Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pannaanna007

Dziewczyny! Prosze o pomoc! Seks bez zabezpieczeń

Polecane posty

Gość Pannaanna007

Hej :) mam 18 lat, postanowiłam rozpocząć życie seksualne z moim chłopakiem, jednak chciałabym dowiedzieć się od dziewczyn bardziej doświadczonych pewnej rzeczy :) jeżeli obserwuje u siebie owulacje (śluz jest gęsty, przejrzysty i w dużych ilościach-widocznie większych niż normalnie) i po kilku dniach już tego nie dostrzegam, czyli mam dni nieplodne.. to czy mogę uprawiać seks bez zabezpieczeń i obaw, że zajde w ciążę czy jednak jest taka możliwość? Bardzo proszę o odpowiedź, mam nadzieję, że podzielicie sie przydatnymi radami, pozdrawiam ;)

Gość gość
nie badz glupia i nie licz na szczescie :O nie chcesz byc w ciazy to sie zabepiecz, wierz mi, ze zadne nerwy nie sa tego warte :O zabijaja cala przyjemnosc z seksu :O uzyj chocby gumki :O

Gość gość
Takie obserwacje są dobre, ale dla kobiet, które starają się o dziecko. Zabezpiecz się bo będziesz żałować.

Gość Pannaanna007
Czyli uważacie, że takie obserwacje nie dają pewności o dniach płodnych i niepłodnych? :l dużo czytałam na ten temat i według wielu osób, nawet opinii ginekologow-jeśli kobieta dobrze zna swoje ciało, cykle itp, to określenie takich dni powinno być czytelne ;/ dlatego zapytalam tez tutaj, sama już nie wiem :l boję sie sięgnąć po tabletki, wydaje mi sie ze to może mieć wplyw na organizm do tego stopnia, że kiedy juz będę myślała o założeniu rodziny, wystąpią jakieś powikłania, bo jakby nie patrzeć, to jest ingerencja w organizm i jego naturalną synchronizację ;c

Gość gość
Wystarczy stres, inna dieta, czy cokolwiek by zaburzyc gosp. hormonalna a ty chcesz polegac na jakichs obserwacjach ciala??? Jesli jestes gotowa na dziecko to rob jak uwazasz w koncu to twoje zycie

Gość Pannaanna007
Nie powiedziałam że będę polegać na obserwacjach tylko chcę sie dowiedzieć co do wiarygodności takich obserwacji.. :) nie będę podejmować pochopnie żadnych decyzji bo mam plany w życiu, chcę skończyć szkołę i ułożyć sobie wszystko po kolei, bez wpadek :) dlatego chciałam prosić o rade kobiety, które sa bardziej doświadczone, może również stosują takie obserwacje, czy miały podobne sytuacje.. ;)

Gość Pannaanna007
Jestem młoda, wcześniej nie pogłębiałam wiedzy na ten temat do tego stopnia i tylko pytam, chcę abyście mi pomogły, choćby opisując wasze historie, bo nie chcę popełnić jakiegoś głupiego błędu, po prostu nie wiem, więc bądźcie w miare możliwości wyrozumiałe ;d

Gość Pannaanna007
A przez jaki czas już korzystasz z tej metody? ;)

Gość Pannaanna007
Rozumiem :)

Gość Pannaanna007
Spotkałam się z różnymi opiniami na ten temat.. jedne twierdzą że tak bez zabezpieczeń to głupot, same nerwy i dziecko a drugie z kolei przez dlczas opierają sie nbserwacji okresu owulacji oraz obliczeniach i twierdzą że to jest bezpieczne, tak z własnego doświadczenia.. wiadomo dlugisieże nie w 100% bo na organizm jakby nie patrzec wpływu nie mamy :)

Gość gość
Planując pierwsze dziecko, aby wyznaczyć dni płodne, mierzyłam temperaturę i obserwowałam sluz. Myślałam, że poznałam już na tyle swoje ciało, że po porodzie czasami rezygnowalismy z prezerwatyw, gdy byłam pewna, że mam dni nieplodne.Obecnie moja pewność ma 2 lata;) dlatego nie polecam :)

Gość gość
Popytaj babcię zanim otworzysz ci/pę

Gość Pannaanna007
A ty użyj mózgu zanim coś napiszesz ;) pozdro