Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety czy podczas miesiączki rzeczewiście jesteście rozdrażnione czy to

Polecane posty

Gość gość

zmyślone?Ja jak mam katar i mi cieknie to rzeczywiście nie chce mi się z nikim gadać.

Gość gość
Psychicznie wszystko jest w porządku. Po prostu jak Cię n*******la brzuch, czujesz jak coś z Ciebie wycieka, do tego czesto w komplecie masz mdłości czy inne rewelacje żołądkowe z wymiotami czy biegunką włącznie, to nie jesteś najmilsza istotą na świecie i marzysz o tym by w spokoju zwinąć się w kłębek, zasnąć i obudzić gdy to wszystko minie. Jasne, nie każda tak ma, ale znałam tylko jedną koleżankę która nie marudziła na okres. 99% bardzo nie lubi tych dni

Gość gość
A ile % kobiet ma biegunkę w te dni?

Gość gość
a mnie wtedy wszystko wkurza i nic na to nie poradze, po prostu caly czas czuje napiecie

Gość gość
A jakie to uczucie jak bolą piersi?

Gość gość
17:56-mówisz o koleżankach ze szkoły gdy byłaś nastolatką czy teraz w życiu dorosłym?

Gość gość
O koleżankach z przedszkola :O Mówię o dojrzałych hormonalnie kobietach jak to Ci do czegokolwiek potrzebne. Nie znam statystyk, o dziwo nie zapisuje w notesie informacji o swoich znajomych. Podczas okresu dolegliwości jest szereg, każda z nas może jeszcze pewnie po kilka dopisać - mnie najbardziej boli kręgosłup w części lędźwiowej, jedna znajoma ma migreny. I co? nawet jak to dotyczy 1% kobiet zmniejsza czyjekolwiek dolegliwości? Jedna weźmie apap i już jest w porządku, inna musi coś mocniejszego bo nie wytrzyma. Większość kobiet odczuwa różnego rodzaju dolegliwości i tyle. Jednym z wiekiem się poprawia, innym wręcz pogarsza.

Gość gość
Aha a ile ty mniej więcej masz lat?To będzie wiadomo o jakich kobietach mowa.16latka chyba inaczej odczuwa niż 45latka.

Gość gość
Acha a czy tak samo zachowujecie się wobec kobiet i mężczyzn?Czy do mężczyzn podchodzicie bardziej rygorystycznie?Płeć ma tu znaczenie?

Gość gość
Ja z tydzień przed miesiączką chodzę jak maszyna ,non stop sprzątam ,nerwica straszna ,ból głowy ,ale jak już dostane to spokój żadnych bóli i tak do kolejnego miesiąca.

Gość gość
Płeć nie ma znaczenia, a jedynie wrażliwość. Jeżeli kobieta/mężczyzna wie, że dziś drobiazg może wywołać burzę i nie bierze tego pod uwagę, to bez względu na płeć piorunów będzie tyle samo.

Gość gość
U mnie to nie wpływa jakoś specjalnie na humor.

Gość gość
Mnie dzień przed miesiączką wszystko może doprowadzić do płaczu. W pierwszy dzień wyję z bólu.

Gość gość
KAŻDA kobieta inaczej odczuwa. Weźmiesz dziesięc 45 latek i każda zupełnie inną historię Ci opowie. Doucz się prawiczku biologii zamiast na macierzyńskim zawracać głowę

Gość gość
Chyba raczej przed :D PMS coś ci to mówi, chłopczyku?

Gość gość
A ja nie mam ani PMS, ani nie jestem rozdrażniona gdy mam okres... :)

Gość gość
Ja mówię o miesiączce a nie o zespole napięcia przedmiesiączkowego. 19:47-gdzie mam się douczyć biologii?W książkach z biologii nie ma o przeżywaniu miesiączki przez kobiety,ani o bólach z tym związanych.:P

Gość gość
To może weź jakieś książki dla gimnazjum zamiast dla klas 1-3SP? Coś bardziej zaawansowanego? Wystarczy poczytać na czym polega cykl miesiączkowy, jakie zmian hormonalne podczas niego się dzieją, za co odpowiadają prostaglandyny i wszystko jasne. Do tego minimum inteligencji + przypomnienie sobie, że istnieją różnice indywidualne w odczuwaniu bólu i odpowiedź gotowa.

Gość gość
Bo pms to mit,jest tylko fizjologia kobiety podczas cyklu.