Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zamiana mleka mm 1 na 2

Polecane posty

Gość gość

Mój synek kończy 6 miesięcy, chce przejsc z mleka enfamil 1 na 2 , siostra mowi ze na poczatku nalezy mieszać 1 i2 ,aby wprowadzać mleko stopniowo, na opakowaniu nic o tym nie pisze. Jak wprowadzic to mleko aby nie bylo zbyt gwałtownie?

Gość gość
niby tak gdzieś czytałam, ja z enfamilu 1 przeszłam na hipp 2 bez żadnego mieszania, nie było żadnego problemu

hej, znajoma ma 7 miesiecznego, od 6 mca zaczela podawac mleko nestle Nan 1, a od 7 mego miesiaca nestle nan 2 .. bez zadnego mieszania, dziecko normalnie reaguje na mleok. pierwszy raz slysze zeby mieszac mleko. pozdrawiam

Gość gość
Niby tak się mówi, że dodajesz jedną miarkę tego nowego, a resztę starego i potem stopniowo zwiększasz ilość nowego by dojść do pełnej porcji. Ale moim zdaniem to przesada. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć gdyby to było całkiem inne mleko. Ale w tej sytuacji - uważam, że dawaj" dwójkę" i już.

Gość gość
Ja zwiekszalam dawki 2 aż do całkowitego przejścia. 1. Najpierw jedna miarka 2 a reszta 1potem dwie miarki 2 i td. Nie bylo żadnego problemu z przejściem. Moja cora jest bezproblemowa :)