Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana pościeli raz na 3miesiące, podłogi myte raz na miesiąc. Co sądzicie?

Polecane posty

Gość gość

Jak w/w

Gość gość
Syf!

Gość gość
No i wystarczy..

Gość gość
Perfekcyjna pani domu :-D

Gość gość
Zelży ile osób mieszka i jak długo przebywacie w ciagu dnia. Jesli mieszkacie od swieta to ok ale jesli duzo was i codziennie normalnie to brudno.

Gość gość
sadze ze jestes wscibską zazdrosnicą

Gość gość
A to twoja, synowa, teściowa, bratowa, szwagierka czy koleżanka, której czegoś zazdrościsz?

Gość gość
zazdroszczę chyba porządku w mieszkaniu :D to moja kuzynka, które twierdzi że pościeli częsciej nie trzeba zmieniać, zresztą miaam teraz okazję widzieć tą pościel :O

Gość gość
jakbyś autorko napisała, ze ty tak robisz to by cię zjechały od syfiar i brudasek, ale jak w domyśle zakładają, że tak robi twoja szwagierka to jesteś zawistną zazdrośnica a szwagierka jest ok :D im jak wiatr zawieje byle mogły kogoś powyzywać :P:D

Gość gość
co ja o tym sadze ? Wolnoc Tomku w swoim domku

Gość gość
Syf, gil i malaria :O

Gość gość
sądze ze nie mam zdania, bo kazdy ma prawo zyc jak mu sie podoba

Ta posciel to musi byc nie źle upindolona ale ta podloga to dopiero:) tym bardziej że sie chodzi po tym syfie i potem do poscieli wkakuje;) w sumie to nie wierze że ktoś myje podłogi raz w miesiącu:)

Gość gość
Ja myje podłogi średnio co 3-4 tygodnie, jak trzeba to przetre na szybko, zresztą chodzimy w kapciach, odkurzam co 3dni, a pościel zmieniam co 3 tygodnie. Mam czysto, kto przyjdzie to mówi, że mam wysprzatane. Nie każdy ma czas i siły non stop lecieć na mopie.

Gość Laura2777777
15:30- bo moze masz wysprzatane pozornie, a goście nie śpia w Twojej poscieli i nie widza ile zarazkow jest na podlodze, tak jak moja matka sprzata zawsze pozornie przed gośmi, a jakby zajrzec w zakamarki ....

Gość gość
Mysle,ze to zbyt rzadko, ja np zmieniam pościel raz na tydzien i tez co taki czas zmieniam posciel

Gość gość
* tez co taki czas myje podloge mialo byc

Gość gość
Zupełnie mnie to nie interesuje,niech każdy robi co chce, nie oceniam ludzi po porządku w domu tylko po tym jak traktują innych

Gość gość
Laura277777 Nie jestem twoją matka. Jak odkurzam to odsuwam kanapę, łóżko, fotel i odkurzam porządnie. Kurzy nie mam, grzejniki w okresie grzewczym mam czyste, co w wielu domach tych czyściochow są okurzone. Pisałam, jak jest potrzeba to zetre. Pościel tez mam czysto, tylko nie pachnie juz lenorem po tygodniu. Wszyscy codziennie bierzemy prysznic i dbamy o higienę. Może ty masz taki obraz, że jak ktoś nie umyje podłogi i nie zmieni pościeli raz na tydzień to brudas,może z domu rodzinnego to wyniosłaś, ale ja mam inny obraz otaczającej rzeczywistości i u mnie brudu nie uświadczysz.

Gość gość
Ja jestem bałaganiarą. Czasem syfiarą, no taka jestem i tyle :P Ogólnie staram się ogarniać, ale różnie bywa. Co jak co, ale dzieci nie mam, przy nich pewnie bym musiała siłą rzeczy na wyższych obrotach pracować. Ale jak już sprzątam na poważnie to jest perfekt meble przestawiam, każdy zakamarek dojrzę, no wszystko po prostu. Ale z doświadczenia widzę, że te osoby co się najbardziej mądrzą o porządku i opowiadają to mają spore braki :P Mam i w rodzinie takie osoby i wśród znajomych. Pierwsze krzyczą "porządek, porządek, ja to taka pedantka, lubię mieć wszystko poukładane" a to, ze pajęczyny są gdzieś w kącie to OK, to, że szyby są brudne i to nie od kurzu (co rozumiem), ale są oblepione kupami owadów (kolorowe kropki na szybach). To, że obcięte paznokcie się walają gdzieś tam na uboczu jest OK. To, że przez 3-4 lata nie odsunęli NIGDY mebli by chociaż odkurzyć. To, że kudły po katach na podłodze się walają. To, że kosz w łazience to niemal przyrośnięty i broń boże go odsunąć to też ok. I wymieniam konkretne przypadki - i każda z tych osób uważa, że jest pedantyczna. Dla mnie nie ma nic złego w żadnej postawie - każdy sprząta jak starcza mu ochoty czy sił. Śmieszy mnie jedynie opowiadanie o porządku ;) Bo to bardzo prosto można zweryfikować.

Gość Zielone konwalie
Koleżanko wyżej 100% RACJI Mam koleżankę, podantke tak zwaną, codziennie myje podłogi i sprząta, tyle ze tylko na dole domu w salonie i kuchni, bo góra domu to jakby przeszło tsunami :-D Ja nie sprzątam codziennie, tylko co 2-3 dzień ale mam czysto WSZEDZIE ;-)

Gość gość
moim zdaniem 2/3 razy w tygodniu jets najlepiej. Ja mam podłoge drewniana więc dbam o nią, rok temu położyłam z artcore i chcę zeby jak najdłużej była w świetnym stanie więc staram sie często sprzątac.

Gość gość
Brudasy i to straszliwe.Musi smierdziec w tym domu