Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śmierdzący chłop

śmierdzę...co robić?

Polecane posty

Gość śmierdzący chłop

Cześć,mam taki problem.Myję się codziennie a i tak po kilku godzinach wali ode mnie jakbym się nie mył 3 dni,nie to że się za bardzo pocę,tylko po prostu mój pot jest że się tak wysłowię wyjątkowo aromatyczny :o.Do tego dochodzą jeszcze ciągłe śmierdzące bąki, które muszę dusić rpzy ludziach,a jak już się jakiś uwolni to wali jakby się kot skichal. :P Jedno i drugie to jest kwestia diety, czy wchodzi w gre coś innego? Nie odżywam się najzdrowiej ale z drugiej strony niezbyt tłusto,a podobno to tłuszcz w diecie powoduje nadmiar smrodliwych gazów,natomiast zupełnie nie wiem jak się dieta może mieć do potu. Gdy dzisiaj zdjąłem bluzę w ciepłym pomieszczeniu to natychmiast pożałowałem że nie byłem w nim sam. Możecie coś polecić zwłaszcza na te bąki i ewentualnie na złagodzenie zapachu potu? Dezodoranty niewiele dają, a antyperspirantów nie za bardzo chcę używać, bo nie pocę się jakoś mocno. help me :)

Gość gość
i niech zgadnę masz wąsy :o

Gość gość
No na litosc boska, kazdy sie poci i kazdy normalny czlowiek uzywa antyperspirantow, to podstawa higieny. Wiec nie wymyslaj problemow, tylko kup sobie antyperpirant! Ja sobie nie wyobrazam wyjscia z domu bez antyperspirantu, jest to normalna codzienna higiena. Az nie wierze, ze zamiast udac sie do drogerii zakladasz taki temat!!! Tylko blagam, nie mow ze antyperspiranty sa szkodliwe, bo to nonsens. Chyba ze sie nasluchales jakis bzdur na jakims zascianku, gdzie wszyscy maja manie przesladowcza, bo do konca nie rozumieja jak co dziala.

Gość śmierdzący chłop
Dezodorantów używam, przecież pisałem :o. A co na te bąki?

Gość śmierdzący chłop
UP!

Gość gość
Pomaga na to dieta zasadowa, sprawdzone. Kiedyś zaczęłam szukać czegoś na ten temat i znalazłam bloga, na którym jest ona opisana, podaję link: http://przygoda-z-dieta-zasadowa.blog.pl/ Spróbuj może i Tobie pomoże, jak zaczniesz odżywiać się mniej kwasowo.

Gość gość
Ale nie uzywasz antyperspirantu, jak sam stwierdzasz! Dezodorant tylko ladnie pachnie, ale nie hamuje wydzielania potu, wiec po zmieszaniu z potem mieszanka jest piorunujaca! Mowie o uzywaniu antyperspirantow!

Gość gość
Jeśli domowe sposoby i preparaty z apteki nie pomagają na smród ciała, należy udać się do lekarza! W każdym źródle tak przeczytasz, np. : https://portal.abczdrowie.pl/nadmierna-potliwosc Dlatego zacznij stosowania antyperspiranty z apteki, i idź do dermatologa!

Gość gość
Antyperspirant zmniejsza wydzielanie potu i zatrzymuje jego smród. Nie tworzą się za skórze bakterie krótko mówiąc. Dezo tylko dodaje ładny zapach, do użytku na ubrania ale nie na skórę chłopie