoś kocha to chce się żeby ta osoba była zawsze uśmiechnięta, a nie sprawia jej przykrość.

Gość gość
rzecz w tym, ze troche za pozno na podchody flirty, hello, on juz jej wyznal milosc, wiec nie piszcie jak powinien to rozegrac przed wyznaniem, bo juz jest za pozno, po fakcie. Teraz jedyne co mu pozostalo to byc facetem i poprostu isc i wyjasnic, wprost. Dlatego dalej uwazam, ze wyznania tutaj sa jak najbardziej na miejscu. Gdyby nagle zaczal zaprzeczac, to okazalby sie jakims schizofrenikiem, albo kretynem nieumiejacym wziac odpowiedzialnosci za wlasne slowa i to nie byle jakie, bo kocham cos juz znaczy

Gość gość
gość dziś on nie ma robić podchodów, musi widzieć tylko gdzie zrobił błąd żeby nauczyć się na przyszłość bo z nia temat jest zamknięty. Z tą dziewczyną nawet nie powinien już gadać skoro zakończyła znajomość, próby spotkania i wyjaśnienia odbierze już tylko jak dręczenie.

Gość gość
ta jasne, myslisz, ze zakonczy, bo ktos mu tak na kafeterii napisal?:D Koles jest zakochany i nic go nie powstrzyma, zrobi swoje na bank, bo i tak nie ma juz nic do stracenia