Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedyś przyjaciółka a teraz? o mojej mamie

Polecane posty

Gość gość

Musze się wygadac. Z moja mama zawsze byłyśmy w super kontakcie, o wszystkim mogłam jej powiedzieć ona mi również. Był okres ze bardzo mi pomagała, finansowo, przy dziecku. 3 lata temu zmarł mój ojciec, był alkoholikiem, bardzo go kochałam i do tej pory jest mi ciężko. Moja mama od tamtej pory zmieniła się nie do poznania. Zaczęła spotykać się z facetem niby tylko na seks, ale wiem że z jej strony to coś więcej, znam go i wiem ze to taki *****cz. Jest dużo młodszy od niej. Zaczęła pić alkohol i zauważyłam że pije prawie codziennie, siedzi teraz u mnie, bez pracy, bez mieszkania(bo pracuje za granicą i tam też mieszka) bez pieniędzy, non stop wisi na telefonie, ukrywa z kim rozmawia, wychodzi na cala noc, płacze bez powodu i strasznie się awanturuje o byle co. Zagrozilam jej ze zglosze ja do aa. Nie wiem co robić, mój mąż ma już jej dość, ja zresztą też. Kiedyś jeszcze jak przyjechała do nas to z wnukami spędzała czas a teraz nawet palcem nie kiwnie. Juz nie wiem co mam robić

Gość gość
Zgłosisz ją do AA? :D

Gość gość
Powiedz jej ze zaczyna być taka sama jak ojciec może coś dojdzie do jej łba. Albo wyjmij pasa i pasem złej

Gość gość
Koniecznie musisz z tym coś zrobić, pogadaj z nią od serca. Powspominaj stare dobre czasy, obejrzyj zdjęcia. Zapytaj czego potrzebuje, umów do fryzjera/kosemtyczki. Musisz zadziałać, bo twoja mama sama się nie zmieni.

Gość gość
A to nie menopauza czasem? Hormony potrafią wtedy nieźle nawywijać, może więc wizyta u endokrynologa?