Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

M膮偶 i ba艂agan w domu

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Hej. Czy kt贸ra艣 z Was ma podobne do艣wiadczenia? Moj ma偶 jest okropn膮 flej膮. Wychowa艂 si臋 w domu gdzie nie dbano za bardzo o porz膮dek i ja teraz nie jestem w stanie go "wychowa膰". Aktualnie nie pracuj臋 jaki艣 czas odk膮d straci艂am prace i powinnam mie膰 dom ogarni臋ty od g贸ry do dolu ale tak nie jest. Nie mam si艂y i nerw贸w ci膮gle sprz膮ta膰 bo jest tak 偶e gdy ja posprzatam w rano wieczorem jest ju偶 syf jakbym nie sprz膮ta艂a tydzie艅. Dos艂ownie. Kiedy pracowa艂am a mialam dosc ci臋偶k膮 prac臋 nie mia艂am si艂y sprzatac ci膮gle wiec jak wpadli niezapowiedziani goscie to bylo mi wstyd. Moj maz rano wstaje robi sobie sniadanie, chleb zostawia na blacie, wsz臋dzie pe艂no okruch贸w, rozsypana kawa, brudne naczynia leza na stole i blacie. Podloga w b艂ocie bo buty robocze musi sobie w kuchni ubrac. Lyzeczke po kawie tez walnie na stol. Po pracy brudne ubrania z piachu i blota walnie w przedpokoju albo w lazience na podloge, butow od razu nie sciagnie wiec podloga w calym domu jest w blocie teraz w zimie. Ogoli sie i caly zlew jest we wlosach bo go za soba nie umyje, z pasta tak samo. Pasta do butow to cala czarna podloga. Jak sie kapie cala lazienka jest w wodzie. Je w pokoju to talerze zostana dopoki ich nie odniose. Brudnych ubran nie wrzuci do kosza na brudy tylko na ziemie. No ja pier*ole. Ktos moze pomyslec ze jestem flejtuchem, wiecznie w domu syf, ale ja ju偶 nie mog臋. To syzyfowa praca. A na razie nie mamy dzieci. Ogolnie to dobry pracowity facet, potrafi ugotowac i naprawic samochod, ma dobre serce ale za nic nie moge go nauczyc porzadku. ;/

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Ewa333333
szlag by mnie trafi艂 na takiego syfiarza jak ty z nim mo偶esz 偶y膰 pod jednym dachem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Szukaj pilnie pracy. B臋dziesz mog艂a co艣 wymaga膰. P贸ki co, jeste艣 w domu, to "mozesz" posprz膮ta膰, bo co masz do roboty? Tak my艣li m臋偶czyzna w podobnej sytuacji. Jak zaczniesz pracowa膰, nie sorz膮taj przez tydzie艅. Naprawd臋. Jak rzuci co艣 na pod艂og臋, niech tam le偶y. M贸j m膮偶 sprz膮ta po sobie, pomaga mi, z szacunku do mnie i z potrzeby schludnosci w domu. Jestem jego 偶on膮, partnerk膮, nie sprz膮taczk膮. Sprz膮tamy razem, albo on zakupy, ja konkretniejsze sprz膮tanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autorko, mam tak samo. On w og贸le nie sprz膮ta, naczynia le偶膮 brudne w kuchni i w salonie dop贸ki nie b臋dzie ich potrzebowa艂 wtedy je myje. Ciuchy na pod艂odze na kupce, albo na krzes艂ach. Kurzy nie 艣ciera... masakra. Odk膮d mieszkam z nim musze sprz膮ta膰 za niego i za siebie, czuj臋 si臋 jakbym wychowywa艂a dziecko. Wychowa艂am si臋 w rodzinie gdzie w domu by艂o zawsze czysto i m臋czy mnie ta atmosfera. M贸wienie mu 偶eby sprz膮ta艂 nic nie pomaga, a nie chce mu tru膰 jak jaka艣 mamu艣ka, bo b臋dzie jeszcze gorzej :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

moje drogie, ja 2 lata po艣wi臋ci艂am, 偶eby m贸j obecny m膮偶 (wtedy narzeczony) mia艂 nawyk mycia r膮k po przyj艣ciu do domu ( z pracy, zakup贸w itd.) uda艂o si臋 馃檪聽 ale niestety utrzymywania porz膮dku wok贸艂 swojej osoby mimo, i偶 ju偶 9 lat jestesmy po 艣lubie pozostawia nadal wiele do 偶yczenia.... ot taki chyba ich charakter 馃槈

Udost臋pnij ten post